Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Domáca mozzarella

0.0
Domáca mozzarella

Potřebné ingredience

2 l kravského mlieka,1 čl kyseliny citronovej,1/2 čl syridla

Postup přípravy

.

Mlieko dáme do hrnca,rozmiešame v nom kyselinu citronovu a pomaly zahrievame na teplotu 38 stupnov.Hrniec vezmeme z plamena a primiešame syridlo.

Za pár minut sa začne oddelovat srvátka .Premiešame .

Oddelený syr scedíme a nechame dobre odkvapkat.Srvátku nevylievajte.

Dobre ho vyžmýkajte a dajte zohriat do mikrovlnky asi 15-20 sekund.Aby ste ho mohli tvarovat a nepopalili si ruky.Ešte sa z neho oddelí voda.

Teplý prepracujeme.

Znovu zahrejeme a ponaťahujeme.

Vytvarujeme guľky- menšie ,väčšie je to na vás...

Nálev si pripravíme z 250 ml vody,250 ml srvatky a 1 pl soli.Vložíme syr a uchovávame v chladničke.Hotová mozzarella vážila 230 g.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

abril 20. 2. 2011, 18:21
Vyzkoušela jsem... Za deset minut bylo hotovo, výroba velmi jednoduchá. Z 1,5 l mléka -mozzarella 140 g.... Jen se to při patnácti korunách za litr mléka bohužel nevyplatí... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3439061
Egreska 20. 2. 2011, 22:00
@abril Klára som rada, že ste vyskúšali (Y) moc lacnejšie to nevýjde, ale ten dobrý pocit z toho, že sa vám podarí za to stojí ,-) je to taká malá alchýmia (Y) (Y) (Y)
abril 21. 2. 2011, 16:25
@Egreska Ano, proto jsem to musela vyzkoušet a určo ještě někdy udělám, když už mám to syřidlo. Klára
JITULE40 16. 2. 2011, 20:35
tak to musím vyzkoušet,dělala jsem klasický sýr,ale tohle by mě nenapadlo,jen nevím kde teď seženu kravské mléko,u nás už snad nikdo kravičku nechová,tady to každý vzdal 8o| 8o| :´( :´(
Egreska 17. 2. 2011, 7:48
@JITULE40 Jitka vy nemáte v Cechach mliekomaty ? U nás su skoro v každom meste ,mame čerstve kravske mlieko 1 liter za 50 centov. Ludia si to velmi pochvaluju,tú bielu vodu z hypermarketov kupuje už málokto (Y) (Y) (Y)
SEMTAM 15. 2. 2011, 7:56
:-)Dobrý den, prosím, jaké mléko- polotučné či plnotučné? Děkuji, vypadá to moc dobře (Y)
Egreska 15. 2. 2011, 15:32
@SEMTAM Ivana funguje to iba s čerstvým kravským mliekom z mliekomatu,nie s kupeným ! (L) (L) (L)
dosotom 17. 1. 2011, 23:37
Dobrý večer , Marťi napsala by jste prosím jaké syřidlo jste použila , četla jsem , že je více druhů , děkuji Anička. Vypadá to úžasně , chtěla bych zkusiti.......
Egreska 18. 1. 2011, 8:41
@dosotom Použila som tekute syridlo (L)
Visnery 15. 1. 2011, 12:50
Jak jste odmerila tech 38 stupnu?
Egreska 15. 1. 2011, 12:57
@Visnery v podstate je to telova teplota,takže dá sa aj rukou ale ja som použila obyčajný teplomer -nový! ale dostat aj špecialne teplomery na to určené (L)
marhulda 14. 1. 2011, 19:48
Kde se kupuje "syridlo"?
tieli 15. 1. 2011, 11:26
@marhulda Myslím,že jsem ho viděla v drogerii Teta.
marhulda 19. 1. 2011, 10:30
@tieli (F) Děkuji.
Egreska 14. 1. 2011, 19:54
@marhulda Neviem ako v čechach, ale u nas som ho kupila v hospodarskych potrebach.Niekde ho maju aj v drogeriach ..treba sa opýtat (L) (L) (L)
marhulda 14. 1. 2011, 20:01
@Egreska Jej, a "hospodářské potřeby" by mohlo být u nás co za obchod? *-)
Egreska 14. 1. 2011, 20:07
@marhulda no predavaju sa tam záhradkarske potreby.. skuste mrknut sem http://www.labuznik.com/forum_posts2.php?ID=11634
marhulda 19. 1. 2011, 10:31
@Egreska (F) Děkuji.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie