(recept
si oblíbilo 327 návštěvníků)
♥ Kynuté buchty s tvarohem aneb "Jak šel Honza do světa" - nejúžasnější kynuté těsto na buchty co znám ♥
Potřebné ingredience
350 polohr. mouky, 250g hl.mouky, 100g moučkového cukru, 100ml oleje, 2vejce, špetka soli, citronová kůra. Na kvásek: 1 droždí rozdrobíme do 250ml teplého mléka a přidáme 1 lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek a poté zapracujeme do těsta. POZN.: poměr mouky lze upravit dle možností, když zrovna nemáte tolik hladké, dáte obrácenou kombinaci, jde to jakkoliv a pokaždé jsou super. Nejčastěji dávám 400g hl. mouky a 200g polohr. mouky.
Postup přípravy
Všechny sypké suroviny smícháme v míse dohromady, přidáme olej a vejce a nakonec vzešlý kvásek a vypracujeme krásné těsto. Nejdříve míchám vařečkou a poté vysypu těsto na vál či linku a dodělám rukama. Podsypáváme polohrubou moukou. Potom vrátíme zpět do mísy a přikryjeme utěrkou a necháme aspoň hodinu kynout na teplém místě. Lehce jej můžeme poprášit moukou, aby nám lépe vykynulo.
Poté vyválíme placku, vykrajujeme čtverečky o velikosti jak kdo chce velké buchty (já dělala 4x4cm tentokrát), doprostřed dáme lžičku tvarohu anebo marmelády či povidel, máku či ořechů, prostě každý co kdo má rád a zabalíme nejdříve jako šátečky a poté zabalíme i ty ostatní vzniklé růžky, to zabalíme jakoby do pytlíčku, aby nám náplň nevytekla, a klademe na plech těmi růžky dolů, abychom měli zeshora krásné baňaté buchtičky. Pečeme na 180st.asi 30-40min. - záleží na troubě, ale jsou poměrně rychle upečené, tak pohlídat!
Pozn. někdy záleží na tom, jaké jsou vejce a buď přidáme ještě trochu mouky, já tentokrát musela přidat ještě asi 30g anebo trochu mouky ubrat, to uvidíme podle těsta, nesmí se lepit.
Na máslem či jiným tukem, např. sádlem či omegou vymazaný plech klademe buchtičky jednu vedle druhé a potíráme z každé strany olejem, aby po upečení šly krásně od sebe oddělit. Můžeme lehce potřít i vršek a šup s nimi do trouby.
Po upečení můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem ale také nemusíme.
Jsou opravdu vynikající!!! I na druhý den jsou jako čerstvě upečené. Stačí je jen poskládat do nějaké umělohmotné dózy, aby nám neokoraly. Přeju Vám dobrou chuť.
Poté vyválíme placku, vykrajujeme čtverečky o velikosti jak kdo chce velké buchty (já dělala 4x4cm tentokrát), doprostřed dáme lžičku tvarohu anebo marmelády či povidel, máku či ořechů, prostě každý co kdo má rád a zabalíme nejdříve jako šátečky a poté zabalíme i ty ostatní vzniklé růžky, to zabalíme jakoby do pytlíčku, aby nám náplň nevytekla, a klademe na plech těmi růžky dolů, abychom měli zeshora krásné baňaté buchtičky. Pečeme na 180st.asi 30-40min. - záleží na troubě, ale jsou poměrně rychle upečené, tak pohlídat!
Pozn. někdy záleží na tom, jaké jsou vejce a buď přidáme ještě trochu mouky, já tentokrát musela přidat ještě asi 30g anebo trochu mouky ubrat, to uvidíme podle těsta, nesmí se lepit.
Na máslem či jiným tukem, např. sádlem či omegou vymazaný plech klademe buchtičky jednu vedle druhé a potíráme z každé strany olejem, aby po upečení šly krásně od sebe oddělit. Můžeme lehce potřít i vršek a šup s nimi do trouby.
Po upečení můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem ale také nemusíme.
Jsou opravdu vynikající!!! I na druhý den jsou jako čerstvě upečené. Stačí je jen poskládat do nějaké umělohmotné dózy, aby nám neokoraly. Přeju Vám dobrou chuť.
...
...zázračně rychle mizí z plechu :-))) jsou vážně nej! Lepší než od maminky...:-)
Dnešní buchtičky už čekají na Natušku, až přijde ze školky domů poo :-) 7.10.2013
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcela488
(upraveno)
6. 5. 2014, 14:51
Dobrý den, buchty se povedly :D díky za recept ! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4577575
vjcamh
(upraveno)
16. 3. 2014, 14:02
jsou vynikající ,pekla jsem před 14 dny a dnes znova ,těsto dávám do domácí pekárny s udělaným kváskem ,ale věřím,že se s ním pracuje dobře
Ahoso
(upraveno)
13. 2. 2014, 16:16
Jdou upéct i ze sušeného droždí?
jeremy
(upraveno)
15. 2. 2014, 10:35
@Ahoso
Nezkoušela jsem, takže nevím...já mám sušené droždí velice nerada, nikdy z něj těsto není takové peříčko jako z kostky...
mirkaberkys
(upraveno)
13. 2. 2014, 17:03
@Ahoso
Já peču jen ze sušeného droždí, ani nepřipravuji kvásek, jen je zamíchám do mouky. Hlavně si přečíst, jaké množství odpovídá čerstvému.
renča s
(upraveno)
1. 2. 2014, 19:07
Dneska jsem dělala a jsou krásně nadýchané
jeremy
(upraveno)
15. 2. 2014, 10:36
@renča s
To jsem ráda, díky za pochvalu.
veronikaplus
(upraveno)
1. 2. 2014, 9:19
Děkuji za recept,opravdu luxusní buchty
jeremy
(upraveno)
15. 2. 2014, 10:36
@veronikaplus
Děkuji, to jsem moc ráda, že chutná i Vám ostatním...
trojlístek
(upraveno)
24. 1. 2014, 12:21
Tak už nám kynou
jeremy
(upraveno)
15. 2. 2014, 10:37
@trojlístek
Doufám, že dopadly dobře...jako vždy
mishell13
(upraveno)
6. 1. 2014, 14:30
jsou výborné,v sobotu jsem pekla jeden plech a v neděli jsem musela péct znovu.S těstem se výborně pracuje... Mohla bych z tohoto těsta udělat i koláčky a třeba závin??? Zkoušely jste ???
jeremy
(upraveno)
9. 1. 2014, 0:02
@mishell13
ano, můžete, jde z něj cokoli
svsv
(upraveno)
21. 11. 2013, 11:09
Moc děkuji za recept, úžasné konečně se mi povedli buchty. Jsou opravdu vynikající.
jeremy
(upraveno)
9. 1. 2014, 0:02
@svsv
Reni, to jsem moc ráda
cernyandel
(upraveno)
6. 11. 2013, 20:21
jsou vyborne jsou vynikajici
jeremy
(upraveno)
6. 11. 2013, 22:56
@cernyandel
Jsem moc ráda, že jste byla spokojená
2Beranci
(upraveno)
6. 11. 2013, 16:28
Buchty jsou výborné, tento týden dělám již podruhé
jeremy
(upraveno)
6. 11. 2013, 22:56
@2Beranci
Dobrý večer, p. Lenko, tak to jsem moc ráda!
r 1947
(upraveno)
2. 11. 2013, 14:04
Bezva recept. Dělala jsem ho v pekárně, bylo jako hedvábí, buchet mám 49 a moc dobré. Jaruš díky.
jeremy
(upraveno)
2. 11. 2013, 20:53
@r 1947
zdeni, moc děkuji za komentář...jsem strašně ráda, že vám chutnají stejně jako nám...a přesně jste to napsala " jako hedvábí" ))
hanynka 1
(upraveno)
4. 10. 2013, 22:09
Tak jsem hledala nějaký dobrý recept na kynuté těsto a ten váš mě zaujal a musím říct, že buchty byly naprosto úžasné.S těstem se nádherně pracovalo.Můžu říct,že tak dobré jsem dlouho nejedla.Moc díky Aneta
jeremy
(upraveno)
7. 10. 2013, 11:30
@hanynka 1
Tak to jsem moc ráda, p. Aneto tak ať chutnají pokaždé, když je uděláte, já je také právě peču, tak listuju komentama, díky za pochvalu, přeji krásné podzimní dny
Deany
(upraveno)
28. 9. 2013, 22:02
dnes zkoušíme taky upéct
jeremy
(upraveno)
7. 10. 2013, 11:31
@Deany
tak jak dopadly, p. Radko?
Marrcela20
(upraveno)
31. 8. 2013, 19:48
Dnes jsem dělala.já jsem z této dávky měla 30 krásných buchet.a jsou opravdu výboné! všem doporučuji vyzkoušet..těsto krásně vykynulo a krásně se mi sním pracovalo..paa
jeremy
(upraveno)
31. 8. 2013, 20:46
@Marrcela20
to mám radost, že Vám také chutnají díky za důvěru hezký večer.
marky18
(upraveno)
23. 8. 2013, 23:02
Díky za tip
filidr
(upraveno)
22. 8. 2013, 8:52
Včera jsem je pekla, z poloviční dávky - bylo jich 15 menších, jsme s manželem sami, tak jsem si myslela, že to stačí, dnes jsou tam poslení 3. Jsou opravdu moc dobré, těsto se nelepí, je perfektní. Díky za inspiraci.
jeremy
(upraveno)
22. 8. 2013, 12:13
@filidr
Jooo jooo, Zdeni, však i mé sestry mi říkaly, že dělám lepší buchty než maminka takže jsem moooc ráda, že jste další spokojený konzumenti
Leniie
(upraveno)
20. 8. 2013, 15:44
moooc děkuji za recept, budu dělat často s těstem se skvěle pracovalo a buchty jsou nejlepší jaké jsem kdy dělala
jeremy
(upraveno)
21. 8. 2013, 20:12
@Leniie
tak to jsem ráda, jak já říkám, tyhle buchty jsou ještě lepší než od maminky Díky za info i důvěru je vyzkoušet.
Vyhnanice
(upraveno)
18. 8. 2013, 22:05
Tak jsem dnes buchty vyzkoušela,těsto jsem dala do pekárny nemusela jsem nic přidávat.S těstem se velice pěkně pracovalo,buchty jsem dělala se švestkama a meruňkama .Jsou moc dobré,opravdu chválím, příště použiji opět tento recept
jeremy
(upraveno)
19. 8. 2013, 20:05
@Vyhnanice
Tak to jsem moc ráda, p. Zdenko, že Vám chutnají stejně jako nám, díky moc za vyzkoušení. Hezký večer.
lidare
(upraveno)
27. 7. 2013, 14:47
jsou krásné
jeremy
(upraveno)
28. 7. 2013, 7:38
@lidare
a mňam, zrovna je snídám ke kávičce