Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Motýlkový mocca dort

0.0
Motýlkový mocca dort

Potřebné ingredience

225g čokolády na vaření, 8 vajec rozdělených na žloutky a bílky, 200g curku krupice, 75g hladké mouky, 1 lžička rostlinného tuku, 500ml smetany na šlehání, 45g práškového kakaa, 2 lžičky instantní kávy (jen "zrnka", nevařené!)

Postup přípravy

Jemně nastrouhejte 175g čokolády a odložte do chladu. Předehřejte troubu na 180°C.

Ve velké míse ušlehejte žloutky s polovinou krupicového cukru, až směs zhoustne, zesvětlá a nabyde na objemu. Přidejte mouku a třete, až se těsto dobře promíchá. Gumovou stěrkou jemně přimíchejte nastrouhanou čokoládu a pak po třetinách opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Těsto rozetřete rovnoměrně do vyšší nevymaštěné formy o průměru asi 25cm a pečte v troubě 40-45 minut, nebo pokud při lehkém stisknutí prstem těsto zpátky nevyskočí. Upečený dort nechte ve formě vychladnout na drátěném roštu.

Zatím si připravte čokoládové motýlky. Z papíru na pečení nastříhejte obdélníky asi 10x6cm, přilepte obdélníčky páskou na pracovní stůl, aby nesjížděly a tužkou si na ně vyznačte obrys motýlků nebo jiných tvarů, které chcete. V kastrůlku se silným dnem na mírném ohni zahřívejte za častého míchání rozstlinný tuk a zbývající čokoládu. Až se směs rozpustí, nechte jí 10 minut zchladnout, aby se snáze stříkala. Lžící přendejte rozpuštěnou čokoládu do kornoutu se špičkou, ustřihněte roh tak, aby vznikl asi 3mm široký otvore nebo použijte malý sáček na zdobení s úzkým nástavcem (ideální jsou jednorázové sáčky na bílkovou polevu na perníčky). Nastříkejte motýlky, pásku odlepte, obdélníčky s motýlky přeneste do 6cm širokých otvorů např. formy na muffiny nebo na malé šálky, aby se motýlci prohli. Nechte vychladnout.

Když dort vychladne, rozkrojte ho na tři stejnoměrné pláty a potřete ho dvěma třetinami mocca krému z ušlehané smetany, kakaa a instantní kávy. Dort složte, lehce potřete celý povbrch včetně stran tenkou vrstvou krému a zbytkem krému nastříkejte ze sáčku na horní plochu dortu spirálu. Ozdobte čokoládovými motýlky.

Bez čokoládových motýlků je tento lehoučký dort velmi jednoduchý a rychlý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

monky3 23. 1. 2011, 19:45
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) bože slintám (L) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie