(recept
si oblíbilo 1929 návštěvníků)
SÝROVÁ VEKA - zapečená dobrota!!!... Rychlé pro nečekanou návštěvu nebo když nevíte co k věčeři
Potřebné ingredience
1 veka, 3 lučiny velké (pozor - ne vaničkové, ale klasické balené), 1 zakysaná smetana, 3 PL majonézy, šunka (nemusí být), sůl, česnek, sýr na strouhání
Postup přípravy
Žádná oslava se u nás neobejde bez té vynikající dobroty....mimochodem je hrozně rychlá. Občas děláváme i k večeři.
Všechny ingredience smícháme a dáváme na veku, postrouháme sýrem. Veku dávám na pečící papír. Pečeme asi 15 minut. Nejlepší jsou ještě teplé, jsou nádherně křupavé.
Všechny ingredience smícháme a dáváme na veku, postrouháme sýrem. Veku dávám na pečící papír. Pečeme asi 15 minut. Nejlepší jsou ještě teplé, jsou nádherně křupavé.
TEPLÉ JSOU VYNIKAJÍCÍ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pimpulka
(upraveno)
23. 1. 2008, 8:15
Taky jsem vyzkoušela a nestačila jsem se divit tolik chvály, za tak málo námahy? Prý jsem se pochlapila No nevím, asi se přestanu trápit složitými recepty, stejně na to pořádně nikdo nic neřekne a začnu hledat rychlovečky, aspoň tak vynikající jako je Moni ta vaše
Karelia
(upraveno)
25. 1. 2008, 10:52
@pimpulka
Děkuji za chválu. Jsem ráda, že mělo úspěch.
artik
(upraveno)
21. 1. 2008, 20:52
Vynikající rychlé no prostě úžasné děkuji moc
Karelia
(upraveno)
22. 1. 2008, 22:47
@artik
Není zač, jsem ráda, že chutnalo.
Bobášek
(upraveno)
8. 1. 2008, 14:30
Musím říct, že jsem taky neodolala a vyzkoušela. Bohužel mě vypekli v obchodě, skoro nic z ingrediencí neměli, tak jsem musela improvizovat. Místo lučiny jsem dala pomazánkové máslo, tavený sýr a vajíčko, místo majonézy tatarku. Dělala jsem bez česneku - ten nemusím. Výsledek vynikající, určitě budu dělat častěji. Díky za receptík
Karelia
(upraveno)
8. 1. 2008, 20:49
@Bobášek
No výborně , šikulka , a přesně takhle vznikají nové recepty.
lumka
(upraveno)
3. 1. 2008, 22:08
Jé,tak to je prima recept,mám zbylou veku,hned to vyzkouším,a možná by to bylo i na toastový chlebík,dík za tip.
Karelia
(upraveno)
4. 1. 2008, 23:12
@lumka
Dejte vědět, jak chutnalo
kolombína
(upraveno)
3. 1. 2008, 21:34
Fakt super receptik díky Hanka
Karelia
(upraveno)
4. 1. 2008, 11:02
@kolombína
anderek
(upraveno)
15. 12. 2007, 20:10
nestačila jsem jak to rychle z talíře mizelo...a málem na mě nezbylo ..ted peču další várku ..mnaža příjde z práce ..tak at to má teploučký a křupavoučký ... děkuji moc za receptík uro ho co nejdříve zopáknu a krásnéé přeju ANdrea
Karelia
(upraveno)
15. 12. 2007, 21:52
@anderek
Děkuji za krásný komentář , jsem ráda, že chutnalo! U nás budou urřitě o svátcích, musíme si odpočinout od sladkého a 100% na Silvestra.
bobinka1
(upraveno)
13. 12. 2007, 23:35
Moc výborné děkuji za recept
Karelia
(upraveno)
14. 12. 2007, 20:00
@bobinka1
Jitka17
(upraveno)
6. 12. 2007, 16:35
Naprosto skvělé,rychlé a hlavně výborné.Díky za recept.Jitka
Karelia
(upraveno)
6. 12. 2007, 19:16
@Jitka17
To mě těší, že chutnalo . Určitě je udělám o vánočních svátcích , bude to příjemná změna po tom všem sladkém
janina34
(upraveno)
26. 11. 2007, 9:20
Velká mňamka Díky za recept
Karelia
(upraveno)
26. 11. 2007, 9:34
@janina34
Díky
Jaruš53
(upraveno)
25. 11. 2007, 11:07
Moničko, tak jsem tento recept zkoušela. Dělala jsem to ze starších rohlíků, které se mi podařily takto zlikvidovat. Místo šunky jsem nadrtila na jemno klobásku, aby byla výraznější chuť. Zdálo se mi to docela řídké, tak jsem zamíchala nastrouhaný sýr již do všech těch přísad a navrch jsem již neposypávala. Super se mi to zahustilo a výsledek byl opravdu skvělý. Všem moc chutnalo . Děkuji za nápad.
Karelia
(upraveno)
25. 11. 2007, 11:12
@Jaruš53
Jarmilko, s tou klobásou byste se zavděčila tomu mému chlapovi . To mu ani nesmím říct
marilyn
(upraveno)
25. 11. 2007, 10:34
Moni,chceme také vyzkoušet......při jaké teploťě prosím zapékáte?
Karelia
(upraveno)
25. 11. 2007, 11:11
@marilyn
Marcelko, dělám na horkovzduch 180°C, takže při normálním pečení bych to dala na 200°C.
Jiťule
(upraveno)
15. 11. 2007, 14:30
Zapečené chlebíčky také děláváme ( tak 20 let určitě) akorát místo lučiny dáváme tavený sýr a zakysanku nedáváme,může se přidat mléko (podle hustoty) vajíčko, i kečup a majolku také dáváme. A fakt jsou výborné,důležitá je asi opravdu jen ta hustota.
Karelia
(upraveno)
15. 11. 2007, 16:28
@Jiťule
Těch možností je spousta....stačí si jen vybrat, co kdo má rád
AliceM
(upraveno)
14. 11. 2007, 20:52
Moni, dělali jsme dnes, , jako druhou variantu jsem udělala špagety s ohledem na dceru, které některé novoty nechutnají. Říkala, že si jen kousne a ochutná, nakonec snědla 3 kusy (dělala jsem podélně rozříznuté bagetky). Fakt výborné a určitě budeme dělávat
Karelia
(upraveno)
14. 11. 2007, 22:15
@AliceM
Ali, to mě těší. Já jen žasnu, jak se každá chceme někomu zavděčit a jakou z toho máme radost Moc děkuji
AliceM
(upraveno)
15. 11. 2007, 12:10
@Karelia
Jo, jo od toho jsme asi mámy , ale jsem v poho
Karelia
(upraveno)
15. 11. 2007, 12:41
@AliceM
To je fakt...ale dělá nám to radost, co?
Sýr
(upraveno)
12. 11. 2007, 22:13
Tak jsem to udělala k večeři a manžel se jen olizoval , určitě budu dělat častěji. Jen jsem neměla veku, ale rohlíky, tak jsem to udělala na rozpůlených rohlíkách a super . Moc díky za inspiraci, je to zase změna
Karelia
(upraveno)
13. 11. 2007, 8:19
@Sýr
Lucko, šikulka ...rohlíky jsou v pohodě
JíťaMachkova
(upraveno)
12. 11. 2007, 17:34
Teď jsem dodělala večeři, moc a moc dobré, vynikající, prostě úžasné, budeme dělat častěji, díky moc moc moc inspiraci už jsem potřebovala, a myslím, že nejsem sama
Karelia
(upraveno)
12. 11. 2007, 19:18
@JíťaMachkova
Jitko, , teda děkuji moc, tohle je poklona jako hrom. Hrozně mě těší, že jsem se někomu trefila do chuti. . Moc milý komentář
lucosek
(upraveno)
12. 11. 2007, 10:11
Díky za tenhle bezva tip, na rychlé, a hlavně moc dobroučké pohoštění, Mončo Přes víkend jsme slavili o 106 a všichni si tuhle dobrůtku pochvalovali Nedávala jsem ale zakysanku, aby to nebylo moc kyselé, no a jen s tou Lučinou mi to přišlo zase suché Takže jsem druhou várku nastavila pom. máslem a i když to s ním podstatně zřídlo, nic nevytékalo a chuťově dokonalé Vážně mňamka, co jsem určitě nedělala naposledy Lucka
Karelia
(upraveno)
12. 11. 2007, 10:48
@lucosek
Oni to chorvati dělají právě hodně kyselé...nám to tak chutná, ale každý si to udělá po svém ...s tím pomazánkovým máslem je to určitě dobrý tip, to zase příště zkusím já
luky.
(upraveno)
10. 11. 2007, 17:25
Moni,tenhle rceptík je naprosto vynikající.Měla jsem velký úspěch u mé rodinky a hlavně u mých zmlsaných .Ty se na to vrhli a málem se i .I manžel si pochvaloval jaká je to dobrota Jak píše škrdlinka,ani mě nic nevytékalo a použila jsem menší dávku surovin. No prostě tenhle receptík u nás bude dělán dost často
Karelia
(upraveno)
10. 11. 2007, 19:32
@luky.
Lucko, mockrát děkuji za pochvalu. Mám radost, když chutná. Samozřejmě můžete ubrat surovin, každý podle svého...já dokonce dávám víc než je v receptu, protože to kluci mají rádi a krásně to vyběhne...a samozřejmě nic nevytéká
skrdlina
(upraveno)
8. 11. 2007, 10:56
, Moniko, ten receptík je strašně dobrý a hlavně rychlý, natřela jsem si veku dříve a až chtěla rodinka večeři, tak jsem to dala péci . Mě se ta pomazánka dělala dobře, nic mi nevytékalo a určitě jsem použila méně surovin než je uvedeno, no prostě jsem nám to upravila. Jste a díky za receptík. Budeme se těšit na další receptíky od Vás . Blanka
Karelia
(upraveno)
8. 11. 2007, 16:22
@skrdlina
Blanko, velice mě těší, že se povedlo a chutnalo
Hanali
(upraveno)
6. 11. 2007, 21:46
Vypadá to skvěle. Je tam ta lučina cítit? Protože u nás ji nikdo nemá rád. Nebo čím jiným by se ta lučina dala nahradit. Prosím poraďte, chtěla bych to o víkendu udělat.
Karelia
(upraveno)
6. 11. 2007, 22:35
@Hanali
Já nevím jestli je tam cítit, protože dávám dost česneku , ale dalo by se použít určitě normální žervé a možná i pomazánkové máslo, ale nezkoušela jsem to
Janci
(upraveno)
6. 11. 2007, 21:33
Tak nám všem moc moc chutnalo, rodince i návštěvě. Přidala jsem 200g šunky, což bylo dost, takže mi zbylo, ale veku jsem už neměla... Použila jsem na tenčí krajíc chleba a bylo to také výborné... Shodli jsme se na tom, že na véču budeme dělat na chleba a na veku k Každopádně děkujeme za super rychlý receptík, který určitě brzy zopakujeme...
Karelia
(upraveno)
4. 4. 2008, 15:13
@Janci