(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
JOGURTOVÝ AMAROUN
Potřebné ingredience
1 kg bílého jogurtu, 2 sáčky dortového želé , + 3–4 lžíce krystalového cukru, 1 velká plechovka broskvového kompotu, 2vanilkové cukry, 2–3 lžíce moučkového cukru, 1,5 sáčku želatinového ztužovače, forma žebírko, potravinová folie
Postup přípravy
Kompot scedíme a do kastrůlku dáme šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu (tak jak je na sáčku). Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár broskví nakrájíme na plátky a naskládáme na želé. Přilijeme daší želé, aby byly broskve zalité. Jogurty promícháme s cukrem a se zbytkem broskví, které nakrájíme na kousky Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jogurtem. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do ledničky Tohle množství je na víc jak jedno žebírko.. myslím že na jedno žebírko by stačila poloviční dávka
Takže po zkušenost kamrádek vím že na jedno žebírko a nějakou mističku by stačila teda poloviční dávka. Takže pokud toho nechcet hooooooodně, tak stačí půlka :-)
Tak jsem zkusila i jahodový kompot a jahodový jogurt..
Je to na formu průměru 28cm, je to ze dvou želatin a z 650g jahodovýho jogurtu a proložený piškotama.. A je to mooooc dobrý..
Takže po zkušenost kamrádek vím že na jedno žebírko a nějakou mističku by stačila teda poloviční dávka. Takže pokud toho nechcet hooooooodně, tak stačí půlka :-)
Tak jsem zkusila i jahodový kompot a jahodový jogurt..
Je to na formu průměru 28cm, je to ze dvou želatin a z 650g jahodovýho jogurtu a proložený piškotama.. A je to mooooc dobrý..
Co potřebujeme..
Nalijem želatinu
Naskládáme ovoce a zase zalijem
Zalijem jogurtovou směsí
Na řezu
Jahodová verze :-)
Jahůdky na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
5. 10. 2010, 13:12
Yvetaaa
(upraveno)
3. 3. 2010, 23:06
To musí být žůžo labůžo,dala bych si kousek ke kávě ......
sherryzuza
(upraveno)
3. 3. 2010, 23:36
@Yvetaaa
až budu příště dělat, tak kousek do děčína pošlu.. jen nevím v jakým stau přijde..jestli to nebude po svejch..česká pošta je holt klasa
Danča 2
(upraveno)
16. 2. 2010, 10:47
tak jsme si pochutnaly ..méme radši nepečené než ty klasiky,tak je dělám často a toto byla změna ...jen místo jogurtu jsem dala zakysanou a želé jsem použila plátky ...používám je dlouho a jsem s nim spokojená ...děkuji za super receptík
sherryzuza
(upraveno)
16. 2. 2010, 21:10
@Danča 2
Jé tak aspon někomu se to povedlo no a ze zakysané smetany to mohlo být taky dobrý..
Kejko
(upraveno)
12. 2. 2010, 19:47
Vypadá to úžasně,určitě vyzkouším.Jen jak jsem četla níže o neúspěchu,tak já používám Holandii hodně,ale většinou jí nechám vykapat přes plátno.Pak je z ní úžasné tzatziky nebo do bramborového salátu,...má úplně jinou konzistenci a myslím,že by snáze ztuhnul.Hned zítra vyrážím pro broskvový kompot,už se těším .Díky za recept
sherryzuza
(upraveno)
14. 2. 2010, 22:41
@Kejko
Tak dejte vědět jak to dopadlo.. jsu zvědavá jestli se to aspon Vám povede jj hollandie je výborná.. sama o sobě je taková tuhá, žádná tekutá, takže nevím proč u někoho to nevyšlo..
Kejko
(upraveno)
26. 2. 2010, 9:07
@sherryzuza
Povedl se a byl výborný,i můj značně zmlsaný syn si 2x přidal a navíc to moc hezky vypadá.Určitě ho budu dělat i na dětské oslavy. Díky za recept
sherryzuza
(upraveno)
27. 2. 2010, 12:44
@Kejko
není zač. jsu ráda že chutnalo a že se povedlo
mummi
(upraveno)
12. 2. 2010, 19:31
Tak hlásím též neúspěch. ztužovač mi v jogurtu udělal hrudky a tudíš mi to neztuhlo. jen nevím jak to budem jíst z těch hřbetů když to nejde vyklopit
sherryzuza
(upraveno)
15. 2. 2010, 8:48
@mummi
Jani, jsu tele. ted mi došlo, že když to neztuhlo, tak to asi nevyklopíte.. holt večer mi to nemyslelo
mummi
(upraveno)
15. 2. 2010, 14:26
@sherryzuza
no po noci v lednici se to přece jen vyklopit dalo, a než se to začalo rozlézat tak sme to sežrali . Já právě ztužovač míchala tak vehementně že byl úplně tuhy a pak už se mi to v tom jogurtu nerozpustilo a udělalo to samostatné hrudky. bylo to jako když máte rýžový jogurt.
sherryzuza
(upraveno)
15. 2. 2010, 20:11
@mummi
no tak to příště musíte míchat mín, jinak z toho bude beton.. no ale tak snad aspon chut byla dobrá, když už to bylo tak tekutý
sherryzuza
(upraveno)
14. 2. 2010, 22:39
@mummi
A vy jste to nevyložila potravinářskou folii? mám to tam napsaný no a ten ztučovač musíte pořádně rozmíchat s tou vodou. nejlíp takovou tou metličkou..a pak do toho pomalu jogurt a furt míchat no tak to vyjíte z žebra jen tak..na chuti to nic nezmění..ale pokud to mělo bejt třeba na oslavu.. tak to je škoda
Lennie
(upraveno)
8. 2. 2010, 18:32
Zuzko, tak jdu na to, pak písnu, jaký to je, ale vypadá to úžasně
sherryzuza
(upraveno)
8. 2. 2010, 22:16
@Lennie
Gábi tak držím palce.. jsu zvědavá jak se ti to povede
Lennie
(upraveno)
8. 2. 2010, 22:37
@sherryzuza
Tak jsem udělala poloviční dávku, vystačilo na hřbet a ještě do dvou mističek a teď jsem to byla v lednici okouknout a je to úplně tuhý Se mi sbíhají sliny, dám si to asi k snídani
sherryzuza
(upraveno)
8. 2. 2010, 22:47
@Lennie
jen dej.. já na to mám chut ted, ale radši jdu chrnět, nebo fakt do tý lednice vlezu a sežeru to
zdenkak
(upraveno)
7. 2. 2010, 10:41
Ahoj všem. Vyzkoušela jsem - chuť výborná, díky, ALE neztuhlo mi ani jedno - jogurt ani želé. Poradíte? Musí to být tím, že jsem v těchto věcech začátečník a asi dost nešikovný. Místo broskví jsem dávala mandarinky a domácí meruňkový kompot. Tak nevím, zda to nebylo moc vodnaté (i když jsem šťávu slila z obou)? Želé jsem udělala dle návodu, to je želírované, ale celý dortík pouští vodu.. Jogurt se nepovedl vůbec. Ztužovač jsem rozmíchala ve 100ml vody dle návodu a míchala intenzivně 1/2 minuty a pak přidala do jogurtu. Už když jsem ztužovač míchala, tak to strašně ztuhlo a udělaly se hrudky, vmíchat nějak dobře do jogurtu se to vůbec nedalo... Nevíte čím to může být? Děkuji
sherryzuza
(upraveno)
7. 2. 2010, 12:41
@zdenkak
ahoj Zdeni, to teda neutším, ale pokud si myslíte že to je tuhý uplně tak není. jen snad první den ale je i ten jogurt takovej jako rosol-třepe se..,ale neteče.. no a mě to pouští vodu taky. .holt je to asi nějaký divný , no s tím ztužovačem, je tam psaná dávka, jeden a půl tžovače, což znamená 150ml vody.. tak nevím jestli to nebude tím ty hrudky... j a do želé jste dala normálně ty 4 lžíce cukru.. 2lžíce na jedno? jestli ano, tak fakt netuším.. no ale já to dělala taky poprvý.. takže příště bych to dala do misek, at si to každej jí z misky a tam se to ztratí že je to trochu vodnatý.. bohužel fakt neporadím..ale kdybych věděla čím to je tak určitě.. mrzí mě že se to nepovedlo jak mělo..ale snad aspon chutově to bylo jakž takž dobrý
zdenkak
(upraveno)
7. 2. 2010, 13:19
@sherryzuza
Jo, a kdybyste chtěla mrknout na to co vařím já, tak zde: http://kocmichova.nolimit.cz
zdenkak
(upraveno)
7. 2. 2010, 13:17
@sherryzuza
Zuzko díky. Chuťově je to dobrý. Ty misky jsou asi lepší nápad, nebo možná vyšší skleničky, v těch by to i mohlo vyniknout. Jinak všechno jsem udělala jak píšete. Chtělo by to asi doladit. Děkuji ještě jednou za zajímavý recept. Určitě poznatky využiji!
sherryzuza
(upraveno)
7. 2. 2010, 20:51
@zdenkak
no webovky hezký a recepty taky..určo od vás něco vyzkouším.. no tak třeba jeslti se odhodláte i někdy pozděj se to povede, tak jak má
sherryzuza
(upraveno)
6. 2. 2010, 22:07
děkuji. dneska to prošlo testem chuti a je to mnam
šlaušek
(upraveno)
6. 2. 2010, 10:38
jazavka
(upraveno)
6. 2. 2010, 7:04
...toto vyzera super...
dadulka19
(upraveno)
5. 2. 2010, 21:38