Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

piškotová charlotta

0.0
piškotová charlotta

Potřebné ingredience

HNED NA ÚVOD UPOZORŇUJI, ŽE NEJSEM ŽÁDNÁ KUCHAŘKA, ANI PEKAŘINKA, ALE TUHLE ROLÁDU ZVLÁDNE SKUTEČNĚ KAŽDÝ. 3 VEJCE, CITRONOVÁ ŠŤÁVA, ŠPETKA SOLI, NEBO TRESŤ, VANILKOVÝ CUKR, CUKR KRUPICE 1 - 2 POLÉVKOVÉ LŽÍCE, POLOHRUBÁ MOUKA, VIŠŇOVÁ MARMELÁDA, JEŠTĚ BUDEM POTŘEBOVAT ŽELATINU, 2 TVAROHY.

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, v další míse šleháme žloutky a curk a to tak dlouho, dokud se nám cca dvojnásobně nezvětší objem, tedy opticky. Do mísy se žloutky přidáme mouku, prášek do pečiva (stačí půl lžičky) špetka soli, trochu citronové šťávy nebo kůry, nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto nalijeme do plechu vyloženého pečícím papírem. Pečeme na cca 180 stupňů a to krátce, pokud je trouba předehřátá, tak máte upečeno za pár minut. Ještě teplou placku natřeme marmeládou a pomocí pečícího papíru zarulujeme. Necháme chvilku vychladnout, pak nakrájíme na centimetrové plátky. Zatím vezeme čistou mísu, já ji vykládám potravinářskou folií, aby se mi pak dobře vyklápěla. Nejprve po dnu a i po stranách nakladu plátky rolády. Mezitím si v troše mléka rozpustím želatinu a vmíchám ji do tvarohu, někdy přidávám trochu cukru, trochu citronové kůry, žloutek, lžíci másla, ale není nutné. Tvaroh naliji na plátky rolády, můžete roládu dát i do vrstev do tvarohu, ale pozor, aby zbyly plátky i na úplný vršek. Necháme tuhnout nejlépe přes noc, pak stačí jen vyklopit a dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andol 14. 3. 2011, 19:03
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Petik 74 5. 2. 2011, 18:58
(zajic) (zajic) (zajic) tak to vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)....malý bude mít roček a příjdou hosté,tak si dají ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)...doufám,že to nepokazím ,-) ,-) ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie