Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Cappuccino řezy

0.0
Cappuccino řezy

Potřebné ingredience

5 vajec rozdělených na žloutky a bílky, 415g prosátého moučkového cukru, 250g másla, 45g prosátého kakaa, další na podsypání, 200ml smetany na šlehání, 250ml mascarpone (může být i ricotta), 30g nahrubo nastrouhané čokolády na vaření, káva ze 2 lžic horké vody a 2 lžic instantní kávy, čokoládová kávová zrnka na ozdobu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 200°C, vymastěte nízký plech a dno vyložte papírem na pečení. Zastřihněte okraje tak, aby nikde nepřesahoval a celou svou plochou byl pevně přitisknutý ke dnu plechu.

Ve velké míse ušlehejte z bílků sníh. Po částech do něj přidávejte 60g moučkového cukru, až je sníh lesklý a tuhý.

V jiné míse ušlehejte žloutky, až zhoustnou a zesvětlají, přidejte 60g moučkového cukru a kakao a třete dál, až se přísady smísí. Gumovou stěrkou nebo drátěnou metlou jemně vmíchejte do utřených žloutků s kakaem po třetinách ušlehaný sníh.

Vlijte těsto na lech a rozetřete ho do stejnoměrné vrstvy, Pečte asi 15 minut, nebo do té doby, než těsto při lehkém zmáčknutí prstem zase vyskoč í zpátky.

Větší čistou utěrku lehce posypejte kakem a upečený plát na utěrku okamžitě vyklopte. Opatrně sloupněte pečicí papír a pokud chcete, odkrojte okraje s kůrkou. Nechte plát úplně vychladnout.

Ve větší míse utřete 45g moučkového cukru s mascarpone a přimíchejte strouhanou čokoládu. Gumovou stěrkou zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu.

Pilkovým nožem rozkrojte plát na 3 stejné díly, jeden pruh položte na mísu a potřete polovinou náplně z mascarpone. Překryjte druhým pruhem a opět potřete. Překryjte třetím pruhem.

Ve větší míse utřete máslo se zbylým moučkovým cukrem do pěny, postupně přidávejte rozpuštěnou kávu a třete dál, až je krém hladký. Pokud ho připravujete předem, uložte ho do plastové krabičky a pevně uzavřete, aby povrch neokoral.

Po stranách i na povrchu dort krémem potřete a na horní vrtvu nastříkejte ze sáčku krém do mřížkového vzoru. Do každého čtverečku vložte čokoládové "kávové zrnko".

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cherrycake 4. 2. 2011, 16:11
(Y) (Y)
Jarmila1 30. 1. 2011, 8:03
Kristýnka, vyzerá to veľmi pekne (Y) (Y) (Y)
lase 27. 1. 2011, 8:44
Tak to je luxusní |:o) O víkendu vyzkoušíme!
Janyse 27. 1. 2011, 8:41
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie