(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Valašská kyselička z kysaného zelí

Potřebné ingredience
Půl 100 g balení 12 % smetany, 1 PL hladké mouky, polovička z 500 g sklenice kysaného zelí, 3 brambory, bobkový list, hrst hříbků, plátek másla, půlka bujonu (použila jsem zeleninový - šlo by i bez něj), sůl, pepř, 1 ČL červené papriky, asi 3 ČL drceného kmínu, 2 PL třtinového cukru, 1,5 - 2 litry vody.
Postup přípravy
1) Properu kysané zelí a na menší kostičky si nakrájím brambory.
2) V hrnci na másle osmahnu zelí s bramborem a zaliji vařící vodou, přidám hříbky, bobkový list, bujón a 1 ČL papriky.
3) Jakmile je zelí uvařené, rozšlehám ve smetaně mouku a zašlehám do polévky.
4) Dochutím pepřem, solí, kmínem a cukrem.
5) V případě zájmu můžeme dát do této polévečky 1 ČL oleje/sádla (aby byla oka v polévce), či osmaženou klobásku (já nedávám).
Věřím, že bude chutnat, je to mňamka. Přiznám se, že moc kyselici nemusím, ale tahle mi chutná, poradila mi ji kolegyňka z práce, jen jsem ji trošku poupravila podle sebe. Kdo má rád kyselejší, ubere cukru, kdo má rád sladší - přidá. V době chřipek postaví na nohy. Tak dobrou chuť.
2) V hrnci na másle osmahnu zelí s bramborem a zaliji vařící vodou, přidám hříbky, bobkový list, bujón a 1 ČL papriky.
3) Jakmile je zelí uvařené, rozšlehám ve smetaně mouku a zašlehám do polévky.
4) Dochutím pepřem, solí, kmínem a cukrem.
5) V případě zájmu můžeme dát do této polévečky 1 ČL oleje/sádla (aby byla oka v polévce), či osmaženou klobásku (já nedávám).
Věřím, že bude chutnat, je to mňamka. Přiznám se, že moc kyselici nemusím, ale tahle mi chutná, poradila mi ji kolegyňka z práce, jen jsem ji trošku poupravila podle sebe. Kdo má rád kyselejší, ubere cukru, kdo má rád sladší - přidá. V době chřipek postaví na nohy. Tak dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé