(recept
si oblíbilo 2441 návštěvníků)
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
320 g hl. mouky, 240 g másla, 160 g ml. vlašských ořechů, 80 g mouč. cukru, 2 žloutky. Moučkový + vanilkový cukr na obalení.
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky, klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme na 180 st. do růžova. Rohlíčky budou nahoře vždy světlejší, proto se podíváme na spodek rohlíčku - ten musí být světle hnědý a tak poznáme, že jsou upečené. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru + vanil. cukru. Jsou křehké a jen se rozplývají na jazyku.
PS: Každá z vás má určitě svůj oblíbený recept, ale pro mě už je tento nej, nej, nej. Možná i proto, že je tam víc ořechů, než v jiných receptech, které jsem na rohlíčky měla.
PS: Každá z vás má určitě svůj oblíbený recept, ale pro mě už je tento nej, nej, nej. Možná i proto, že je tam víc ořechů, než v jiných receptech, které jsem na rohlíčky měla.
Těsto
A ještě jednou.
dnes jsem zase pekla....
letošní várka rohlíčků 2008, ale už jsou do posledního snězené :-))
...rohlíčky 2009
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
shuli
(upraveno)
19. 11. 2007, 19:29
Vypadaji fakt genialne.
Mončjatko
(upraveno)
19. 11. 2007, 19:41
@shuli
Děkuji, vyzkoušejte a uvidíte.... .
Pajcinka
(upraveno)
19. 11. 2007, 19:16
Vypadají nádherně,hned bych si dala,určitě vyzkouším!A obdivuji,jak je rohlíček jeden jako druhý! Jak to dokážete?
Mončjatko
(upraveno)
19. 11. 2007, 19:40
@Pajcinka
Pavli, na to nemám žádný fígl. Jen z té hroudy těsta uždibuji kousky a šoulám rohlíčky. Ono, když to uždibujete, tak cítíte, jestli berete víc, nebo míň těsta.
ircat
(upraveno)
19. 11. 2007, 17:35
Muzu se jenom zeptat, jestli uz ty rohlicky pecete na vanoce nebo zatim jenom tak? Uz bych mela chut neco upect, ale asi je jeste brzy, ze?
Bára D.
(upraveno)
19. 11. 2007, 17:58
@ircat
Tak já už peču na Vánoce Bára.
Mončjatko
(upraveno)
19. 11. 2007, 18:13
@Bára D.
Barčo, já se chystám péct tento víkend perníčky, abych měla už i na Mikuláše do nadílky. Ale s ostatním ještě chvíli počkám, i když už jsem taky strašně napružená a na pečení se moc těším. Ještě k tomu, když mám doma tu svou pomocnici, tak to jde raz, dva.... .
Mončjatko
(upraveno)
19. 11. 2007, 17:52
@ircat
Irčo, tak rohlíčky jsem pekla jen tak, abych měla fotku, když jsem chtěla vložit recept. Ale, když už máte takovou chuť péct, tak si je upečte na víkend jen tak místo buchty..... .
Bára D.
(upraveno)
19. 11. 2007, 16:07
Tak těsto už je v lednici, tak jsem zvědavá, jak to potom půjde a hlavně, zda jsou opravdu tak dobré Bára.
Bára D.
(upraveno)
19. 11. 2007, 17:18
@Bára D.
Tak je upečeno, a jsou fakt super, asi udělám ještě jednu dávku , jsou fakt vynikající . Děkuji za recept. Bára
Mončjatko
(upraveno)
19. 11. 2007, 17:50
@Bára D.
Barčo, tak to jsem moc ráda, že Vás recept nezklamal a že chutná. Prostě, lepší rohlíčky jsem nejedla....
Bára D.
(upraveno)
19. 11. 2007, 17:59
@Mončjatko
Já taky ne, opravdu vynikající, už budu péct jen tyhle
MartinaŠ
(upraveno)
18. 11. 2007, 16:09
Můžu se zeptat? Chtěla bych podle vašeho receptu zkusit upéct, ta teplota je i při horkovzdušné troubě, nebo mám raději ubrat?
Mončjatko
(upraveno)
18. 11. 2007, 17:43
@MartinaŠ
Jé Marti, já nemám s horkovzduchem vůbec žádné zkušenosti. Mám jen elektrickou, ve které to peču na 180 st. na roštu, který si dám do středu trouby. To jsem Vám moc neporadila, že?
MartinaŠ
(upraveno)
18. 11. 2007, 18:01
@Mončjatko
Děkuji moc, já to zkusím na míň, tak se to bude péct trošku déle a jak dlouho to pečete v elektrické troubě? Já mám ještě, že to můžu péct ze spodu i z vrchu,tak nevím, jestli můžu, nebo jenom ze spodu?
Mončjatko
(upraveno)
18. 11. 2007, 18:06
@MartinaŠ
Marti já to peču asi 10 min., ale opravdu je to o tom podívat se do spod rohlíčku, protože, jak jsem psala, rohlíčky jsou ze shora světlé a jakmile vidím, že zespod už je zlatý, tak plech vytáhnu. A v té mé el. troubě si nastavím pečení ze spodu i z vrchu.
Janka05
(upraveno)
18. 11. 2007, 12:09
Tak se musím přidat k výýborným rohlíčkům já už je zkusila jsou opravdu vynikající opravdu všem doporučuji paní Monička ví co je dobréé
Mončjatko
(upraveno)
18. 11. 2007, 12:34
@Janka05
Jani, jsem moc ráda, že jste rohlíčky vyzkoušela a že chutnají. Já už opravdu jiné nedělám!
Zrušený účet
(upraveno)
18. 11. 2007, 12:02
Paní Moniko,moc mě váš recept zaujal,ale bojím se,aby rohlíčky šly opravdu tvarovat - těsto je tučnější než můj osvědčený recept a má více očechů,asi proto jsou ty rohlíčky takové mňam,ale opravdu se vždy dílko podaří?Neroztékají se nějak při pečení?
Mončjatko
(upraveno)
18. 11. 2007, 12:33
@
Majko, opravdu se dílko vždy podaří. Sama vidíte na fotce, že jsou pěkné. Já vždy uždibnu kousek a vytvaruji rohlíček. Jsou opravdu výborné.... .
Zrušený účet
(upraveno)
18. 11. 2007, 12:48
@Mončjatko
Díky Mončo za rychlou odpověď,tak já je vyzkouším.Už teď mám na ně chuť.Je to náš jeden z nejoblíbenějších druhů.
Mončjatko
(upraveno)
18. 11. 2007, 15:39
@
Majko, určitě vyzkoušejte. A jestli si nejste jistá, tak zatím udělejte jen z poloviční dávky a pak uvidíte.... . Ale jak jsem psala, pro nás jsou tyto rohlíčky ze všech nej, co jsme kdy jedli.... .
skulovka
(upraveno)
16. 11. 2007, 19:41
určitě vyzkouším
Mončjatko
(upraveno)
17. 11. 2007, 9:10
@skulovka
Jani vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnaly..... .
Pája a Ája
(upraveno)
16. 11. 2007, 16:56
Letos je budu dělat,tak jsem zvědavá ,jestli budou taky takhle nádherný. Hergot ,už se mi sbíhaj sliny.
Mončjatko
(upraveno)
16. 11. 2007, 17:00
@Pája a Ája
Pavli, jsou opravdu výýýýýbornéééé!
Vlasta V.
(upraveno)
16. 11. 2007, 16:53
,tak pěkný rohlíčky jsem už dlouho neviděla,hned bych si dala
Mončjatko
(upraveno)
16. 11. 2007, 16:59
@Vlasta V.
Vlasti děkuji. A to jsem je šoulala jen tak, abych měla fotku, když jsem chtěla vložit recept....a teď už máme jen bílo okolo pusy... . Děda taky dostal příděl a jen se nad nimi rozplýval .