(recept
si oblíbilo 1472 návštěvníků)
Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
Jednoduchá, rychle připravená a přesto chutná a vláčná buchta.
Postup přípravy
Kakaové těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
suroviny na těsto
suroviny na náplň
Vyšleháme tvarohovou náplň - možná se bude zdát řídká, ale nechte chvíli odležet a pudinkový prášek lehce nabyde.
Vymícháme kakaové těsto.
Necháme si stranou necelý 1 hrnek těsta, zbytek vylijeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Tvarohovou náplň postupně lijeme na těsto, pomalu, já liju přes lžíci.
Náplní pokryjeme celý povrch.
Celý povrch pocákáme zbylým těstem cik cak. Pečeme cca 30-40 min. na 170°C.
A čerstvě upečeno. Můžeme posypat cukrem pudrem na povrchu.
A už začíná mizet...
detail řezu na plechu
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zandulka
(upraveno)
3. 2. 2017, 19:44
Mňamka už je v oblíbených
Vanusak
(upraveno)
28. 2. 2017, 14:24
@zandulka
Žaneto, díky, jsem ráda, že chutná.
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 1. 2017, 18:20
Vanusak
(upraveno)
28. 2. 2017, 14:24
@P.A.V.L.A
Cidos86
(upraveno)
10. 1. 2017, 17:29
Moc dobrá.
Vanusak
(upraveno)
28. 2. 2017, 14:24
@Cidos86
Míšo, díky.
lenule11111
(upraveno)
10. 1. 2017, 17:25
Vanusak
(upraveno)
28. 2. 2017, 14:23
@lenule11111
srneckova
(upraveno)
9. 1. 2017, 15:06
to musím vyzkoušet
Vanusak
(upraveno)
28. 2. 2017, 14:23
@srneckova
Gabčo, neváhejte.
jh242
(upraveno)
8. 1. 2017, 8:24
Uzasna buchta...dala jsem mandarinky z kompotu...pekla jsem sice o 20minut dele,ale je to opravdu mnamka!Dekuji...
Vanusak
(upraveno)
8. 1. 2017, 22:43
@jh242
Jano, díky za vyzkoušení a obměnu. Možná déle se to peklo právě kvůli vlhčím mandarinkám. Ale určitě to stálo za to!
Evula.U
(upraveno)
28. 8. 2016, 12:15
Moc krasna a musi byt velice dobry
Vanusak
(upraveno)
28. 8. 2016, 21:46
@Evula.U
Evo, vyzkoušejte, je moc dobrá.
Evula.U
(upraveno)
28. 8. 2016, 22:14
@Vanusak
Fakt vyzkousim co nejdriv, dekuji za recept
lidare
(upraveno)
28. 8. 2016, 12:10
je moc dobrá,přidávám na tvaroh ještě ovoce,jinak stejné
Vanusak
(upraveno)
28. 8. 2016, 21:43
@lidare
Lído, přesně tak, taky jsem teď přidávala ovoce - švestky, meruňky - a moc dobrý.
zuzan
(upraveno)
27. 8. 2016, 17:32
A aby toho nebylo málo, ještě jsem pekla tento váš koláč. Ale než jsem ho zalila tvarohem, ještě jsem těsto pokladla tenčími kolečky banánu . A je to MŇAMKA!!!
Vanusak
(upraveno)
27. 8. 2016, 21:31
@zuzan
Zuzko, vy jste pilná včelka. Já minule přidala meruňky a taky jsem zkoušela se švestkama a oboje výborné.
zuzan
(upraveno)
27. 8. 2016, 22:34
@Vanusak
Tak to taky vyzkouším, to by mohlo být skvělé, možná i s kompotovaným ovocem....
Vanusak
(upraveno)
28. 8. 2016, 21:44
@zuzan
asi i s kompotovaným, jen nechat okapat dobře, ať se to nesrazí.
lenka@gregorova
(upraveno)
29. 3. 2016, 18:58
Naprosto vynikající a jednoduché ..moc chutná Lenka
Vanusak
(upraveno)
2. 4. 2016, 17:49
@lenka@gregorova
Lenko, děkuji. A jsem ráda, že chutná.
cornysek
(upraveno)
18. 1. 2016, 13:55
Dnes jsem se do ní pustila, tvaroh se mi zda moc řídký, ale už je v troubě,tak snad se povede.Děkuji za rychlý receptik,takové jsou nejlepší
Vanusak
(upraveno)
21. 1. 2016, 19:35
@cornysek
Petro, tak doufám, že se buchta povedla a šmákli jste si.
LucKrejcova
(upraveno)
15. 11. 2015, 16:53
výborná a opravdu snadná na přípravu Jen dám příště míň cukru, na nás je dost sladká
Vanusak
(upraveno)
20. 11. 2015, 21:10
@LucKrejcova
Lucko, já už taky cukr ubírám. Ale takhle to bylo v původním znění. Jsem ráda, že chutnalo.
Nadys
(upraveno)
14. 11. 2015, 22:05
Vanusak
(upraveno)
15. 11. 2015, 14:03
@Nadys
kachena
(upraveno)
14. 11. 2015, 19:29
Tak tu vyzkouším co nejdříve, díky za recept
Vanusak
(upraveno)
14. 11. 2015, 20:26
@kachena
Katko, věřím, že bude chutnat, dejte vědět.
kachena
(upraveno)
17. 11. 2015, 14:46
@Vanusak
tak, buchta ještě nevystydla a je jí půlka... díky za recept, Ivo
Vanusak
(upraveno)
20. 11. 2015, 21:11
@kachena
Tak vidíte, já věděla, že nezklame.
hankaniki
(upraveno)
14. 11. 2015, 18:19
Buchtu už mám v troubě a doufám, že se povede. Jen to těsto se mi zdálo dost husté a když jsem nechala ten hrnek na straně, tak mi to nevyšlo, abych to měla tolik pocákané jako vy. Mám to spíš jak mřížkový koláč Ale snad to tolik nebude vadit
Vanusak
(upraveno)
14. 11. 2015, 20:24
@hankaniki
Hani, ono kolikrát záleží na surovinách, které tam přijdou, někdy i mouka jinak saje mléko. Ani já nemám těsto pokaždé stejné. A taky někdy těsta nahoře méně, ale to opravdu ničemu nevadí. Tak ať chutná!
hankaniki
(upraveno)
15. 11. 2015, 15:47
@Vanusak
Ivo, tak buchta měla velký úspěch, moc děkuji za recept
Vanusak
(upraveno)
20. 11. 2015, 21:12
@hankaniki
Není zač, tak snad se nakonec povedla.
ONdráčci
(upraveno)
6. 9. 2015, 16:22
Vanusak
(upraveno)
6. 9. 2015, 17:03
@ONdráčci
P.A.V.L.A
(upraveno)
2. 9. 2015, 22:00
Vanusak
(upraveno)
6. 9. 2015, 10:06
@P.A.V.L.A
reka14
(upraveno)
31. 8. 2015, 22:09
Díky za recept,mizí to z plechu rychlostí blesku a to je,konkrétně u syna ,co říct
Vanusak
(upraveno)
2. 9. 2015, 21:52
@reka14
Renato, tak super. To je vždycky radost, když doma chutná, co?
malabobinka20
(upraveno)
28. 6. 2015, 18:10
Moc dobrá Díky za recept...
Vanusak
(upraveno)
29. 6. 2015, 20:43
@malabobinka20
Lído, díky za vyzkoušení, těší mě, že i u vás chutnalo. Mějte se.
Hanulinka83
(upraveno)
20. 6. 2015, 12:35
I já moc děkuji za recept ... mám upečeno a buchta už mizí z plechu
Vanusak
(upraveno)
20. 6. 2015, 15:24
@Hanulinka83
Hanko, díky za vyzkoušení a je dobře, že chutná i u vás. Jen si dejte.