(recept
si oblíbilo 494 návštěvníků)
Jablečné muffiny...jako jablečný koláč z IKEA jsou výborné !!!!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
3 střední jablka, citrónová šťáva, 1 lžíce hnědého cukru - (dala jsem obyčejný krystal), 1 lžíce mletého koření (skořice, hřebíček, badyán)- měla jsem jen skořici, 250 g mletého cukru -( zdají se mi sladší klidně stačí i méně), 250 g másla - (já jsem dala půl na půl s Herou), 4 vejce (žloudky a bílky zvlášt), 250 g hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru
Postup přípravy
Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Zalijte je trochou citrónové šťávy, zasypte lžící cukru a 1 lžící mletého koření. Jablka přiveďte k varu a cca 5 minut povařte.
Smíchejte 250 gramů cukru - (zdá se mi dost sladké já bych cukru ubrala ! )
a 250 g másla (já jsem dala půl na půl s Herou) a třete dokud máslo nezměkne a nespojí se s cukrem v hladkou směs. Pak přidejte postupně 4 žloudky a vetřete je do směsi. Přidejte 250 gramů prosáté hladké mouky a 1 sáček vanilkového cukru. Opět dobře promíchejte. Nakonec utřete z bílků sníh ( já jsem jen lehce prošlehala v ruce,neměla jsem uplně tuhý sníh) a opatrně ho vmíchejte do směsi. Umístěte formičky nebo papír na muffiny na plech. Nalijte malé množství těsta do každé formičky. Pak položte vždy lžičku povařených jablek na těsto ve formičce a dolejte každou formičku těstem tak, aby úplně zakrývalo jablka. Vložte plech s koláči do trouby předehřáté na 160 stupňů a asi 35 minut pečte. Když jsou koláče krásně zlaté, tak je hotovo.
Recept mám z internetu...muffiny jsou výborné,chutnají téměř totožně jako skvělý jablečný koláč z IKEI.
Ale provedla jsem drobnější úpravy...máte popsáno v závorkách.
Podle mě jsou dost sladké ,příště cukru uberu:)))
Dobrou chuť a písněte jestli vám chutnaly jako mně:)))
Smíchejte 250 gramů cukru - (zdá se mi dost sladké já bych cukru ubrala ! )
a 250 g másla (já jsem dala půl na půl s Herou) a třete dokud máslo nezměkne a nespojí se s cukrem v hladkou směs. Pak přidejte postupně 4 žloudky a vetřete je do směsi. Přidejte 250 gramů prosáté hladké mouky a 1 sáček vanilkového cukru. Opět dobře promíchejte. Nakonec utřete z bílků sníh ( já jsem jen lehce prošlehala v ruce,neměla jsem uplně tuhý sníh) a opatrně ho vmíchejte do směsi. Umístěte formičky nebo papír na muffiny na plech. Nalijte malé množství těsta do každé formičky. Pak položte vždy lžičku povařených jablek na těsto ve formičce a dolejte každou formičku těstem tak, aby úplně zakrývalo jablka. Vložte plech s koláči do trouby předehřáté na 160 stupňů a asi 35 minut pečte. Když jsou koláče krásně zlaté, tak je hotovo.
Recept mám z internetu...muffiny jsou výborné,chutnají téměř totožně jako skvělý jablečný koláč z IKEI.
Ale provedla jsem drobnější úpravy...máte popsáno v závorkách.
Podle mě jsou dost sladké ,příště cukru uberu:)))
Dobrou chuť a písněte jestli vám chutnaly jako mně:)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tebilly
(upraveno)
8. 11. 2011, 16:01
Pred chvili jsem dopekla kolac a je vyborny!

nahlásit
Vera N
(upraveno)
6. 11. 2011, 21:15



nahlásit
hannah37
(upraveno)
25. 10. 2011, 23:56
Konečeně miffinky, které jsou nadýchané i druhý den. Úžasná mňamka!!

nahlásit
azaleia
(upraveno)
26. 10. 2011, 17:04
@hannah37
to mě těší
))


nahlásit
k.ate
(upraveno)
19. 10. 2011, 8:24
Zkoušela jsem upéct, chutná to výborně, dělala jsem jeden velký koláč, ale i po těch 35 minutách byl ve středu ještě syrový, tak dopékám teď ráno. Přitom vršek už byl do zlatova, tak nevím, kde byla chyba.... každopádně je ale jisté, že ho budu dělat častěji

nahlásit
azaleia
(upraveno)
19. 10. 2011, 19:57
@k.ate
já mám zkušenost jen s muffinkami,koláč jsem ještě nezkoušela,také záleží na troubě,muffiny potřebují méně času na dopečení než velký koláč

nahlásit

ogei
(upraveno)
14. 10. 2011, 9:01
dělala jsem koláč a je naprosto luxusní


nahlásit
janai
(upraveno)
22. 9. 2011, 9:22
výborné.. včera jsem pekla jako koláč a právě jsem dosnídala poslední kousek. díky moc za recept

nahlásit

ianina
(upraveno)
13. 9. 2011, 15:18






nahlásit

peky2
(upraveno)
11. 9. 2011, 16:42
Leonko právě baštím ke kafíčku
mnáááám,opravdu výborné
jen jsem nedělala muffinky,ale koláč...vložila jsem pro inspiraci do receptů
opravdu všem doporučuji,já miluju tenhle koláč v ikei a na to jste mě nalákala


















nahlásit
azaleia
(upraveno)
13. 9. 2011, 15:08
@peky2
dívala jsem se ,vypadá supeeeeeeeeeeer,taky příště zkusím místo muffin koláč

nahlásit

peky2
(upraveno)
26. 9. 2011, 16:20
@azaleia









nahlásit
JirinkaP
(upraveno)
31. 8. 2011, 13:58
Tam vůbec nepatří kypřící prášek? Já jsem první várku udělala bez něj a byly to takové zarovnané placky, tak jsem do druhé várky dala půl sáčku a naběhly krásně jako muffiny. Taky jsem přidala trochu mléka, zdálo se mi to dost hutné a tuhé.
nahlásit
azaleia
(upraveno)
9. 9. 2011, 20:32
@JirinkaP
těsto je jako linecké,takže jsem prdopeč nedávala a měla jsem krásné bochánky

nahlásit

hrusticka77
(upraveno)
1. 9. 2011, 21:15
@JirinkaP
já jsem také hledala prdopeč, tak jsem ho tam trochu přidala. Mléko jsem nemusela, nějakou šťávu mi pustily hrušky
nahlásit

jeremy
(upraveno)
30. 8. 2011, 23:13




nahlásit

hrusticka77
(upraveno)
30. 8. 2011, 22:24
dobrý večer, muffiny jsem dělala prvně a vybrala jsem si Váš recept. Poučila jsem se z poznámek v závorce i příspěvků od ostatních. Jablka jsem neměla, natrouhala jsem tam hrušky a syrové promíchala s těstem. Ubrala jsem cukr, dala jsem trochu prášku do pečiva. Tuk - dala jsem Heru s trochou másla. Mléko nebylo třeba. Výsledek je úchvatný, ochutnala jsem jednu navzdory pozdní hodině ještě teplou.
díky Marcela



nahlásit

pazdorka
(upraveno)
10. 8. 2011, 15:49
Tyhle mufiny jsou vážně super, dělám je často a všichni jsou po nich jako diví
Když nemám máslo dávám celou heru a je to taky OK.... A nyní jsem vyzkoušela i místo jablíček rozvařené švestky a ryngle a je to taky super. Když si chci postup zjednodušit smíchám všechny přísady dohromady (včetně ovoce) a plním do formiček již bez "vrstvení"....
Díky za prima receptík!!!!!!





nahlásit
azaleia
(upraveno)
22. 8. 2011, 20:27
@pazdorka
Děkuji za kladné hodnocení taky bych se jich ujedla

nahlásit
azaleia
(upraveno)
28. 1. 2011, 11:39
Mléko,jsem nepřidávala,má to být jako linecké těsto,takže bez mléka,ale jak vidíte zkazit se tím nic nedá
děkuji za komentář
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit
Vrbicka007
(upraveno)
25. 1. 2011, 19:05
Dobrý den, tak jsem zkoušela upéct mafiny podle Vás, ale přidala jsem tam mléko. Opravdu do receptu nepatří? Jinak mafinky jsou naprosto luxusní!! Díky za recept.
nahlásit