(recept
si oblíbilo 1892 návštěvníků)
Kuřecí se zeleninou a omáčkou( jako z čínské restaurace)
Potřebné ingredience
500g kuřecí prsní řízek,2 lžičky kari,1 lžička solamyl,červená paprika ,mrkev,čínské zelí 3-4 listy tvrdší část,porek,popřípadě žampiony. Omáčka:1 lžíce ocet,200 ml studená vody,2 lžíce sójová omáčka,2 lžičky cukr krupice,2 lžičky solamyl - popřípadě dochutíme: pepř, sůl (do omáčky můžem přidat i ústřicovou omáčku 1 lžíci, dodá tomu výraznější chuť kdo nemá nemusí)
Postup přípravy
.Zeleninu nakrájíme na nudličky (papriku,mrkev,zelí,)(porek na kolečka) zprudka opékáme na rozpáleném oleji, jen krátce aby mrkev křupala, přidáme houby. V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku - solamyl s cukrem, octem, sójovou omáčkou a vodou. Důkladně rozkvedláme, pak přilijeme k lehce orestované zelenině a promícháváme, dokud omáčka nezhoustne.Pokud by byla omáčka příliš hustá, přilijeme vodu nebo naopak. Když bude moc řídká , rozkvedláme ještě trochu solamylu s trochou vody a přimícháme.
Kuřecí plátky posypeme kari kořením,1 lžičkou solamylem, pepřem a promícháme. Na jiné pánvi zprudka osmažíme do červena přidáme hotovou omáčku se zeleninou a prohřejeme a je hotovo.Podáváme k rýži nebo čínské nudle no kdo co má rád přeji dobrou chuť.
Kuřecí plátky posypeme kari kořením,1 lžičkou solamylem, pepřem a promícháme. Na jiné pánvi zprudka osmažíme do červena přidáme hotovou omáčku se zeleninou a prohřejeme a je hotovo.Podáváme k rýži nebo čínské nudle no kdo co má rád přeji dobrou chuť.
už se to vaří :)
dělala jsem i s hlívou ustřičnou a super
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Petra Č.
(upraveno)
7. 1. 2016, 10:09
Uvařeno, snědeno, pochváleno. Díky za receptík
muhlbacherova
(upraveno)
3. 1. 2016, 16:04
anaba
(upraveno)
17. 11. 2015, 11:47
vyzkouším,díky
hhandulina
(upraveno)
17. 11. 2015, 10:39
no vypadá to lákavě, ale není to kyselé? ten nálev je totálně nedobrej, úplně se to tam bojím dát A já maso na chvíli hodila do trouby. Nemám ráda takové rychlovky ,jsem prevít na zpracování masa
Martiinii
(upraveno)
1. 5. 2017, 13:40
@hhandulina
jo bylo dost ble, jak ten nálev tak celé:/ vůbec tam nedávat ten cukr ani ocet :/ a ani tolik sojovky....
kotajda
(upraveno)
3. 10. 2015, 12:47
uvařeno, snědeno, výborné
Aluch
(upraveno)
1. 6. 2015, 12:59
děkuji za recept určitě vyzkoušíme
AjinaHDB
(upraveno)
1. 6. 2015, 11:10
Dobrý den Ivo, mohu se zeptat jaký používáte solamyl a jakou sójovou omáčku - prosím název nebo foto. Děkuji. Jinak čína je úžasná...
srneckova
(upraveno)
28. 4. 2015, 18:53
kopka75
(upraveno)
28. 4. 2015, 18:05
Vyzkoušeno a je to
Nikol1212
(upraveno)
20. 4. 2015, 11:11
Vypadá to luxusně ňam
Malvousek
(upraveno)
22. 3. 2015, 20:20
Užasnýýýýýý
Kacer z Prahy
(upraveno)
13. 3. 2015, 20:12
Adél666
(upraveno)
18. 2. 2015, 13:07
super, taky se moc povedla a byla chválena
tomsim
(upraveno)
31. 1. 2015, 12:35
dnes uvařeno a bylo to výborné, chutnalo všem
Verlinka
(upraveno)
21. 11. 2014, 21:26
děkuji za recept! nyní to je nejoblíbenější úprava kuřecího masa "ala čína"
scarlet1
(upraveno)
15. 9. 2014, 23:59
Dobrý večer, vypadá to božsky a aji to tak určitě chutná. Co nejdřív udělám. Už se na to těším.
skorepka82
(upraveno)
14. 9. 2014, 11:32
boze, neccekala jsem, ale je to vynikajici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja uz ochutnala a cekam na ryzi, rodina bude cucet dekuji
Eklipsa
(upraveno)
2. 6. 2014, 7:54
Ahoj, chci se zeptat - na obrázku je "čína" pěkně lesklá - nepoužíváte místo solamylu nějaké to speciální zahuštovadlo na čínské pokrmy? ... po solamylu mám vetsinou činu takovou "moučnou" a ne takto lesklou
Ivule80
(upraveno)
28. 7. 2014, 13:30
@Eklipsa
Zdravím Evi , dávám tam jen solamyl na zahuštění nic jiného ..... Iva
javak
(upraveno)
12. 5. 2014, 15:10
Výborné,rychlé a chutné.Díky.Jana
Danča232
(upraveno)
1. 3. 2014, 13:22
výborné dala jsem do toho pouze mrkev, papriku a pórek s králičím masem a opravdu to chutná děkuji za recept