(recept
si oblíbilo 2102 návštěvníků)
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, hned hotová
Potřebné ingredience
TĚSTO++2 hrnky hladké mouky++1 hrnek cukru++1 hrnek mléka pokojové teploty++1/2 hrnku oleje++2 celá vejce++1 prášek do pečiva++++ TVAROHOVÁ NÁPLŇ++2 tvarohy++1 hrnek cukru++ 1 vanilkový cukr++1 vanilkový pudink prášek++2 celá vejce++1 hrnek mléka++POVIDLA - asi půl hrnku
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem,olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.++++ V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink / prášek/, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).
Uvedené suroviny jsou na menší plech, cca 36x32cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná.
Uvedené suroviny jsou na menší plech, cca 36x32cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná.
První těsto poklademe tvarohovou vrstvou, lžičkou poklademe povidla, jsou-li tužší, můžeme je na chvíli dát do mikrovlnky( případně přidat trochu rumu, skořice).
Zalijeme druhou polovinou těsta , nemusí být celý povrch pokrytý, já to liji jako mřížku :-), a dáme do trouby.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a pocukrujeme ji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kasandra
(upraveno)
31. 1. 2016, 13:29
výborná , už je naší stálicí
Ninouš
(upraveno)
27. 11. 2015, 22:08
Super recept!!! Už jsem ho pekla několikrát a sklidila jsem vždy úspěch Tentokrát jsem místo tvarohu nakrájela jablka-příprava byla ještě rychlejší a také to nebylo špatné!!! Díky za recept
petua
(upraveno)
26. 11. 2015, 8:23
Výborná akorát příště dám víc povidel
Martas100
(upraveno)
18. 10. 2015, 17:37
Upečeno, ochutnáno-vynikající. Díky za bezva jednoduchý, rychlý a výborný recept
Roxxana
(upraveno)
2. 10. 2015, 17:18
Už se peče
kocon
(upraveno)
13. 9. 2015, 13:04
Super! Vyzkoušela jsem a fakt moooc povedenááá)
srneckova
(upraveno)
23. 5. 2015, 16:28
karass
(upraveno)
23. 5. 2015, 16:02
Dnes vyzkouším
jitkaad
(upraveno)
22. 5. 2015, 16:00
Je výborná, určitě jsem nedělala naposled, jednoduchá a tak dobrá
Simonecka2007
(upraveno)
30. 4. 2015, 20:45
to vyzerá dobre
Aluch
(upraveno)
30. 4. 2015, 19:12
Díky za recept. Zítra vyzkoušíme
AERDNA29
(upraveno)
30. 4. 2015, 12:23
Tento recept jsem zde objevila asi před dvěma roky a hned se stal u nás stálicí. Povidla ochutíme skořicí a rumen. Nakonec celý plech posypu drobenkou - ještě horká ihned zmizí....děkuji, že jste se s námi podělila o tak skvělý recept.
smolinka1
(upraveno)
2. 4. 2015, 22:17
Perfektný koláčik, super návod a hlavne veľmi chutný
jolana
(upraveno)
24. 3. 2015, 10:52
O víkend jsem vyzkoušela a je to fakt mňamka. U nás doma jsou vybíraví, ale hned byla pryč.
petrulka
(upraveno)
13. 3. 2015, 20:00
Výborná použila jsem tedy poloviční dávku cukru a byla slaďoučká tak akorát.
sieta
(upraveno)
15. 2. 2015, 9:01
Dobrá, byla bitva o dva kousky mezi třema dětma
estepanova
(upraveno)
8. 2. 2015, 11:47
Výtečná buchtička, my rádi sladké, tak jsem cukru neubírala. Ale už nahoru necukruji. Pekla jsem na 160 horkovzduch horní+dolní asi 40 minut. Měla jsem recept v oblíbených dost dlouho, až na něj došlo. Díky.
Kačík K.
(upraveno)
5. 2. 2015, 20:29
Upečeno.Nevypadá tak hezky,ale chuťově je dobrá Nějak mi vyběhla
P.A.V.L.A
(upraveno)
29. 1. 2015, 17:33
EmilyV
(upraveno)
29. 1. 2015, 15:57
Výborná