Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1470 návštěvníků)

Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem

5.0
Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem

Potřebné ingredience

Jednoduchá, rychle připravená a přesto chutná a vláčná buchta.

Postup přípravy

Kakaové těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa

Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce

Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).

Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.

Dobrou chuť!

suroviny na těsto

suroviny na náplň

Vyšleháme tvarohovou náplň - možná se bude zdát řídká, ale nechte chvíli odležet a pudinkový prášek lehce nabyde.

Vymícháme kakaové těsto.

Necháme si stranou necelý 1 hrnek těsta, zbytek vylijeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Tvarohovou náplň postupně lijeme na těsto, pomalu, já liju přes lžíci.

Náplní pokryjeme celý povrch.

Celý povrch pocákáme zbylým těstem cik cak. Pečeme cca 30-40 min. na 170°C.

A čerstvě upečeno. Můžeme posypat cukrem pudrem na povrchu.

A už začíná mizet...

detail řezu na plechu

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ANNAERN 13. 10. 2017, 18:37
Dnes upečeno a přidávám se k chvále - vláčné, lehké, nadýchané. (Y) (Y) (Y)
Vanusak 3. 11. 2017, 6:20
@ANNAERN Děkuji za milý komentář a jsem ráda, že chutnalo i u vás. (F)
borich 22. 6. 2017, 17:52
Výborná a vláčná buchta. Po týdnu peču znova. Moc Vám Ivo děkuji za nový recept.
Vanusak 25. 6. 2017, 20:10
@borich Bohdano, to vůbec není nový recept, běhá jich po netu podobných spousty. Ale hlavně, že chutná! Díky. (F)
Danča 2 6. 6. 2017, 9:49
včera jsem pekla a nevim kde jsem udělala chybu :-S tvaroh mi celý " spadnul" dolu, takže není cikcak jako na obrázku a těsto je drobivé . . . . dělala jsem přesně podle receptu :-S
Vanusak 25. 6. 2017, 20:08
@Danča 2 Dano, to mě mrzí. může to být moukou nebo tvarohem nebo množstvím tekutiny. Taky to chce nepřešlehat to, raději vymíchávat ručně. Vypadá to, že byla hodně řídká ta hnědá část a hustý tvaroh.
scully 3. 6. 2017, 16:49
Vyzkoušeno a je výborný (Y) (Y) (Y)
Vanusak 25. 6. 2017, 20:06
@scully Pavlo, díky za odzkoušení. (F)
Andreják 30. 5. 2017, 10:15
vyzkouším, ten by nám mohl chutnat ^o)
Vanusak 30. 5. 2017, 22:50
@Andreják Andreo, určitě bude, nebojte. (Y)
Evika 21. 5. 2017, 20:52
Dneska jsem pekla (Y) Zůstala jen jedna řada, kterou jsem ubránila na snídaní |:o) |:o) |:o) Děkuji za super jednoduchý a rychlý recept ^o) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
Vanusak 30. 5. 2017, 22:46
@Evika Evo, to mě moc těší, že tak moc chutnal. (Y) Udělejte další várku, vždyť je jednoduchý a rychlý. (H)
daskakaska 15. 5. 2017, 15:52
(Y) (Y) (Y) (Y)
Vanusak 17. 5. 2017, 20:24
@daskakaska (F)
romca0703 12. 5. 2017, 18:02
Dobrý den,dnes jsem pekla a je opravdu báječná.Pěji na Vás (kytara) ódy.Moc děkuji (clamp)
Vanusak 17. 5. 2017, 20:23
@romca0703 Romano, moc děkuji! (F)
kracmerka 9. 5. 2017, 18:46
určitě vyzkouším:o))
Vanusak 17. 5. 2017, 20:23
@kracmerka Lucko, věřím, že bude chutnat. :-)
korcaki 8. 5. 2017, 20:22
Dobrý den Ivo, náhodně jsem narazila na tento Váš recept,pekla jsem buchtu zrovna včera, ale podle receptu z internetu - buchta "Himaláje", kde ingredience jsou úplně stejné, jako Vaše, jen mouka pouze hladká (těch receptů je tam více a všechny s hladkou moukou). Po upečení byla buchta krásně nadýchaná, vysoká, ale pak klesla a těsto bylo těžší. Myslíte, že to bylo tou hladkou moukou? Iveta
Vanusak 17. 5. 2017, 20:20
@korcaki Iveto, a vy jste ukoušela tedy jenom s hladkou? Nemuselo to být přímo hladkou moukou jako takovou, ale prostě i značkou mouky, občas se to stává. Anebo jste mohla omylem s plechem klepnout a buchta spadla. Příště zkuste přímo podle tohoto receptu a třeba se zadaří líp. (F)
babička jedlička 2. 5. 2017, 16:18
Také jsem o víkendu vyzkoušela, je výborná. (Y) (Y)
Vanusak 17. 5. 2017, 20:18
@babička jedlička Slávko, děkuji. (F)
Kamis1 25. 4. 2017, 8:42
Včera jsem pekla, no teda spíš syn připravil sám a já hlídala troubu (Y) . Je super (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
Vanusak 28. 4. 2017, 0:19
@Kamis1 Kamilo, tak paráda! (Y) Syn je šikula. (H)
evicela 23. 4. 2017, 14:26
teď je v troubě, dala jsem na tvarohové těsto višně a mandarinky, voní to hezky (jidlo)
Vanusak 23. 4. 2017, 16:39
@evicela Evo, tak to musí být parádní chuťová kombinace. Určitě bude chutnat! :-)
Tešika 23. 4. 2017, 11:46
Super recept. Prave jsem vyzkoušela. Mnam. Moc dekuji (Y) (Y)
Vanusak 23. 4. 2017, 16:38
@Tešika Terezo, díky moc, jsem ráda, že chutnala. (F)
P.A.V.L.A 14. 3. 2017, 18:57
(Y)
Vanusak 19. 3. 2017, 9:28
@P.A.V.L.A (F)
D.Holanda 12. 3. 2017, 20:50
Jsem hrozně ráda za Vás recept! Já zbožňuji cokoliv sladkého s tvarohem a tenhle je super mňam a rychlej! Škoda, že ho sníte tak brzo, co jsem četla komentáře, nejlepší je druhý a třetí den (Y) já neměla hrubou mouku, tak jsem dala dětskou krupičku a super!!! Právě jsem ho dopekla už po několikáté a musela jsem se přidat s komentářem |:o) (F) (F) (F)v práci moc chutnal, tak na přání kolegyň ke kafíčku si dáme všecky..ale klukům doma chutná také moc!
Vanusak 14. 3. 2017, 14:03
@D.Holanda Deniso, díky za milý komentář. (F) Je pravda, že když se koláč proleží, je rozhodně ještě lepší. Jenže to se podaří málokdy. ,-)
Monysek10 2. 3. 2017, 16:17
Vynikající buchtička,celý pekáč do 30 minut byl pryč, děkuji za receptik
Vanusak 14. 3. 2017, 14:00
@Monysek10 Moniko, tééda to byla rychlost! (Y) Jsem ráda, že chutnalo. (F)
daska52 28. 2. 2017, 17:18
Děkuji moc za receptík. Vyzkoušeno - výborná buchta, která měla velký úspěch. Určitě co nejdříve upeču znovu. (Y) (clamp) (Y) (clamp) (Y)
Vanusak 14. 3. 2017, 13:58
@daska52 Dano, díky za vyzkoušení. (F)
Večernice 78 20. 2. 2017, 23:23
Je opravdu výborná, děkuji za fajn receptík (Y) (clamp) (hello)
Vanusak 28. 2. 2017, 14:26
@Večernice 78 Leono, jsem ráda, že měla úspěch i u vás. Díky za vyzkoušení. (L)
foxarka 13. 2. 2017, 11:37
Trochu jsem si recept upravila: Těsto (je z poloviční dávky původního receptu, míň cukru, trochu řidší): 1 hrnek polohrubé mouky 1/3 hrnku cukru 1/3 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 1/3 hrnku vody 1 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 3 lžíce kakaa Náplň (je tužší než původní, míň sladké a bez vajíčka): 1/2 kg tvarohu 1/3 hrnku cukru 1/3 hrnku mléka 1 vanilkový pudingový prášek 1 vanilkový cukr Formu "srnčí hřbet" jsem vyložila pečícím papírem a nalila do ní "větší polovinu" těsta. Na to jsem dávala tvaroh tak, aby byl co nejvíc u středu a těsto se mohlo rozlévat do stran a vytvořit korpus. Tvaroh jsem uhladila a zalila zbytkem těsta. Pekla jsem hodinu při 150 stupních a po vypnutí trouby nechala ještě 20 minut "dojít" v zavřené troubě (přece jen to bylo dost vysoké, byla toho plné forma až nahoru). Bylo to výborné, tvaroh ztuhl i bez vajíčka a i to moc hezky vypadalo na řezu (mám fotky, ale nevidím tu možnost, jak je přiložit). Příště možná do těsta přidám trochu ořechů a do tvarohu rozinky nebo brusinky.
Vanusak 28. 2. 2017, 14:25
@foxarka Jano, díky za super obměnu a rovnou recept. (Y) Určitě se někdy i jen poloviční dávka hodí. Moc díky a mějte se. :-) (L)
budimericka 26. 2. 2017, 17:51
@foxarka (Y) (clamp) (Y) (clamp) (Y) (L) MOC VYNIKAJÍCÍ

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie