(recept
si oblíbilo 1756 návštěvníků)
Jemné linecké těsto - NEJLEPŠÍ JAKÉ ZNÁM !!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
250g hladké mouky , 160g másla nebo rostlinného tuku , 1-2 žloutky , 80g moučkového cukru , trochu strouhané citrón.kůry a 1 lžička citrón.šťávy.
Postup přípravy
Na vál prosijeme mouku a cukr,přidáme nakrájený změklý tuk a nožem ho v mouce ještě rozsekáme ,přidáme další přísady a rychle vypracujeme těsto ,můžeme ho nechat 2 hodiny odležet v ledničce ,ale není to nutné ,s těstem se krásně pracuje ,NELEPÍ SE ani netrhá. Cukroví z tohoto těsta je velmi dobré ,nejlepší jaké jsem kdy dělala !!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
snehulak
(upraveno)
2. 12. 2014, 20:43
Také jsem zkusila. Super, nikdy jsem takové neměla. Díky
fojaa
(upraveno)
29. 11. 2014, 17:28
vyzkouším
Amálka00
(upraveno)
29. 11. 2014, 14:54
zkusím,vypadá moc pěkně určitě bude luxusní
dolphinkaaja
(upraveno)
23. 11. 2014, 17:53
Hmmkkkjiokjjiikij񡡴m. .
Hofíková
(upraveno)
19. 11. 2014, 23:52
Tak jsem také vyzkoušela! Vynikající,jiné už nepeču,jen tento recept!!
ladulka.035
(upraveno)
23. 11. 2014, 18:11
@Hofíková
laskonka333
(upraveno)
16. 11. 2014, 10:24
MajkaKi
(upraveno)
15. 11. 2014, 19:47
tak jsem dnes dělala zkušební várku a je opravdu moc dobré děkuji za recept s těstem se moc hezky pracuje
Celní
(upraveno)
15. 11. 2014, 14:49
EvcaM
(upraveno)
4. 4. 2014, 8:47
Myslíte, že by šlo těsto použít i na mřížkový koláč? Cukroví je z něho luxusní
kopretina123
(upraveno)
2. 1. 2014, 18:32
Co je na něm tak vyjímečného? Vždyť to je úplná klasika - poměr 3:2:1, tak, jak má linecké být.
tyleka
(upraveno)
30. 11. 2014, 10:26
@kopretina123
Mně se také zdá divné, že rozdíl 10 g by udělal z těsta takový zázrak. Navíc údaj 1-2 žloutky naopak ukazuje, že o nějakou velkou přesnost nejde. Druhý žloutek zapracuju do hotového těsta, až když po 20 minutách chlazení zjistím, že se při vyvalování trhá? Zkusím to s digitální váhou, jedním žloutkem a uvidím....
kachnik26
(upraveno)
15. 11. 2014, 18:11
@kopretina123
Neříkejte a odkdy je 80x3 250??? Takže to není úplná klasika přesně o 10g
terkam1
(upraveno)
5. 12. 2014, 21:15
@kachnik26
poměr 250:160:80 ...je poměr 3:2:1 ...je to klasika... taky se divim že jsou všichni unešení z klasiky
Žofielinda
(upraveno)
2. 1. 2014, 14:11
Děkuji, nejlepší linecké
Klárinečka
(upraveno)
14. 12. 2013, 10:12
fajn :D
CokeLady
(upraveno)
13. 12. 2013, 7:48
Tak mám upečeno, je výborné. Akorát já tedy u vyvalování vždycky kvetu , ale to není těstem, ale rukama. Udělám ještě tak 2 tyto várky. Linecký miluju. Děkuji za recept, Veselé Vánoce
laada
(upraveno)
12. 12. 2013, 22:40
Jednim slovem FAMÓZNÍ Linecke je vonave, krasne se s testem pracuje a chutna božsky!
verkou
(upraveno)
12. 12. 2013, 13:46
Vyzkoušeno, moooooooooc dobré
VseProVas
(upraveno)
11. 12. 2013, 11:09
AHOJ VŠICHNI OPRAVDU POTŘEBUJI VĚDĚT NO KOLIK VYHŘÁT TROUBU A JAK DLOUHO PEČEME DĚKUJI IVA
Andik15
(upraveno)
12. 12. 2013, 13:24
@VseProVas
paní níž (na jiné stránce píše) ...peču na 180°C asi 10min. ,ale musíte to hlídat jak to začne růžovět ,vytohuji to z trouby.
B.a.m.b.u.c.a
(upraveno)
9. 12. 2013, 13:26
Zdravím všechny kdo vyzkoušel tenhle recept je uplně ůžasný jiný už dělat nebudu a jestli mů§žu poradit paní Hance tak já pekla na pečícím papíru je to lepší než vymzaávat třeba olejem to by se asi přichytalo.Ať se dílo podaří držím palce a ještě jednou děkuju paní Laďce za super recept .Krásné svátky
purblanca
(upraveno)
9. 12. 2013, 11:10
Prosím o radu, pečete to na pečícím papíře nebo jak? Děkuji
šamotka
(upraveno)
9. 12. 2013, 9:44
Jdu na to. Určitě bude výborné.
PetraRol
(upraveno)
6. 12. 2013, 22:40
Děkuji za recept, asi letos na linecké vyzkouším tento Váš.
PetraRol
(upraveno)
17. 12. 2013, 21:25
@PetraRol
Tak mám vyzkoušeno. Potvrzuji, těsto bylo vynikající. Dělalo se s ním moc dobře. A chuťově je tohle linecké báječné. Ukládám si recept a tímto za něj moc děkuji. Krásné vánoce