Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1892 návštěvníků)

Kuřecí se zeleninou a omáčkou( jako z čínské restaurace)

5.0
Kuřecí se zeleninou a omáčkou( jako z čínské restaurace)

Potřebné ingredience

500g kuřecí prsní řízek,2 lžičky kari,1 lžička solamyl,červená paprika ,mrkev,čínské zelí 3-4 listy tvrdší část,porek,popřípadě žampiony. Omáčka:1 lžíce ocet,200 ml studená vody,2 lžíce sójová omáčka,2 lžičky cukr krupice,2 lžičky solamyl - popřípadě dochutíme: pepř, sůl (do omáčky můžem přidat i ústřicovou omáčku 1 lžíci, dodá tomu výraznější chuť kdo nemá nemusí)

Postup přípravy

.Zeleninu nakrájíme na nudličky (papriku,mrkev,zelí,)(porek na kolečka) zprudka opékáme na rozpáleném oleji, jen krátce aby mrkev křupala, přidáme houby. V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku - solamyl s cukrem, octem, sójovou omáčkou a vodou. Důkladně rozkvedláme, pak přilijeme k lehce orestované zelenině a promícháváme, dokud omáčka nezhoustne.Pokud by byla omáčka příliš hustá, přilijeme vodu nebo naopak. Když bude moc řídká , rozkvedláme ještě trochu solamylu s trochou vody a přimícháme.

Kuřecí plátky posypeme kari kořením,1 lžičkou solamylem, pepřem a promícháme. Na jiné pánvi zprudka osmažíme do červena přidáme hotovou omáčku se zeleninou a prohřejeme a je hotovo.Podáváme k rýži nebo čínské nudle no kdo co má rád přeji dobrou chuť.

už se to vaří :)

dělala jsem i s hlívou ustřičnou a super

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petra Č. 7. 1. 2016, 10:09
Uvařeno, snědeno, pochváleno. Díky za receptík (F)
muhlbacherova 3. 1. 2016, 16:04
(Y)
anaba 17. 11. 2015, 11:47
vyzkouším,díky (F)
hhandulina 17. 11. 2015, 10:39
no vypadá to lákavě, ale není to kyselé? ten nálev je totálně nedobrej, úplně se to tam bojím dát :-( A já maso na chvíli hodila do trouby. Nemám ráda takové rychlovky ,jsem prevít na zpracování masa *-)
Martiinii 1. 5. 2017, 13:40
@hhandulina jo bylo dost ble, jak ten nálev tak celé:/ vůbec tam nedávat ten cukr ani ocet :/ a ani tolik sojovky....
kotajda 3. 10. 2015, 12:47
uvařeno, snědeno, výborné |:o) |:o) (L)
Aluch 1. 6. 2015, 12:59
děkuji za recept (F) určitě vyzkoušíme (X) (D)
AjinaHDB 1. 6. 2015, 11:10
Dobrý den Ivo, mohu se zeptat jaký používáte solamyl a jakou sójovou omáčku - prosím název nebo foto. Děkuji. Jinak čína je úžasná...
srneckova 28. 4. 2015, 18:53
(Y) (Y) (Y)
kopka75 28. 4. 2015, 18:05
Vyzkoušeno a je to (Y) (Y) (Y)
Nikol1212 20. 4. 2015, 11:11
Vypadá to luxusně ňam :-$
Malvousek 22. 3. 2015, 20:20
Užasnýýýýýý |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Kacer z Prahy 13. 3. 2015, 20:12
(Y)
Adél666 18. 2. 2015, 13:07
(Y) (Y) (Y) super, taky se moc povedla a byla chválena :) :-) :-) :-)
tomsim 31. 1. 2015, 12:35
dnes uvařeno a bylo to výborné, chutnalo všem (Y) (Y)
Verlinka 21. 11. 2014, 21:26
(Y) děkuji za recept! nyní to je nejoblíbenější úprava kuřecího masa "ala čína" (Y)
scarlet1 15. 9. 2014, 23:59
Dobrý večer, vypadá to božsky a aji to tak určitě chutná. Co nejdřív udělám. Už se na to těším. (Y) (Y) (F)
skorepka82 14. 9. 2014, 11:32
boze, neccekala jsem, ale je to vynikajici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ja uz ochutnala a cekam na ryzi, rodina bude cucet ^o) dekuji (L)
Eklipsa (upraveno) 2. 6. 2014, 7:54
Ahoj, chci se zeptat - na obrázku je "čína" pěkně lesklá - nepoužíváte místo solamylu nějaké to speciální zahuštovadlo na čínské pokrmy? ... po solamylu mám vetsinou činu takovou "moučnou" a ne takto lesklou
Ivule80 28. 7. 2014, 13:30
@Eklipsa Zdravím Evi , dávám tam jen solamyl na zahuštění nic jiného ..... Iva
javak 12. 5. 2014, 15:10
Výborné,rychlé a chutné.Díky.Jana (Y)
Danča232 1. 3. 2014, 13:22
výborné ,) dala jsem do toho pouze mrkev, papriku a pórek s králičím masem a opravdu to chutná ,) děkuji za recept (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie