(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Kyselica s uzeným
Potřebné ingredience
Pytlík kyselého zelí,nějaké uzené s kostí,kde je hodně masa,smetana,mléko,hl.mouka,brambory,bobkový list,pepř,sůl,majoránka,4 stroučky česneku,cibule
Postup přípravy
Dáme vařit zelí(vodu sleju do hrnka)s uzeným a koření,zvlášt vařím brambory(protože když je vařím dohromady jsou takové tvrdší).Až je zelí měkké a masko jde od kosti,tak ho vytáhnu a oberu.Do zelí prolísuju česnek a chystám zátřepku. Asi 2 velké lžíce hl. mouky, smetanu nejlepší je šlehačka a mléko dle libosti,já asi půl litr.Důkladně zašvrlám a zahustím zelíčko.Osmahnu 1 středně velkou cibuli a přidám k zelí.Přihodím obrané masíčko,brambory,přisypu majoránku a dochutím,třeba i trochou cukru.A většinou dávám sladkou papriku,jen ji přisypu k cibulce,ale už nesmažím,at nezhořkne.A za chvilku umýváme hrnec.
Některé ingredience
Uzené a zelí
Dorou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sooosek
(upraveno)
7. 11. 2013, 13:07
Výborná
Lenyela
(upraveno)
4. 12. 2013, 21:37
@sooosek
Jejda,já jsem na ni dostala chut.
Lionka
(upraveno)
25. 12. 2008, 19:08
s klobásou právě vařím dneska a hodila jsem brambory hned k zelí
Danyla
(upraveno)
19. 12. 2008, 21:16
Ahojda Leni! Tak jsem vyzkoušela tu Vaší Kyselicu! Je úžasně dobrá. Navařila jsem toho plný velký hrnec! A hned byl snědený . MÓÓÓC dobrá kyselice. S manžou jsme se oblizovali až za ušima. Děkujeme za bájo recept. Daniela
Lenyela
(upraveno)
20. 12. 2008, 10:57
@Danyla
Ahoja Dančo,chápu,že zmizela rychle. Mějte se.Sice vyjde dost peněz,ale stojí to za to.
Hyzule
(upraveno)
18. 12. 2008, 10:45
Leni tak mě jste taky dostala Vypadá profesionálně. U nás taky chutná všem.
bubík4
(upraveno)
17. 12. 2008, 20:18
ZROVNA PODOBNOU VAŘÍM NA ZÍTRA, UŽ SE MOOOOOOC TĚŠÍM
Lenyela
(upraveno)
18. 12. 2008, 10:29
@bubík4
Já bych se toho užrala. .Mňam!!!!
JanaLud
(upraveno)
16. 12. 2008, 22:49
Lenko, děláte mi chutě , vypadá to moc lákavě, hned bych si dala
fojaa
(upraveno)
16. 12. 2008, 20:49
Po odpoledním pečení cukroví je tato kyselica balzám pro oči a věřím,že i pro jazýček . Jsem už tak přeslazená,že bych jí snědla celý hrnec .