Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 201 návštěvníků)

Kremrole s bílkovým sněhem s miniPOSTUPEM

0.0
Kremrole s bílkovým sněhem s miniPOSTUPEM

Potřebné ingredience

370g hladké mouky, 280g másla, 1x zakysaná smetana, na potření vejce, na sníh bílky a cukr ( množství viz níže)

Postup přípravy

Z mouky, másla a zakysané smetany zpracujeme na vále těsto- nechejte ho chvilku odležet v lednici. Po částech těsto rozvalujeme a rádýlkem nařežeme na proužky cca 2,5cm široké, namotáme na plechové trubičky( používám ty velké), potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca při 180°C dozlatova. Horké sejmeme a necháme úplně vychladnout. Pokud nebudete plnit hned sněhem uchovejte nejlépe v nějaké uzavřené dóze v chladnu. Sníh- bílky na toto množství používám cca 4-5 bílků
( pokud nevíte kolik je to 4 BÍLKY JE 150ml - (to když vám z něčeho zbydou a uchováváte je v lednici v uzavřené nádobě) od toho vycházím a NA 1 BÍLEK POUŽIJTE 70g CUKRU ( na 4 bílky 280g cukru) můžete i krystal, ale radši používám moučkový). Bílky nejdřív ušlehám samostatně ( pořádně vychlazené) na pevný sníh, pak postupně zašlehávám cukr až je zašlehaný dám to nad hrnec s vroucí vodou a šlehám dokud sníh "nedělá špičky"- při vytažení metliček zůstávají špičky sněhu vzhůru- neklesají zpět. Pak to sundám z hrnce a ještě chviličku šlehám mimo- asi minutku. Sníh mám několikrát odzkoušený a ještě se mi nestalo, že by mi sníh v trubičkách tekl. Takto vyšlehaný sníh dejte do plnícího sáčku a stříkejte do trubiček. Nakonec můžete pocukrovat - ale jsou i tak dost ladké - já už necukruji. Jsou výborné a u nás moooc oblíbené. Tak třeba taky vyzkoušejte. Přeji dobrou chuť!

už rozválené, nařezané těsto

namotané těsto na trubičkách

.... takhle vypadjí upečené

vyšlehaný sníh- trošku jsem přehanla množství toto je ze 6 bílků a 420g cukru

hotovo- sníh drží- nebojte i další den

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 17. 3. 2010, 9:11
(Y)No ty vypadají úžasně (zajic) je to těsto křehké ?Podobá se trošku lístkovému? *-)peču teď manželovi na narozeniny a ten recept je úžasný |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
vepevil 17. 3. 2010, 9:16
@backa jsou křehoučké, ale lístkové těsto nám přijde- že jako zvlne, takže peču tyto jsou opravdu mňam
backa 17. 3. 2010, 10:14
@vepevil Díky (L) určitě upeču (K) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie