Můj PRVNÍ dort :o)
Potřebné ingredience
Piškotové těsto, vanilkový a čokoládový pudinkový krém, jahodová marmeláda, čokoládová poleva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kospetaaa
(upraveno)
31. 1. 2011, 21:18
rapro
(upraveno)
31. 1. 2011, 21:07
Tak Jani koukám,že dortík se povedl a je moc hezký. No jste šikulka
Lenča 6
(upraveno)
31. 1. 2011, 21:00
Pěkná mašinka,šikulka .
Petik 74
(upraveno)
31. 1. 2011, 18:01
JANI OPRAVDU MOC KRÁSNÝ ....TAK JAK JSEM UŽ PSALA V KOMENTÁŘÍCH U FOTEČEK !!!!! VIDÍM,ŽE MŮJ RECEPT NA PIŠKOT SE OSVĚDČIL !!!!!!
Vodrinka
(upraveno)
31. 1. 2011, 20:56
@Petik 74
Petííí, děkuji za komentíky Receptík na piškot.těsto je opravdu báječný Moc děkuji, jiný už hledt nebudu
Petik 74
(upraveno)
19. 2. 2011, 0:19
@Vodrinka
JŮŮŮŮŮŮ JANI,TO JSEM RÁDA,ŽE JSTE BYLA SPOKOJENÁ A HLAVNĚ ,ŽE CHUTNAL
zdenka54
(upraveno)
31. 1. 2011, 17:50
Teda,Jani,Vy budete hodně šikovná první a tak hezký
Vodrinka
(upraveno)
31. 1. 2011, 20:57
@zdenka54
Potěšující komentík Děkuji Zdení
chalupnicka
(upraveno)
31. 1. 2011, 11:17
První-ale povedený
Vodrinka
(upraveno)
31. 1. 2011, 16:05
@chalupnicka
Děkuji, Alenko
roques
(upraveno)
30. 1. 2011, 23:59
Dobrý den, bylo by mozne poskytnout i recept? Dekuji Monika
Petik 74
(upraveno)
31. 1. 2011, 18:03
@roques
MONI, CELÝ POSTUP NA PIŠKOT MÁTE U MĚ V RECEPTECH
Vodrinka
(upraveno)
31. 1. 2011, 0:31
@roques
Mezitím si vyšleháme máslo a kousíček Hery, které jsme měli (já - přes noc) vyndané z lednice, aby změkly a měly pokojovou teplotu. Poté je vyšleháme s moučkovým cukrem podle chuti (já 2 lžíce) a po vychladnutí pudinku ušleháme vše dohromady. TIPY A RADY: 1.) Pokud se nám krém srazí, stačí postavit nádobu s krémem DO nebo těsně NAD hrnec s horkou vodou a znova vyšlehávat ručním elektrickým mixérem až se vše zase krásně spojí dohromady. Nelekněte se, když se nejprve bude vše strašně jakoby ještě víc srážet a jen mixujte dál...ono se to všechno nejdřív pořádně srazí a pak se to teprve pomalu začne spojovat opět dohromady. Taková je moje zkušenost. Potom jej nechte opět vychladnout a průběžně přešlehávejte, dokud to opět nevychladne na pokojovou teplotu. Pak už záleží jen na Vás, zda jej dáte ještě na chvíli do lednice anebo jej rovnou použijete na naplnění dortu. 2.) Pokud se stane, že Vám krém zbyde, můžete jej dát do nádoby uzavíratelné a dát jej do mrazáku. Při dalším "dortování" jej můžete opět použít. Stačí, když jej necháte zase v pokojové teplotě rozmrazit a přešleháte. A můžete jej hned použít. Určitě můžete udělat tento krém z jakéhokoliv pudinku, např. z čokoládového, jahodového, banánového, karamelového atd. Pokud budete mít jakýkoli dotaz, písněte :o) Jinak ve svém albu ve fotkách Kubíček - od 24 měsíců jsou fotky dortu před namazáním a po. Krásný večer. Jana
Vodrinka
(upraveno)
31. 1. 2011, 0:23
@roques
Milá Moni, děkujeme za komentík :o) Tady je recept : 1. Piškotové těsto POTŘEBNÉ PŘÍSADY 6 VEJEC,3 LŽÍCE HORKÉ VODY,150 g CUKRU MOUČKA,200g POLOHRUBÉ MOUKY,1 PRÁŠEK DO PEČIVA,1 dcl OLEJE POSTUP PŘÍPRAVY VEJCE ODDĚLÍME ŽLOUTEK OD BÍLKU.Z BÍLKŮ VYŠLEHÁME TUHÝ SNÍH(PŘED ŠLEHÁNÍM PŘIDÁME ŠPETKU SOLI). ŽLOUTKY ZALIJEME HORKOU VODOU A UTŘEME S CUKREM,PAK PŘIDÁME OLEJ, ČÁST MOUKY S PR.DO PEČIVA A ČÁST SNĚHU POMALINKU MÍCHÁME. NAKONEC PŘIDÁME ZBYLOU MOUKU A SNÍH.VLIJEME DO VYMAZANÉ FORMY A PEČEME cca 30-35min.PŘI 170C. - 180 C.... ( to je na kulatou formu, na mašinku jsem těsto nalila na plech - nepamatuji si přesně, jak dlouho jsem to pekla, ale určitě méně, jelikož je to slabší vrstva - chce to zkusit špejlí ) KORPUS JE OPRAVDU VÝBORNÝ VLÁČNÝ..NADÝCHANÝ.... VŽDYCKY JE VYSOKÝ DÍKY PR.DO PEČIVA....PROSTĚ SUPER..... 2. Pudinkový krém 600ml mléka, 2 kvalitní vanilkové pudinky ( u těch levnějších mám tu zkušenost, že je díky nim v krému pořád cítit ten škrob), 200g másla, proužek Hery (asi 1,5-2 cm), 5 lžic cukru krupice do mléka, který máme na ohni, ještě před přidáním pudinku a 1-2 lžíce moučkového cukru do másla a Hery POSTUP PŘÍPRAVY Nejdříve si vyndáme máslo i Heru z lednice, aby to změklo, povolilo a získalo pokojovou teplotu, tím a ještě opravdu trpělivým čekáním, než vychladne pudink, předejdeme možnému "sražení" krému. Pudinky uvaříme podle návodu na sáčku s asi 5 lžícemi cukru krupice(ale záleží na chuti každého z nás), až se nám uvaří hustý krém, přikryjeme jej přímo na pudink potravinářskou fólií, aby se nám neutvořil škraloup a necháme vychladnout. Můžeme jej postavit do studené vody ve dřezu, dřív nám vychladne. Po vychladnutí jej přešleháme.
roques
(upraveno)
2. 2. 2011, 14:38
@Vodrinka
Děkuju moc. V patek budu "neco podobneho" tvorit nasemu Jakubovi k 2 narozeninam ¨ Tak snad se mi to taky povede jako vam Dam vedet
roques
(upraveno)
2. 2. 2011, 14:42
@roques
Ten druhy dort co jste pekli vypada taky uzasne, akorat je asi trochu slozitejsi