(recept
si oblíbilo 1470 návštěvníků)
Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
Jednoduchá, rychle připravená a přesto chutná a vláčná buchta.
Postup přípravy
Kakaové těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
suroviny na těsto
suroviny na náplň
Vyšleháme tvarohovou náplň - možná se bude zdát řídká, ale nechte chvíli odležet a pudinkový prášek lehce nabyde.
Vymícháme kakaové těsto.
Necháme si stranou necelý 1 hrnek těsta, zbytek vylijeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Tvarohovou náplň postupně lijeme na těsto, pomalu, já liju přes lžíci.
Náplní pokryjeme celý povrch.
Celý povrch pocákáme zbylým těstem cik cak. Pečeme cca 30-40 min. na 170°C.
A čerstvě upečeno. Můžeme posypat cukrem pudrem na povrchu.
A už začíná mizet...
detail řezu na plechu
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
věrouš
(upraveno)
18. 1. 2011, 19:58
Dnes upečená luxusní mnamka půlka je už fuč
Vanusak
(upraveno)
18. 1. 2011, 20:37
@věrouš
Markéto, díky! Bezva, že se zadařilo i u vás.
nufins
(upraveno)
17. 1. 2011, 16:59
Famóóoźní buchtička,já měla kdysi podobný recept,ale nebyl tak rychlý,povedl se mi přesně jako na vašem obrázku
Vanusak
(upraveno)
17. 1. 2011, 20:02
@nufins
Verčo, jste šikula! Díky za pochvalu, tak ať chutná!
eisnerka
(upraveno)
17. 1. 2011, 10:07
buchta byla výborná,návštěva odjela i s receptem super rychlovka
Vanusak
(upraveno)
17. 1. 2011, 12:34
@eisnerka
Helčo, tak to mám radost, že měla takový úspěch! Děkuju!
Evička05
(upraveno)
17. 1. 2011, 6:47
Ivi,pokud budu do buchty přidávat ovoce,jaké je nejdobřejší?Meruńky,broskve?A přidat na těsto pod ten tvaroh? Včera sem dělala a je opravdu výborná
Vanusak
(upraveno)
17. 1. 2011, 8:27
@Evička05
Ivi, myslím, že oboje bude chutné i tak. Já zatím zkoušela dávat odkapané zavařené pokrájené meruňky, takže broskve budou ještě lepší, předpokládám.
Radlík
(upraveno)
17. 1. 2011, 6:32
Ivo, tak jsem si Vaši buchýtku narychlo v pátek vytiskla než jsem odcházela z práce a hned večer upekla. Je vynikající , krásně vláčná, tak jak to máme rádi . Mockrát Vám díky za receptík
Vanusak
(upraveno)
17. 1. 2011, 8:28
@Radlík
Radko, tak to jsem ráda, že chutnala i u vás! My taky preferujeme buchty vláčnější, což takhle splňuje.
terezkan
(upraveno)
16. 1. 2011, 15:00
Vanusak
(upraveno)
16. 1. 2011, 18:34
@terezkan
Terko, díky!
Marule
(upraveno)
16. 1. 2011, 13:30
Doufám, že vydržíme nenakrájet než vychladne...Krásně voníííííííííí
Vanusak
(upraveno)
16. 1. 2011, 18:35
@Marule
Marie, tak doufám, že jste si šmákli!
Jiří0770
(upraveno)
16. 1. 2011, 11:29
....velice dobra
Vanusak
(upraveno)
16. 1. 2011, 18:34
@Jiří0770
No konečně nějaký chlap! Tak výborně, vždyť hlavně že chutná!
Anelim2
(upraveno)
16. 1. 2011, 11:04
výborná
Vanusak
(upraveno)
16. 1. 2011, 18:33
@Anelim2
Mileno, díky!
jevojku
(upraveno)
15. 1. 2011, 11:45
Byla vyníkajícíííí ... ještě že jsem těch tvarohů koupila víc... dneska budu muset udělat ještě jednu ... půl pekáče jsme sežrali ještě včera zatepla a druhou dneska k snídani . Díky za super inspiraci a to jsme si říkala, že zkusím spíš zhubnout tak zas asi nic...
Vanusak
(upraveno)
15. 1. 2011, 15:39
@jevojku
Tak fááájn! No tak holt to hubnutí se kousek odsune, no... Jsem ráda, že chutnalo. Všal u nás už je taky po plechu a to jsem pekla včera...
jevojku
(upraveno)
14. 1. 2011, 14:08
Vypadá úúúchvatně a ty reference.... hledám tu nějakou inspiraci na víkend, tak myslím, že je rozhodnuto
Vanusak
(upraveno)
14. 1. 2011, 15:51
@jevojku
Jani, myslím, že se na tom nedá nic pokazit... Zkuste.
eisnerka
(upraveno)
14. 1. 2011, 11:50
dnes vyzkouším,něco podobného už jsem pekla,zítra přijede návštěva,tak něco rychlého,mám jen jeden tvaroh,tak udelam poloviční dávku,snad to bude stačit
Vanusak
(upraveno)
14. 1. 2011, 13:36
@eisnerka
Helo, radši ale ještě současně do menšího pekáčku, jinak to bude hodně nízké a víc vysušené. Ale zkuste.
majdulka
(upraveno)
14. 1. 2011, 7:54
Je výborná,rychlá,super receptík!
Vanusak
(upraveno)
14. 1. 2011, 13:37
@majdulka
Stáňo, díky, jsem ráda, že i u vás chutnalo!
sopo
(upraveno)
13. 1. 2011, 20:23
Buchtička je vynikající Zmizela rychlostí blesku! Díky za receptík!
Vanusak
(upraveno)
13. 1. 2011, 21:26
@sopo
Soňo, díky! U nás voní právě teď... A zkusila jsem na tvaroh nasypat ještě rozinky a je to dooobrýýý...
JanaHovor
(upraveno)
11. 1. 2011, 20:12
Buchta je famózní na 1/3 jsem dala i broskve, fakt žravá - budu dělat častěji
Vanusak
(upraveno)
11. 1. 2011, 20:28
@JanaHovor
Jani, bezva obměna ty broskve, to taky někdy zkusím! Díky.
hrusticka84
(upraveno)
11. 1. 2011, 17:32
taky jsme dnes vyzkoušeli,ale nepovedlo se mi tak krásné mramorování jako vám .....ale to vůbec nevadí příště jdem do ní opět
Vanusak
(upraveno)
11. 1. 2011, 20:27
@hrusticka84
Helo, ale to určitě na chuti neubralo, ne? Používám nádobu, která má tvarovaný okraj, takže vylívá úzký pramínek těsta a pak ještě přes tu lžíci liju, tak jestli je to tím? Ale hlavně, že chutnala.
zdenka54
(upraveno)
10. 1. 2011, 19:12
Asi jsem tu jedinej "tupec" Ivi,můžete mi přiblížit to lití přes lžíci?
Vanusak
(upraveno)
10. 1. 2011, 20:02
@zdenka54
Zdeni, prostě místo rovnou z nádoby na těsto to liju sice z nádoby, ale nad těstem druhou rukou držím lžíci, do které pramen směřuju, aby se ten řídký tvaroh rovnou neprolil až na dno. To zvládnete!
Olča =)
(upraveno)
10. 1. 2011, 17:40
Receptík jsem vyzkoušela, je moc jednoduchý a buchta velmi dobrá . Akorát jsem neměla prášek do pečiva,tak jsem místo něj dala prášek do perníku. A přesto výborná chuť Děkuji za recept Ola
Vanusak
(upraveno)
10. 1. 2011, 20:04
@Olča =)
Oli, tak výborně, vy jste s tím jídlem kouzelnice, tak se ani nedivím, že to bylo dobré i tak! To může být fajn obměna!
Majdamar
(upraveno)
10. 1. 2011, 0:21
Skvělá Manžel moc chválil
Vanusak
(upraveno)
10. 1. 2011, 8:34
@Majdamar
Jej, tak super, to je vždycky radost, když chlapovi chutná, co?
Vlr.Buckova
(upraveno)
9. 1. 2011, 19:39
obávám se že tato buchta je již v topu ,jen pod názem dvoubarevná.
Vanusak
(upraveno)
9. 1. 2011, 20:48
@Vlr.Buckova
V topu??? Ale dvoubarevnou jsem našla a jo, je asi hodně podobná, na nějaké detaily, jak koukám...