(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
ZAKYSANÝ DORT - RYCHLOVKA!

Potřebné ingredience
zakysaná smetana velká 2x - doporučuji 18% z LIDLU, moučkový cukr dle chuti, jedna nenašlehaná smetana na šlehání 250ml, ovoce, piškoty
Postup přípravy
Vyplníme dortovou formu na dně a bocích alobalem a naskladáme na dno a boky piškoty, mírně pokácáme šťávou z ovocné konzervy, či džusem. Smícháme zakysanku se smetanou a cukrem a jednu 1/3 navršíme na piškoty. Na ní dáme opět piškoty a ovoce (čerstvé či z kompotu), opět smetana, opět piškoty a ovoce, navrch smetana. Přikryjeme alobalem a dáme min. na 1/2 dne ztuhnout do lednice. Po odendání boku formy a alobalu zdobíme dle fantazie.
Vynikající osvěžující lehká záležitost. A doporučuji s borůvkami - LUXUSNÍ!
Vynikající osvěžující lehká záležitost. A doporučuji s borůvkami - LUXUSNÍ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé