Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dacquoise s datlemi a ořechy

0.0
Dacquoise s datlemi a ořechy

Potřebné ingredience

120g jader vlašských ořechů, 150g vypeckovaných datlí, 5 bílků, 225g cukru krupice, 450g prosátého moučkového cukru, 90g změklého másla, 70g kakaa, 5 lžic horké černé kávy

Postup přípravy

Odložte stranou pár ořechů a datlí na ozdobu, osttaní ořechy hrubě nasekejte a datle nakrájejte na 1cm velké kousky. Ořechy na pánvi opražte dozlatova.

Vyložte dva plech papírem na pečení a s pomocí např. talíře nebo pokličky o průměru cca 23cm si vyznačte na každém papíru jeden kruh.

Ve větší míse ušlehejte sníh z bílků, postupně do něj přidávejte krupicový cukr a důkladně šlehejte, až je sníh lesklý a tuhý.

Předehřejte troubu na 180°C. V malé misce promíchejte lžící opražené ořechy, datle a asi 4 lžíce sněhu, aby se jednotlivé kousky nelepily k sobě. Gumovou stěrkou pak lehce vmíchejte 25g kakaa a datle s ořechy do ostatního sněhu.

Do každého z vyznačených kruhů na pečícím papíře dejte polovinu sněhového těsta, vlozře oba plechy do trouby a pečte 15 minut. Přehoďte jednotlivé plechy, aby byly oba pláty stejnoměrně upečené a pečte dalších 15 minut. Po upečení je nechte na plechu 10 minut vychladnout a pak je špachtlí opatrně oddělte od papíru a uložte na drátěné rošty, dokud úplně nevychladnou.

Ve velké míse utřete 450g moučkového cukru, 90g másla, 45g kakaa a horkou kávu, až se přísady dobře promísí. Třete dál, dokud není máslový krém tak jemný, aby šel dobře roztírat. Pokud bude potřeba, přidejte ještě trochu kávy.

Když pláty vychladnou, položte jeden z nich plochou stranou nahoru, potřete máslovým mocca krémem asi 1cm od kraje a přikryjte druhým plátem plochou stranou dolů. Před podáváním lehce pocukrujte a ozdobte datlemi a ořechy. Ještě tuhý dezert nakrájejte na jednotlivé porce a nechte 5 minut změknout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie