Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

JOGURTOVÝ AMAROUN

0.0
JOGURTOVÝ AMAROUN

Potřebné ingredience

1 kg bílého jogurtu, 2 sáčky dortového želé , + 3–4 lžíce krystalového cukru, 1 velká plechovka broskvového kompotu, 2vanilkové cukry, 2–3 lžíce moučkového cukru, 1,5 sáčku želatinového ztužovače, forma žebírko, potravinová folie

Postup přípravy

Kompot scedíme a do kastrůlku dáme šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu (tak jak je na sáčku). Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár broskví nakrájíme na plátky a naskládáme na želé. Přilijeme daší želé, aby byly broskve zalité. Jogurty promícháme s cukrem a se zbytkem broskví, které nakrájíme na kousky Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jogurtem. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do ledničky Tohle množství je na víc jak jedno žebírko.. myslím že na jedno žebírko by stačila poloviční dávka

Takže po zkušenost kamrádek vím že na jedno žebírko a nějakou mističku by stačila teda poloviční dávka. Takže pokud toho nechcet hooooooodně, tak stačí půlka :-)

Tak jsem zkusila i jahodový kompot a jahodový jogurt..
Je to na formu průměru 28cm, je to ze dvou želatin a z 650g jahodovýho jogurtu a proložený piškotama.. A je to mooooc dobrý..

Co potřebujeme..

Nalijem želatinu

Naskládáme ovoce a zase zalijem

Zalijem jogurtovou směsí

Na řezu

Jahodová verze :-)

Jahůdky na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 5. 10. 2010, 13:12
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F)
Yvetaaa 3. 3. 2010, 23:06
|:o) |:o) |:o) To musí být žůžo labůžo,dala bych si kousek ke kávě (clamp)...... (hello) (hello) (hello)
sherryzuza 3. 3. 2010, 23:36
@Yvetaaa až budu příště dělat, tak kousek do děčína pošlu.. (Y) jen nevím v jakým stau přijde..jestli to nebude po svejch..česká pošta je holt klasa :-D :-D
Danča 2 16. 2. 2010, 10:47
tak jsme si pochutnaly (zajic)..méme radši nepečené než ty klasiky,tak je dělám často a toto byla změna :-)...jen místo jogurtu jsem dala zakysanou a želé jsem použila plátky (Y)...používám je dlouho a jsem s nim spokojená ...děkuji za super receptík (clamp)
sherryzuza 16. 2. 2010, 21:10
@Danča 2 Jé tak aspon někomu se to povedlo (Y) no a ze zakysané smetany to mohlo být taky dobrý.. (zajic)
Kejko 12. 2. 2010, 19:47
Vypadá to úžasně,určitě vyzkouším.Jen jak jsem četla níže o neúspěchu,tak já používám Holandii hodně,ale většinou jí nechám vykapat přes plátno.Pak je z ní úžasné tzatziky nebo do bramborového salátu,...má úplně jinou konzistenci a myslím,že by snáze ztuhnul.Hned zítra vyrážím pro broskvový kompot,už se těším (zajic).Díky za recept (hello)
sherryzuza 14. 2. 2010, 22:41
@Kejko Tak dejte vědět jak to dopadlo.. jsu zvědavá jestli se to aspon Vám povede *-) (L) jj hollandie je výborná.. sama o sobě je taková tuhá, žádná tekutá, takže nevím proč u někoho to nevyšlo.. (6) *-) *-) *-)
Kejko 26. 2. 2010, 9:07
@sherryzuza Povedl se a byl výborný,i můj značně zmlsaný syn si 2x přidal (jidlo) a navíc to moc hezky vypadá.Určitě ho budu dělat i na dětské oslavy. (clamp) (clamp) (clamp)Díky za recept (hello)
sherryzuza 27. 2. 2010, 12:44
@Kejko není zač. (F) jsu ráda že chutnalo a že se povedlo (Y) (Y)
mummi 12. 2. 2010, 19:31
Tak hlásím též neúspěch. ztužovač mi v jogurtu udělal hrudky a tudíš mi to neztuhlo. jen nevím jak to budem jíst z těch hřbetů když to nejde vyklopit :'(
sherryzuza 15. 2. 2010, 8:48
@mummi Jani, jsu tele. ted mi došlo, že když to neztuhlo, tak to asi nevyklopíte.. holt večer mi to nemyslelo (F) (F)
mummi 15. 2. 2010, 14:26
@sherryzuza no po noci v lednici se to přece jen vyklopit dalo, a než se to začalo rozlézat tak sme to sežrali ;-). Já právě ztužovač míchala tak vehementně že byl úplně tuhy a pak už se mi to v tom jogurtu nerozpustilo a udělalo to samostatné hrudky. bylo to jako když máte rýžový jogurt.
sherryzuza 15. 2. 2010, 20:11
@mummi no tak to příště musíte míchat mín, jinak z toho bude beton.. :-D no ale tak snad aspon chut byla dobrá, když už to bylo tak tekutý ;-)
sherryzuza 14. 2. 2010, 22:39
@mummi A vy jste to nevyložila potravinářskou folii? mám to tam napsaný *-) no a ten ztučovač musíte pořádně rozmíchat s tou vodou. nejlíp takovou tou metličkou..a pak do toho pomalu jogurt a furt míchat (L) no tak to vyjíte z žebra jen tak..na chuti to nic nezmění..ale pokud to mělo bejt třeba na oslavu.. tak to je škoda :'(
Lennie 8. 2. 2010, 18:32
Zuzko, tak jdu na to, pak písnu, jaký to je, ale vypadá to úžasně (Y) (clamp)
sherryzuza 8. 2. 2010, 22:16
@Lennie Gábi tak držím palce.. jsu zvědavá jak se ti to povede (flower) (hello)
Lennie 8. 2. 2010, 22:37
@sherryzuza Tak jsem udělala poloviční dávku, vystačilo na hřbet a ještě do dvou mističek a teď jsem to byla v lednici okouknout ;-) a je to úplně tuhý (Y) Se mi sbíhají sliny, dám si to asi k snídani (smich)
sherryzuza 8. 2. 2010, 22:47
@Lennie jen dej.. já na to mám chut ted, ale radši jdu chrnět, nebo fakt do tý lednice vlezu a sežeru to (jidlo) 8o| 8o|
zdenkak 7. 2. 2010, 10:41
Ahoj všem. Vyzkoušela jsem - chuť výborná, díky, ALE neztuhlo mi ani jedno - jogurt ani želé. Poradíte? Musí to být tím, že jsem v těchto věcech začátečník a asi dost nešikovný. Místo broskví jsem dávala mandarinky a domácí meruňkový kompot. Tak nevím, zda to nebylo moc vodnaté (i když jsem šťávu slila z obou)? Želé jsem udělala dle návodu, to je želírované, ale celý dortík pouští vodu.. Jogurt se nepovedl vůbec. Ztužovač jsem rozmíchala ve 100ml vody dle návodu a míchala intenzivně 1/2 minuty a pak přidala do jogurtu. Už když jsem ztužovač míchala, tak to strašně ztuhlo a udělaly se hrudky, vmíchat nějak dobře do jogurtu se to vůbec nedalo... Nevíte čím to může být? Děkuji (wash)
sherryzuza 7. 2. 2010, 12:41
@zdenkak ahoj Zdeni, to teda neutším, ale pokud si myslíte že to je tuhý uplně tak není. jen snad první den ale je i ten jogurt takovej jako rosol-třepe se..,ale neteče.. no a mě to pouští vodu taky. .holt je to asi nějaký divný :-), no s tím ztužovačem, je tam psaná dávka, jeden a půl tžovače, což znamená 150ml vody.. tak nevím jestli to nebude tím ty hrudky... *-) j a do želé jste dala normálně ty 4 lžíce cukru.. 2lžíce na jedno? jestli ano, tak fakt netuším.. *-) *-) *-) no ale já to dělala taky poprvý.. takže příště bych to dala do misek, at si to každej jí z misky a tam se to ztratí že je to trochu vodnatý.. :-D :-D bohužel fakt neporadím..ale kdybych věděla čím to je tak určitě.. (flower) mrzí mě že se to nepovedlo jak mělo..ale snad aspon chutově to bylo jakž takž dobrý (L)
zdenkak 7. 2. 2010, 13:19
@sherryzuza Jo, a kdybyste chtěla mrknout na to co vařím já, tak zde: http://kocmichova.nolimit.cz
zdenkak 7. 2. 2010, 13:17
@sherryzuza Zuzko díky. Chuťově je to dobrý. Ty misky jsou asi lepší nápad, nebo možná vyšší skleničky, v těch by to i mohlo vyniknout. Jinak všechno jsem udělala jak píšete. Chtělo by to asi doladit. Děkuji ještě jednou za zajímavý recept. Určitě poznatky využiji! (jidlo)
sherryzuza 7. 2. 2010, 20:51
@zdenkak no webovky hezký a recepty taky..určo od vás něco vyzkouším.. (D) no tak třeba jeslti se odhodláte i někdy pozděj se to povede, tak jak má (F) (F) (F)
sherryzuza 6. 2. 2010, 22:07
děkuji. dneska to prošlo testem chuti a je to mnam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
šlaušek 6. 2. 2010, 10:38
(clamp) (clamp) (clamp)
jazavka 6. 2. 2010, 7:04
...toto vyzera super... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)
dadulka19 5. 2. 2010, 21:38
(Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie