(recept
si oblíbilo 1892 návštěvníků)
Kuřecí se zeleninou a omáčkou( jako z čínské restaurace)
Potřebné ingredience
500g kuřecí prsní řízek,2 lžičky kari,1 lžička solamyl,červená paprika ,mrkev,čínské zelí 3-4 listy tvrdší část,porek,popřípadě žampiony. Omáčka:1 lžíce ocet,200 ml studená vody,2 lžíce sójová omáčka,2 lžičky cukr krupice,2 lžičky solamyl - popřípadě dochutíme: pepř, sůl (do omáčky můžem přidat i ústřicovou omáčku 1 lžíci, dodá tomu výraznější chuť kdo nemá nemusí)
Postup přípravy
.Zeleninu nakrájíme na nudličky (papriku,mrkev,zelí,)(porek na kolečka) zprudka opékáme na rozpáleném oleji, jen krátce aby mrkev křupala, přidáme houby. V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku - solamyl s cukrem, octem, sójovou omáčkou a vodou. Důkladně rozkvedláme, pak přilijeme k lehce orestované zelenině a promícháváme, dokud omáčka nezhoustne.Pokud by byla omáčka příliš hustá, přilijeme vodu nebo naopak. Když bude moc řídká , rozkvedláme ještě trochu solamylu s trochou vody a přimícháme.
Kuřecí plátky posypeme kari kořením,1 lžičkou solamylem, pepřem a promícháme. Na jiné pánvi zprudka osmažíme do červena přidáme hotovou omáčku se zeleninou a prohřejeme a je hotovo.Podáváme k rýži nebo čínské nudle no kdo co má rád přeji dobrou chuť.
Kuřecí plátky posypeme kari kořením,1 lžičkou solamylem, pepřem a promícháme. Na jiné pánvi zprudka osmažíme do červena přidáme hotovou omáčku se zeleninou a prohřejeme a je hotovo.Podáváme k rýži nebo čínské nudle no kdo co má rád přeji dobrou chuť.
už se to vaří :)
dělala jsem i s hlívou ustřičnou a super
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
piškotka
(upraveno)
9. 2. 2014, 12:33
Dnes jsem udělala k obědu a receptík od Vás sklidil velký úspěch Děkuji
jita27
(upraveno)
27. 12. 2013, 14:08
Dobrý den, díky za skvělý recept Jitka D
tygrik.janullka
(upraveno)
9. 11. 2013, 14:02
právě jsem dodělala dnešní rychlooběd, místo kari jsem dala kurkumu, aby to mohla i dcerka a máme k tomu rýžové nudle, na restaurační čínu to nemá, co si budeme povídat, neumíme doma ty jejich gryfy a tak, ale na domácí čínu je to mňamka
Markisa.z
(upraveno)
7. 11. 2013, 13:37
Děkuji za skvělý recept , povedlo se a jinak už dělat nebudu. Jen si asi budu muset pořídit tmavší sójovou omáčku, nemám takovou pěknou barvičku jako je na obrázku. Postup jsem si trochu zjednodušila, hned jak jsem osmahla maso, přidala jsem zeleninu a po chvíli jsem zalila omáčkou, nechala jsem mírně povařit a mohla jsem servírovat. U tohoto receptu oceňuji hlavně jeho rychlost a pak také chuť!
maz
(upraveno)
24. 10. 2013, 15:03
Vynikající mě se to na rozdíl od paní, co dala komentář níže a " milión smajlíků " povedlo asi nebude problém v receptu, ale někde jinde.... Autorce receptu děkuji za nový recept do sbírky
petulilinda
(upraveno)
15. 10. 2013, 10:43
Akorát jsem čínu doděla ihned jsem si jí musela nandat na talíř a musím receptík pochválit nemá chybu děkujiiiiiii
Misula29
(upraveno)
4. 10. 2013, 13:46
Recept jsem zkoušela včera, chutnalo nám moc a určitě zase někdy zopakujeme. Děkuji
tomaskovakaci
(upraveno)
1. 10. 2013, 20:24
No já nevim, kam chodíte na ty chutě a hlavně na přirovnání, že to chutná jak z restaurace. Mimibazar je svými recepty pověstný, jednou za uherský rok se snažím mu dát šanci s nadějí, že ne všichni neumějí vařit a mají divné chutě, ale pokaždé se spálím. Takže, recept je nic moc. Chutná to jako klíh, ale dá se na tom přežít. Berte to jako zdravou kritiku a zamyslete se nad tím, co jíte. A teď milion smajlíků
K.K.
(upraveno)
24. 10. 2013, 15:25
@tomaskovakaci
Nechápu že sem takový lidi lezou asi má houby co na práci tak reje
DanušaP
(upraveno)
4. 10. 2013, 14:18
@tomaskovakaci
tak hoďte do placu svoje rodinné stříbro, tím myslím recept třeba po prababičce, nějakou klasiku, máte? pokud si občas něco přečtete z kuchařek , nemyslím jen českou, ale třeba i arabskou, indickou, japonskou a nebo i tu čínskou, tak paní přesně popsala postup. a čínská kuchyně je rychlá, a zahušťuje se škrobem. Já s tímto receptem nemám problém, až na ty houby ( v origoši je určitě jidášovo ucho).. já můžu jen žampiony, ale to je můj problém, že houby nemusím
Eunkaa
(upraveno)
4. 10. 2013, 14:08
@tomaskovakaci
Tak hoďte nějaký recept od Vás. Nejsem fanatická sledovatelka mimibazaru, chodím sem jen tak pro inspiraci, ale tyhle komentáře mě nadzvednou - viz. mmb je svými recepty pověstný, proboha tak sem nelezte! Na tomto receptu nevidím nic špatného, sice co člověk to jiná chuť ale vzhledem k tolika pozitivním komentářům to nebude nic tak odporného jak píšete.
ASTAL
(upraveno)
4. 10. 2013, 14:50
@Eunkaa
Taky nevidím na receptu nic špatného a když Vás recept nezaujal proč jste to vařila doma svojí rodině. Mě když recept nezaujme už podle fotky tak ho ani nezkouším .Chtěla jste se tady navést do paní ,ale chyba lávky akorát jste se tady ztrapnila !!!!!!!!!!!!!!!!
marketalinda
(upraveno)
8. 8. 2013, 12:54
výborný výborný výborný
doriena
(upraveno)
27. 6. 2013, 10:29
laskonka333
(upraveno)
3. 5. 2013, 12:41
lussinda
(upraveno)
3. 5. 2013, 12:02
Vyzkoušeno, luxusní ... !!!
bobenko
(upraveno)
3. 5. 2013, 9:27
allfice
(upraveno)
7. 4. 2013, 13:52
Dobrota, dnes jsme měli na oběd, děkujeme
Monun
(upraveno)
26. 3. 2013, 12:32
Dneska jsme měli k obídku a výbornééé ... krásné velikonoce
Bberi
(upraveno)
24. 3. 2013, 15:39
Výborné jídlo.
jeremy
(upraveno)
22. 3. 2013, 18:13
enkka
(upraveno)
22. 3. 2013, 6:47
Ptacice1
(upraveno)
22. 3. 2013, 6:35
I já musím přidat komentík.... Čína je prostě naprosto dokonale LUXUSNÍ!!!!!!!!!!!!!!!!
sulcovadiana
(upraveno)
19. 3. 2013, 8:03
Tak kuřecí čína odzkoušena.. vynikající!! Vážně úžasný recept.. pomalu ani v čínské restauraci Vám neudělají takovou dobrůtku sice jsem nejdřív měla místo omáčky čínský pudink (místo dvou lžiček solamylu jsem do omáčky přidala dvě lžíce ) ale vše jsem naředila, dochutila.. a výsledek bezkonkurenční.. přítel byl v sedmém nebi