(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
SÝROVÉ RYCHLOTOUSTY - pohoštění, svačina nebo večeře
Potřebné ingredience
vajíčko ***
strouhaný sýr ***
rohlíky ***
olej na smažení
Postup přípravy
je to neskutečně rychlé a dobré :-))) Jedno vajíčko a cca 100g sýra (smíchat) se namaže na jednohubky z přibližně dvou rohlíků. Smaží se nejprve z namazané strany, pak rychle i z druhé. Nejlepší jsou teplé, jako rychlá večeře stačí obložit nějakou zeleninkou :-))
připravíme si vajíčko a strouhaný sýr
... smícháme ...
... namažeme na rohlíky (nebo veku, apod.)
... rozehřejeme olej (kdyby nebyl dost horký, tousty se přilepí)
Smažíme nejprve z namazané strany ...
... pak krátce z druhé strany (jakmile začnu smažit, obvykle ztlumím teplotu, ať se to nepálí)
... a odkapeme na papírové utěrce.
A můžeme servírovat ...
... a lepší je to nefotit ....
... protože jinak na fotografa brzy nic nezbude :-))))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ochi
(upraveno)
2. 6. 2007, 17:57
Manža říká: udělej nějakou chuťovku prosím Letím juknout do receptíku a hle tohle mi třísklo do očí,hotové za deset minut a tuuuuuze dobré,děkujeme
artep
(upraveno)
3. 6. 2007, 13:59
@ochi
(V) tak to jsem ráda, že to káplo do noty Já tuhle přidala ještě trochu zbylé šunky (podle salámové inspirace zde v komentářích) ... a taky mňamózní , ale nejčastěji rychlokuchtíme jen takhle a milujou to i naše cácorky
JJJarča
(upraveno)
18. 5. 2007, 9:32
Také to často dělám, někdy přidám nastrouhaný salám a v sezoně podušené houby - ale to je lepší na chleba, než rohlík nebo veku.
artep
(upraveno)
19. 5. 2007, 17:03
@JJJarča
týýýý jo, ty houby budu muset vyzkoušet Díky za tip
Lívia
(upraveno)
13. 5. 2007, 0:09
Toto mávame veľmi často, ale bez syra. Klasické rohlíky vo vajíčku. Kečup k tomu ... niekedy raňajky, niekedy večera.
artep
(upraveno)
13. 5. 2007, 0:19
@Lívia
To je právě něco úplně jiného, než chleba / rohlík ve vajíčku. Zkuste to, ten sýr z toho udělá něco chuťově úplně jiného. Chleba nebo rohlík ve vajíčku necháváme nacucat, tohle je husté, jen se to natře navrch, jako pomazánka. A protože sýr je slaný, nemusí se to chutit. Ale hotové to dochutit kečupem, nebo naopak hořčicí jako smaženku, to taky může být fajn
havmar
(upraveno)
17. 5. 2007, 22:36
@artep
my tento recept také známe , ael s obměnou česneku.Je to dobré i když se sedí s návštévou u vínka. Super
artep
(upraveno)
18. 5. 2007, 2:23
@havmar
joooooooo.... česnek to zní moc dobře taky (dosud tedy bez česneku) jsme to k posezení občas udělali, jediná nevýhoda je, že zatepla je to nejlepší.... takže smažič moc u vínka neposedí díky za tip na ten česnek