KŘEHKÉ STŘÍKANÉ ROHLÍČKY -SVĚTLÉ I TMAVÉ

Potřebné ingredience
TATO DÁVKA JE ASI NA 3 PLECHY HOTOVÝCH ROHLÍČKŮ. na rohlíčky potřebujeme : 280 g. cukru krystal, 4 bílky , 140-160 g. ořechů-jak chcete , 15 gramů polohrubé, nebo hrubé mouky. Na krém potřebujeme : 135 ml. mléka, 80 g. krystal, nebo pískového cukru, 1 lžíce rumu, nebo i jiného likéru, 2 žloutky, 4 lžíce dětské krupičky. , Při čoko krému i kakao. dále 1 celé máslo a 100 g. moučkového cukru. Na máčení do čoklády-potřebujem čokoládu.
Postup přípravy
Zapnu plotýnku a jak se voda vaří, tak elektrickým šlehačem, nebo i ručně metlou šleháme, až je hmota dost hustá. Hmotu odstavím a hned do ní zamíchám ořechy s 10 GRAMY mouky.
Touto hmotou naplním zdobící sáček a na plech s pečícím papírem tvořím třeba rohlíčky, nebo i kolečka.
Dám do trouby a peču při 150 stupních asi 5 minut, mírně zhnědnou.
NA KRÉM : mléko, krystal, žloutky, dětská krupice. PŘI KAKAOVÉM KRÉMU, DÁM I 2 LŽÍCE KAKAA. To vše dáme do kastrůlku a svaříme na hustou kaši, kterou dáme vychladit-já dávám ven. po vychlazení zašleháme ručním šlehačem do másla s moučk. cukrem a můžeme přidat i rum, nebo jiný likér či kapku vanilkové, nebo jiné tresti-já dávám jen lžíci rumu.
Krém dáme do zdobičky a na upečené rohlíčky naneseme krém, poté je dáme vychladit do lednice, či ven a stuhlé máčíme v čokládě, jakou zvolíte, to je na Vás.
Tento recept mám od paní Andrejky, ID 34 167, jen jsem si ho trošku podle mého upravila a vložila, abych podle něj mohla vždy upéci.

používám zdobící sáček se špičkou s větší dírkou...

před upečením,

po upečení

můžou být i jiné tvary a dají se podávat jen takto bez krému, na jazyku se jen rozpadají

nanesený krém světlý

nanesený krém tmavý

zde již jsou i s čokoládou-bílou

čokoládové s tmavou čokoládou a bílou čokoládou jen na dozdobení

pěču je předem a dám do mrazáku, vždy vytáhnu a jsou jako čerstvé
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





























































