(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jablkový pudink s jáhlami
Potřebné ingredience
4 střední jablka, 80 g syrových jahel, cukr dle chuti (stačí polévková lžíce), kousek vanilky, 1/2 lžičky skořice, 100 ml sladké smetany (nemusí být)
Postup přípravy
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na drobné kostičky. vaříme asi ve 100 ml vody s cukrem, vanilkou a skořicí asi 5 minut. Jáhly, předem namočené aspoň 2 hodiny ve studené vodě, řádně vypereme, přidáme k jablkům a vše vaříme pod pokličkou ještě asi 10 minut. Pokud jáhly nechcete namáčet, můžete si je zvlášť uvařit na kaši - v cca 300 ml vody vařte 15 minut, poté přidejte k jablkům a ještě dovařte. V obou případech jáhly předem řádně properte v horké vodě.
Občas zamícháme a je-li kaše příliš hustá, přidáme vodu. Po uvaření necháme odstavené dojít, cca 20 minut. Poté kaši rozmixujeme ručním mixérem, vmícháme smetanu (nemusí být), dáme do misek a vychladíme.
Je to výborné a zdravé.
Občas zamícháme a je-li kaše příliš hustá, přidáme vodu. Po uvaření necháme odstavené dojít, cca 20 minut. Poté kaši rozmixujeme ručním mixérem, vmícháme smetanu (nemusí být), dáme do misek a vychladíme.
Je to výborné a zdravé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

simas
(upraveno)
14. 1. 2011, 18:57
Díky za tip, vyzkouším.
nahlásit

Zuzzzi
(upraveno)
17. 1. 2011, 8:51
@simas

nahlásit

MatildaH
(upraveno)
14. 1. 2011, 18:37
Právě jsem dovařila a je vynikající, i když ještě nestihl vychladnout
U nás si své místo určitě najde






nahlásit

Zuzzzi
(upraveno)
17. 1. 2011, 8:51
@MatildaH
Tak to jsem ráda, že jste si pochutnali







nahlásit