Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Chocolate Fudge

0.0
Chocolate Fudge

Potřebné ingredience

750g kvalitní čokolády na vaření nalámané na kousky, 325g změklého másla, 3 vejce, 400g polohrubé mouky, 400g cukru krupice, 300g prosátého moučkového cukru, 175ml smetany na šlehání, 600ml vody

Postup přípravy

Vymastěte hlubokou dortovou formu o průměru cca 23cm. Předehřejte troubu na 170°C.

V kastrolu se silným dnem na mírném ohni rozehřejte za častého míchání 350g čokolády, 225g másla a 600ml vody, až se hladce rozpustí. Odstavte z vařiče a nechte trochu vychladnout.

Ve velké míse rozšlehejte drátěnou metlou nebo vidličkou vejce. Postupně do nich zašlehejte vlahou čokoládovou směs.

Přidejte mouku a krupicový cukr, drátěnou metrou nebo vidličkou šlehejte dál, až je těsto hladké a všechny přísady dobře promíchané.

Nalijte těsto do dortové formy. Pečte 45 minut, nebo pokud jehlice zapíchnutá do středu dortu nezůstane po vytažení čistá. Nechte dort 10 minut chladnout ve formě na drátěném roštu. Vyjměte z formy a nechte na drátěném roštu vychladnout docela.

Mezitím si připravte lanýžový krém. Ve vodní lázni zahřívejte za častého míchání 120g čokolády, až se rozpustí a nechte trochu vychladnout. Lžicí přimíchejte moučkový cukr, zbývající máslo a 4 lžíce smetany, až je krém hladký a vláčný.

Vychladlý dort rozkrojte na tři vrstvy. Špachtlí rozetřete na první vrstvu asi šestinu lanýžového krému. Přikryjte druhou dortovou vrstvou a jemně, ale pevně přitiskněte. Potřete další šestinou krému a přikryjte třetí vrstvou. Zbytek krému použijte na ozdobení dolního okraje dortu. Pokud chcete jinak, využijte celý lanýžový krém na vnitřek dortu a ozdobte dolní okraj čistou šlehačkou.

Připravte si polevu. Ve středně velkém kastrolu se silným dnem na mírném ohni za častého míchání zahřívejte 225g čokolády a zbývající smetanu, až se rozpustí dohladka a mírně zhoustne. Udržujte na teple.

Na složený dort nalijte přichystanou polevu. Špachtlí jí rozetřete tak, aby úplně pokryla dort navrchu i po stranách. Uložte dort do chladu a až poleva ztuhne (asi za 30 minut), přemístěte dort na podnos. Ozdobte dolní okraj dortu zbylým lanýžovým krémem nebo šlehačkou a zbylou čokoládu nahrubo nastrouhejte a nasypte jí kolem horního okraje dortu. Stře dortu můžete ozdobit čerstvou nebo marcipánovou růží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kouzlení s háčkem 23. 2. 2011, 17:45
to teda vypadá naprosto LUXUSNĚ (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) Děkuji za recept, určitě ho zkusím vytvořit.. (F) (F) (F)
darinka30 23. 1. 2011, 22:13
super cokoladove.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
monky3 23. 1. 2011, 19:47
no senza, to je moje gusto (Y) (Y) (Y)ale té čokošky teda to je spotřeba ,-) ,-) ,-)
ianina 23. 1. 2011, 15:34
(clamp) (clamp) (clamp) Ten vypadá dobře, taky bych si hned dala (zajic) (^) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
snecka 23. 1. 2011, 15:25
:-$tak tohle bych okoštovala (clamp), ale upect nemuzu, bo cokoladu tu jím jenom já, v rodině :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie