Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Pomazánka z bílého TOFU

0.0
Pomazánka z bílého TOFU

Potřebné ingredience

200g bílého TOFU, zeleninový vývar, 3 stroužky česneku, 2 cibule, sůl, pažitka, sezamový BIO olej, Tamari omáčka 1 lžička.

Postup přípravy

Na oleji si orestujeme cibulku a česnek. Poté přidáme nadrobené TOFU a zalijeme 200 ml zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Potom vezmeme tyčový mixér a vše umixujeme v hladkou kaši, nakonec vmícháme pažitku nebo petrželku. Během mixování sledujeme chuť, když je ještě chuť nevýrazná, tak přidáme TAMARI omáčku a sůl. Mažeme na doma upečený nejlépe kváskový chléb.
____________________________________________________________________________________
TOFU

je vlastně sojový sýr nebo tak trochu tvaroh. Tofu se dále upravuje, ve své podstatě se používá všude tam, kde maso. Má vysoký obsah bílkovin. Další výhodou je to, že neobsahuje tzv. nasycené mastné kyseliny a cholesterol jako právě živočišné produkty a maso. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny a dostatek vlákniny, hořčík, vápník, železo a vitamíny skupiny B. Navíc soja obsahuje tzv. fytoestrogeny, což jsou látky, které upravují hormonální nerovnováhu, zjistilo se, že u žen snižují výskyt rakoviny prsu a chrání před osteoporózou a zmírňují průběh menopauzy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 18. 3. 2008, 10:36
Soni dobrý den,omlouvám se,ale prosím o radu ;-)Nevíte od kdy se může tofu podávat dětem(máme 14měsíců).A pak, v obchodě jsem narazila i na tofu např. s uzenou příchut í(fakt dobrota),ale je zdravé stejně jako to neochucené(to naše starší dětičky moc nemusí!!!).A pak můžete mi trošičku přiblížit co to je omáčka Tamari?Teprve začínám a fakt netuším (smich)Předem moc děkuji!!!Ilona
šutynka 18. 3. 2008, 11:05
@ ;-) Odpovídám za Soňu(doufám,že se nebude zlobit)Tamari je prý lepší než sójová omáčka,dobrá na zažívání,přidávám trochu i do polévek.Já bych řekla,že tofu tak od 1,5roku *-)nevím jistě,je to luštěnina tak vyzkoušet,aby nenadýmala,uzené je mňamka,ještě kupuju zeleninové a kořeněné (F)
Zrušený účet 18. 3. 2008, 11:38
@šutynka Marcelko děkuju za informaci :-)a za OCHOTU!!!! (L)
sonka 19. 3. 2008, 18:28
@ Marcelka mi mluví z duše (Y) Jinak tofu lépe v biokvalitě, jen tak je jistota, že nebylo geneticky modifikováno a chemicky ošetřováno. :)) Jinak soja je alergen, takže u dětí opatrně.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie