(recept
si oblíbilo 1470 návštěvníků)
Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
Jednoduchá, rychle připravená a přesto chutná a vláčná buchta.
Postup přípravy
Kakaové těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
suroviny na těsto
suroviny na náplň
Vyšleháme tvarohovou náplň - možná se bude zdát řídká, ale nechte chvíli odležet a pudinkový prášek lehce nabyde.
Vymícháme kakaové těsto.
Necháme si stranou necelý 1 hrnek těsta, zbytek vylijeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Tvarohovou náplň postupně lijeme na těsto, pomalu, já liju přes lžíci.
Náplní pokryjeme celý povrch.
Celý povrch pocákáme zbylým těstem cik cak. Pečeme cca 30-40 min. na 170°C.
A čerstvě upečeno. Můžeme posypat cukrem pudrem na povrchu.
A už začíná mizet...
detail řezu na plechu
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ANNAERN
(upraveno)
13. 10. 2017, 18:37
Dnes upečeno a přidávám se k chvále - vláčné, lehké, nadýchané.
Vanusak
(upraveno)
3. 11. 2017, 6:20
@ANNAERN
Děkuji za milý komentář a jsem ráda, že chutnalo i u vás.
borich
(upraveno)
22. 6. 2017, 17:52
Výborná a vláčná buchta. Po týdnu peču znova. Moc Vám Ivo děkuji za nový recept.
Vanusak
(upraveno)
25. 6. 2017, 20:10
@borich
Bohdano, to vůbec není nový recept, běhá jich po netu podobných spousty. Ale hlavně, že chutná! Díky.
Danča 2
(upraveno)
6. 6. 2017, 9:49
včera jsem pekla a nevim kde jsem udělala chybu tvaroh mi celý " spadnul" dolu, takže není cikcak jako na obrázku a těsto je drobivé . . . . dělala jsem přesně podle receptu
Vanusak
(upraveno)
25. 6. 2017, 20:08
@Danča 2
Dano, to mě mrzí. může to být moukou nebo tvarohem nebo množstvím tekutiny. Taky to chce nepřešlehat to, raději vymíchávat ručně. Vypadá to, že byla hodně řídká ta hnědá část a hustý tvaroh.
scully
(upraveno)
3. 6. 2017, 16:49
Vyzkoušeno a je výborný
Vanusak
(upraveno)
25. 6. 2017, 20:06
@scully
Pavlo, díky za odzkoušení.
Andreják
(upraveno)
30. 5. 2017, 10:15
vyzkouším, ten by nám mohl chutnat
Vanusak
(upraveno)
30. 5. 2017, 22:50
@Andreják
Andreo, určitě bude, nebojte.
Evika
(upraveno)
21. 5. 2017, 20:52
Dneska jsem pekla Zůstala jen jedna řada, kterou jsem ubránila na snídaní Děkuji za super jednoduchý a rychlý recept
Vanusak
(upraveno)
30. 5. 2017, 22:46
@Evika
Evo, to mě moc těší, že tak moc chutnal. Udělejte další várku, vždyť je jednoduchý a rychlý.
daskakaska
(upraveno)
15. 5. 2017, 15:52
Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2017, 20:24
@daskakaska
romca0703
(upraveno)
12. 5. 2017, 18:02
Dobrý den,dnes jsem pekla a je opravdu báječná.Pěji na Vás ódy.Moc děkuji
Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2017, 20:23
@romca0703
Romano, moc děkuji!
kracmerka
(upraveno)
9. 5. 2017, 18:46
určitě vyzkouším:o))
Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2017, 20:23
@kracmerka
Lucko, věřím, že bude chutnat.
korcaki
(upraveno)
8. 5. 2017, 20:22
Dobrý den Ivo, náhodně jsem narazila na tento Váš recept,pekla jsem buchtu zrovna včera, ale podle receptu z internetu - buchta "Himaláje", kde ingredience jsou úplně stejné, jako Vaše, jen mouka pouze hladká (těch receptů je tam více a všechny s hladkou moukou). Po upečení byla buchta krásně nadýchaná, vysoká, ale pak klesla a těsto bylo těžší. Myslíte, že to bylo tou hladkou moukou? Iveta
Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2017, 20:20
@korcaki
Iveto, a vy jste ukoušela tedy jenom s hladkou? Nemuselo to být přímo hladkou moukou jako takovou, ale prostě i značkou mouky, občas se to stává. Anebo jste mohla omylem s plechem klepnout a buchta spadla. Příště zkuste přímo podle tohoto receptu a třeba se zadaří líp.
babička jedlička
(upraveno)
2. 5. 2017, 16:18
Také jsem o víkendu vyzkoušela, je výborná.
Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2017, 20:18
@babička jedlička
Slávko, děkuji.
Kamis1
(upraveno)
25. 4. 2017, 8:42
Včera jsem pekla, no teda spíš syn připravil sám a já hlídala troubu . Je super
Vanusak
(upraveno)
28. 4. 2017, 0:19
@Kamis1
Kamilo, tak paráda! Syn je šikula.
evicela
(upraveno)
23. 4. 2017, 14:26
teď je v troubě, dala jsem na tvarohové těsto višně a mandarinky, voní to hezky
Vanusak
(upraveno)
23. 4. 2017, 16:39
@evicela
Evo, tak to musí být parádní chuťová kombinace. Určitě bude chutnat!
Tešika
(upraveno)
23. 4. 2017, 11:46
Super recept. Prave jsem vyzkoušela. Mnam. Moc dekuji
Vanusak
(upraveno)
23. 4. 2017, 16:38
@Tešika
Terezo, díky moc, jsem ráda, že chutnala.
P.A.V.L.A
(upraveno)
14. 3. 2017, 18:57
Vanusak
(upraveno)
19. 3. 2017, 9:28
@P.A.V.L.A
D.Holanda
(upraveno)
12. 3. 2017, 20:50
Jsem hrozně ráda za Vás recept! Já zbožňuji cokoliv sladkého s tvarohem a tenhle je super mňam a rychlej! Škoda, že ho sníte tak brzo, co jsem četla komentáře, nejlepší je druhý a třetí den já neměla hrubou mouku, tak jsem dala dětskou krupičku a super!!! Právě jsem ho dopekla už po několikáté a musela jsem se přidat s komentářem v práci moc chutnal, tak na přání kolegyň ke kafíčku si dáme všecky..ale klukům doma chutná také moc!
Vanusak
(upraveno)
14. 3. 2017, 14:03
@D.Holanda
Deniso, díky za milý komentář. Je pravda, že když se koláč proleží, je rozhodně ještě lepší. Jenže to se podaří málokdy.
Monysek10
(upraveno)
2. 3. 2017, 16:17
Vynikající buchtička,celý pekáč do 30 minut byl pryč, děkuji za receptik
Vanusak
(upraveno)
14. 3. 2017, 14:00
@Monysek10
Moniko, tééda to byla rychlost! Jsem ráda, že chutnalo.
daska52
(upraveno)
28. 2. 2017, 17:18
Děkuji moc za receptík. Vyzkoušeno - výborná buchta, která měla velký úspěch. Určitě co nejdříve upeču znovu.
Vanusak
(upraveno)
14. 3. 2017, 13:58
@daska52
Dano, díky za vyzkoušení.
Večernice 78
(upraveno)
20. 2. 2017, 23:23
Je opravdu výborná, děkuji za fajn receptík
Vanusak
(upraveno)
28. 2. 2017, 14:26
@Večernice 78
Leono, jsem ráda, že měla úspěch i u vás. Díky za vyzkoušení.
foxarka
(upraveno)
13. 2. 2017, 11:37
Trochu jsem si recept upravila: Těsto (je z poloviční dávky původního receptu, míň cukru, trochu řidší): 1 hrnek polohrubé mouky 1/3 hrnku cukru 1/3 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 1/3 hrnku vody 1 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 3 lžíce kakaa Náplň (je tužší než původní, míň sladké a bez vajíčka): 1/2 kg tvarohu 1/3 hrnku cukru 1/3 hrnku mléka 1 vanilkový pudingový prášek 1 vanilkový cukr Formu "srnčí hřbet" jsem vyložila pečícím papírem a nalila do ní "větší polovinu" těsta. Na to jsem dávala tvaroh tak, aby byl co nejvíc u středu a těsto se mohlo rozlévat do stran a vytvořit korpus. Tvaroh jsem uhladila a zalila zbytkem těsta. Pekla jsem hodinu při 150 stupních a po vypnutí trouby nechala ještě 20 minut "dojít" v zavřené troubě (přece jen to bylo dost vysoké, byla toho plné forma až nahoru). Bylo to výborné, tvaroh ztuhl i bez vajíčka a i to moc hezky vypadalo na řezu (mám fotky, ale nevidím tu možnost, jak je přiložit). Příště možná do těsta přidám trochu ořechů a do tvarohu rozinky nebo brusinky.
Vanusak
(upraveno)
28. 2. 2017, 14:25
@foxarka
Jano, díky za super obměnu a rovnou recept. Určitě se někdy i jen poloviční dávka hodí. Moc díky a mějte se.
budimericka
(upraveno)
26. 2. 2017, 17:51
@foxarka
MOC VYNIKAJÍCÍ