Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rakouský čokoládový dort

Rakouský čokoládový dort

Potřebné ingredience

250g čokolády na vaření nalámané na kousky, 175g másla, 6 vajec rozdělených na bílky a žloutky, 200g cukru krupice, 30g polohrubé mouky

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 170°C, dortovou formu o průměru cca 23cm vymažte máslem a vysypejte moukou.

V teflonovém kastrolu se silným dnem na mírném ohni zahřívejte za častého…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Dacquoise s datlemi a ořechy

Dacquoise s datlemi a ořechy

Potřebné ingredience

120g jader vlašských ořechů, 150g vypeckovaných datlí, 5 bílků, 225g cukru krupice, 450g prosátého moučkového cukru, 90g změklého másla, 70g kakaa, 5 lžic horké černé kávy

Postup přípravy

Odložte stranou pár ořechů a datlí na ozdobu, osttaní ořechy hrubě nasekejte a datle nakrájejte na 1cm velké kousky. Ořechy na pánvi opražte dozlatova.

Vyložte dva plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Motýlkový mocca dort

Motýlkový mocca dort

Potřebné ingredience

225g čokolády na vaření, 8 vajec rozdělených na žloutky a bílky, 200g curku krupice, 75g hladké mouky, 1 lžička rostlinného tuku, 500ml smetany na šlehání, 45g práškového kakaa, 2 lžičky instantní kávy (jen "zrnka", nevařené!)

Postup přípravy

Jemně nastrouhejte 175g čokolády a odložte do chladu. Předehřejte troubu na 180°C.

Ve velké míse ušlehejte žloutky s polovinou krupicového cukru, až směs zhoustne, zesvětlá…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový dort bez mouky

Čokoládový dort bez mouky

Potřebné ingredience

625g čokolády na vaření nalámané na kousky, 480g másla, 200g cukru krupice, 250ml kávové smetany (např. Kapucín), 8 vajec, 300ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte máslem dortovou formu s pérovým uzávěrem o průměru cca 23cm.

Ve velkém kastrolu se silným dnem na mírném ohni zahřívejte za častého…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cappuccino řezy

Cappuccino řezy

Potřebné ingredience

5 vajec rozdělených na žloutky a bílky, 415g prosátého moučkového cukru, 250g másla, 45g prosátého kakaa, další na podsypání, 200ml smetany na šlehání, 250ml mascarpone (může být i ricotta), 30g nahrubo nastrouhané čokolády na vaření, káva ze 2 lžic horké vody a 2 lžic instantní kávy, čokoládová kávová zrnka na ozdobu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 200°C, vymastěte nízký plech a dno vyložte papírem na pečení. Zastřihněte okraje tak, aby nikde nepřesahoval a celou svou plochou byl pevně přitisknutý ke…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Chocolate Fudge

Chocolate Fudge

Potřebné ingredience

750g kvalitní čokolády na vaření nalámané na kousky, 325g změklého másla, 3 vejce, 400g polohrubé mouky, 400g cukru krupice, 300g prosátého moučkového cukru, 175ml smetany na šlehání, 600ml vody

Postup přípravy

Vymastěte hlubokou dortovou formu o průměru cca 23cm. Předehřejte troubu na 170°C.

V kastrolu se silným dnem na mírném ohni rozehřejte za častého míchání 350g čokolády,…

Zobrazit více...

Kategorie