(recept
si oblíbilo 2183 návštěvníků)
*** BUCHTA HIMALÁJE ***
Potřebné ingredience
1TĚSTO: 1 prášek do pečiva,2 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru krupice,1 hrnek mléka,1/2..( 3/4 ) hrnku oleje,2 celá véjce,2 lžíce kakaa,citronová kůra.
2 TĚSTO: 2 tvarohy (250g),1 vanilkový cukr,1 vanilkový puding,1 hrnek cukru moučka,2 celá véjce,1hrnek mléka.
Postup přípravy
1těsto: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny ,postupně přidáváme olej a pak i ostatní ingredience.
2 těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem,a přidáme ostatní...puding se sype sypký( nevařit)...toto těsto bude řídké.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta,na to druhé těsto tvarohové a nahoru zbytek prvního těsta.Upečeme pozvolna a pomalu.Necháme POŘÁDNĚ vychladnout.
****DOBROU CHUŤ*****
2 těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem,a přidáme ostatní...puding se sype sypký( nevařit)...toto těsto bude řídké.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta,na to druhé těsto tvarohové a nahoru zbytek prvního těsta.Upečeme pozvolna a pomalu.Necháme POŘÁDNĚ vychladnout.
****DOBROU CHUŤ*****
1 těsto kakaové
druhé těsto tvarohové se naleje na polovinu prvního těsta.Toto tvarohové těsto je řídké.
tak nějak to vypadá
a pak se naleje zbytek prvního těsta - můžete to nastříkat i jen tak cikcak.....
finalé.....jsou výborné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kaťulka
(upraveno)
22. 9. 2010, 9:38
Naprosto luxusní buchta. Pekla jsem v neděli, akorát jsem přidala jahody a byla opravdá vynikající. Určitě budu péct znova. Už ji mám opsanou v sešitě s recepty.
barbinka3
(upraveno)
23. 9. 2010, 9:44
@Kaťulka
Katko s těma jahodama mě to teda láka určitě vyzkouším i já tuto variantu děkuji za tip ... jsem ráda že buchta chutnala
ivča45
(upraveno)
9. 9. 2010, 9:42
Jak velký plech používáte? Děkuji
barbinka3
(upraveno)
10. 9. 2010, 15:03
@ivča45
Ivčo používám plech vyšší cca 40x30 ale dělala jsem už i na větším jen už není buchta tak vysoká je nižší i ten tvaroh
ZuzankaKa
(upraveno)
8. 9. 2010, 18:59
Dnes jsem upekla a je moc dobrá . Já jsem tvaroh i horní vrstvu kakaového těsta dávala žufánkem (naběračkou ). Ještě jsem přidala na tvaroh broskve a je to vynikající
barbinka3
(upraveno)
10. 9. 2010, 15:01
@ZuzankaKa
Zuzko super já dělala i už s merunkama a také vyborné jsem ráda že chutnala
Gultinka
(upraveno)
2. 9. 2010, 11:54
Zdravím, , tak jsem dnes upekla, ale s jednou chybičkou Místo hladké mouky jsem dala polohrubou Teď buchtu peču v troubě, tak uvidíme potom, jak bude chutnat Dám vědět
Gultinka
(upraveno)
2. 9. 2010, 12:41
@Gultinka
I z polohrubé mouky je vynikajíííícííí. Díky
barbinka3
(upraveno)
10. 9. 2010, 15:00
@Gultinka
Adélko tak to jsem ráda já z polohrubé ještě nedělala,ale je fajn vědět že to jde hezký víkendík
ninny23
(upraveno)
30. 8. 2010, 10:45
skvelý receptík inak, aký tvaroh dávate?
barbinka3
(upraveno)
10. 9. 2010, 14:59
@ninny23
Leni je to jedno já jsem zkoušela dělat i z vaničky i z kostky a oba jsou skvělé v buchtě
scheina
(upraveno)
17. 8. 2010, 13:36
výtečná mokrá buchta, jdu s pochvalou, zmizela rychlostí bleku a moooc chutnala díky
barbinka3
(upraveno)
25. 8. 2010, 23:39
@scheina
Evi to mne moc těší děkuju
kac.kaa
(upraveno)
13. 8. 2010, 21:47
buchta je v lednici a je prý moc dobrá. Trochu více se mi slila druhá vrstva s třetí, ale příště budu chytřejší. Ráno si dám na snídani taky, už se těším.
barbinka3
(upraveno)
25. 8. 2010, 23:39
@kac.kaa
Kato dobrou chut vůbec nevadí když se ta druhá vrstva sleje s tou první . mě se to občas také stáva
ratafa
(upraveno)
8. 8. 2010, 20:40
Výborná záležitost!!!Všem moc chutnalo!!! Děkuji
barbinka3
(upraveno)
11. 8. 2010, 23:47
@ratafa
Luci děkuji hezké léto přejeme
dzina
(upraveno)
2. 8. 2010, 12:32
Vynikající. Díky za recept.
barbinka3
(upraveno)
11. 8. 2010, 23:46
@dzina
IvčaKoz
(upraveno)
28. 5. 2010, 13:57
včera jsem pekla dle Vašeho receptíku a musím říct, že je rychlý a nenáročný a hlavně výborný a dnes po uležení bych řekla, přímo vynikající. Opravdu moc dobrý, doporučuji všem vyzkoušet a paní Gábinku chválím.
barbinka3
(upraveno)
18. 6. 2010, 21:03
@IvčaKoz
Ivi moc děkuji jsem moc ráda že buchta chutná
kvetina74
(upraveno)
17. 5. 2010, 19:41
krásně vypadá a ještě líp chutná!! jen dlouho nevydrží jen se zaprášilo díky za receptík,už sem ho opsala asi 10lidem-budou péct v sobotu
barbinka3
(upraveno)
18. 6. 2010, 21:02
@kvetina74
Květi jsem ráda že buchta má takový úspěch děkuji za komentík a přeji hezký víkendík
Mystera
(upraveno)
28. 4. 2010, 13:23
Mila Gabi, o vikendu jsem pekla na krtiny, plech zmizel ihned , fakt namina, vcera jsem muzickovi pekla na poradu, ale nebyl tvaroh, tak jsem uvarila litr vanilkoveho pudingu a pridala zavarene broskvicky...No, povim Vam, ze povidal, ze se na porade po plechu opet jen zaprasilo, diky za receptik, fakt super....
barbinka3
(upraveno)
18. 6. 2010, 21:01
@Mystera
Pavli tak to může být vážně perfektní stím pudingem a broskvemi určitě vyzkouším už tedkom se mě zbíhají sliny
macibald
(upraveno)
20. 3. 2010, 20:45
Milá Gábinko ,buchtu jsem pekla podruhé,tentokrát se povedla dokonale .To tvarohové těsto jsem udělala tužší,nelila jsem ho,spíš "bobečkovala" a do horního jsem přilila trochu mléka,buchta je naprosto boží .Navíc je rychlá, což jako maminka malého dráčka oceňuji . Gábinko díky za recept
barbinka3
(upraveno)
20. 3. 2010, 15:36
@macibald
tak to mne těší že se buchta povedla a že Vám chutná i já děkuji za komentík a přeji hezký víkend
Jjajulka
(upraveno)
18. 3. 2010, 13:08
Buchta je výborná jednou jsem ji dělala a dnes se chystám po dlouhé době opět.Jen nevím na kolik ji mám dát péct ? Poradíte?
barbinka3
(upraveno)
20. 3. 2010, 15:35
@Jjajulka
asi poradím pozdě Jani ale já peču tak na 200°C..později uberu tak na 180-185 °C..na jak dlouho to asi neporadím ...pícham špejli a podle toho poznám že je již upečeno.....doufám že se buchta podařila
lucie156
(upraveno)
13. 3. 2010, 17:44
Dneska jsem upekla. Výborný.rychlý děkuji za receptík
barbinka3
(upraveno)
14. 3. 2010, 11:46
@lucie156
Luci to mne těší hezký den
trala
(upraveno)
12. 3. 2010, 19:10
Vypadá to nádherně, díky za recept, určitě vyzkouším, jak bude příležitost
barbinka3
(upraveno)
13. 3. 2010, 16:28
@trala
Marci vyzkoušejte a pak napište zda chutnaly
AndreaK
(upraveno)
7. 3. 2010, 20:46
Zdravím paní Gabrielo zrovna jsem si dnes udělala Vaši buchtu Himalaje První vrstva i druhá šla dobře, ale třetí už moc dobře nešla. Poraďte, jak jste docílila toho, že se Vám to po té řídké tvarohové vrstvě ta třetí tak krásně rozlila po celém povrchu. Já tu třetí mám jako takovou mozaiku po té bílé. Ale vypadá to jakžtakž dobře a je opravdu vynikající!!! Děkuji za tip
kvetkap
(upraveno)
12. 3. 2010, 18:48
@AndreaK
Já tu druhou část těsta co se dává nahoru naředim více mlékem,pak tvaroh poliju.Můžu doporučit.
barbinka3
(upraveno)
7. 3. 2010, 23:35
@AndreaK
Andrej dávám tám víc oleje těch 3/4 a míń kakaa spíše 2 lžičky než lžíce ,těsto není pak takové husté.Po té tvarohové vrstvě se to snažím natírat,ale nejde to úplně hezky .A také to mám smíchané s tím tvarohem.Sice né moc,ale mám.Snažím se to roztírat opatrně.Někdy se mi to podaří a někdy né.... tak držím palce aby se Vám to příště povedlo
ilka-pilka
(upraveno)
27. 2. 2010, 20:00
Právě si na Vaší buchtičce pochutnáváme. Je móóóc dobrá.
barbinka3
(upraveno)
7. 3. 2010, 23:28
@ilka-pilka
Ilonko jsem ráda že vám chutná
petrica
(upraveno)
27. 2. 2010, 11:02
barbinka3
(upraveno)
27. 2. 2010, 14:16
@petrica
Alísek79
(upraveno)
15. 2. 2010, 19:40
Paní Gábino, buchta je naprosto skvělá, už ji podle Vašeho receptu dělám dlouho a nemůžeme si ji doma vynachválit!!!! Díky za tip!
barbinka3
(upraveno)
20. 2. 2010, 0:40
@Alísek79
Ali děkuji potěšilo mne to jsem ráda že buchta chutná