Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Citronový mls

0.0
Citronový mls

Potřebné ingredience

4 vejce* 250 g cukru krupice* 250g Hery (nebo másla) * 250 g tvarohu ve vaničce* 250 g polohrubé mouky* kypřící prášek do pečiva* vanilkový cukr* citonové aroma nebo šťáva z citronu* citronová kůra z jednoho citronu* **Na polevu : pikantní marmeláda na potření* - dávám meruňkovou* šťáva z jednoho citronu* moučkový cukr - dávám od oka - vždy zapomenu zvážit :-)

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh - fintu se špetkou soli asi znáte.
Do mísy dáme žloutky a cukr krupici, vanilkový cukr, trochu citronového aroma - dávám asi dvě kávové lžičky - ( nebo šťávu z citronu) a citronovou kůru - šleháme do husté pěny. Vlažnou Heru nebo máslo opatrně vlejeme do husté pěny. Po zašlehání přidáme tvaroh ve vaničce. Do vzniklé hmoty přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Úplně nakonec opatrně vmícháme sníh.
Hmotu rozetřeme na menší pekáček - já mám skleněný 24 cm x 39 cm.
U tohoto receptu nedávám pečící papír, ale vymazávám pekáček olejem a vysypu strouhankou. Peču v horkovzdušné troubě na 180*C asi 25 - 30 minut.
Ještě teplé potřeme např. meruňkovou marmeládou a hned poléváme citronovou polevou.
Takto nám chutná nejvíc. A je to vše super rychle zamíchané, upečené...a většinou i snězené...:-)

Moučník lze také nechat vychladnout, překrojit na půl, a marmeládou potřít spodní díl a přiklopit druhým dílem. Polevu lze dát jak citronovou, tak např.pocákat čokoládou. Nám ale chutná bez marmelády uprostřed.

Pokud máte rádi vše citonové - je to moc dobrá kombinace.

Ať se vám daří, a ať chutná!

Citronový mls chvíli před snězením...
vždy krásně "vyběhne", je kyprý a díky tvarohu vláčný

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vitecnice 16. 2. 2012, 10:01
Vyzkoušela jsem a shledala, že je to ideální moučník pro mého "citrónovou příchuť zbožňujícího" manžela. (Y) (Y) (Y) Díky za inspiraci. :-) (F)
Bajula 6. 2. 2011, 19:54
Receptík opsán-zítra koupím tvaroh a hned zkusím (Y).
Marule 6. 2. 2011, 20:51
@Bajula Ať se daří (F)
fidinka 6. 2. 2011, 17:51
to je stejný recept jako na tvarohovou bábovku,akorát je přidaný citron.Tento samý recept delám často (i s tím citronem),citron to moc dobře ochutí...je to vážně moc dobré.Přidávám také hrozinky. Přeju dobrou chuť (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (hello)
Marule 6. 2. 2011, 18:03
@fidinka Je to možné - recept jsem vkládala na přání. Poslední dobou oprašuju staré recepty ze sešitku mojí mamky, tenhle tam byl taky. (F) A máte pravdu - chutná dobře, a to je hlavní! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie