(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Kyselica
Potřebné ingredience
kysané zelí
uzené maso
pálivá klobása
sušené houby
cibule
sádlo
kmín
bobkový list
sůl
cukr
sl. paprika
brambory
hl. mouka
červené fazole
česnek
Postup přípravy
Uzené dáme vařit do vody a přidáme kysané zelí, sůl, cukr, bobkový list. Když je maso měkké, vyndáme ho a obereme a nakrájíme na kousky.
Do vody se zelím dáme namočené houby. Zvlášť si uvaříme brambory.
Cibulku zpěníme na sádle, přidáme sl. papriku a hl. mouku a uděláme paprikovou jíšku. Dáme do polévky zavařit. Přidáme fazole a klobásku na kolečka a uvařené brambory. Dochudíme podle chuti. Můžeme přidat stroužek česneku.
RECEPT MÁM OD SLOVENSKÉ SOUSEDKY, KDYŽ JSEM BYLA MALÁ, VAŘILA JI VŽDY NA VÁNOCE, NA ŠTĚDRÝ DEN JEMNOU A NA SILVESTRA JINOU PIKANTNÍ!
Do vody se zelím dáme namočené houby. Zvlášť si uvaříme brambory.
Cibulku zpěníme na sádle, přidáme sl. papriku a hl. mouku a uděláme paprikovou jíšku. Dáme do polévky zavařit. Přidáme fazole a klobásku na kolečka a uvařené brambory. Dochudíme podle chuti. Můžeme přidat stroužek česneku.
RECEPT MÁM OD SLOVENSKÉ SOUSEDKY, KDYŽ JSEM BYLA MALÁ, VAŘILA JI VŽDY NA VÁNOCE, NA ŠTĚDRÝ DEN JEMNOU A NA SILVESTRA JINOU PIKANTNÍ!
po uvaření masa, které jsme vyndali, přidáme houby a vaříme.....
uvřené maso obereme a nakrájíme
fazole....
paprikovo-cibulová jíška
ostrá klobása
hotovo!!
nechte si chutnat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anemonka
(upraveno)
30. 12. 2008, 21:21
to je mňamka,moje maminečka ji vaří
bubík4
(upraveno)
31. 12. 2008, 11:46
@anemonka
díky taky ji milujeme, ani nebudu říkat, kolik litrů jsem ji přes vánoce
anemonka
(upraveno)
31. 12. 2008, 14:15
@bubík4
dovedu si to představit ,u nás je to fakt to samý
bubík4
(upraveno)
31. 12. 2008, 17:52
@anemonka