(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kyselica
Potřebné ingredience
1 uzené vepřové koleno
1 cibule
celý pepř
bobkový list
nové koření
500 g kysaného zelí
500 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
2 klobásy
maso z uzeného kolena
4 brambory uvařené ve slupce a oloupané
4 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
200 ml smetany
30 g másla
Postup přípravy
Uzené koleno uvaříme s kořením doměkka a vývar scedíme. Do vývaru vložíme kysané zelí. V mléce rozmícháme mouku a touto „zátřepkou“ za stálého míchání „zatřepeme“ – zahustíme vroucí polévku a povaříme.
Koleno okrájíme a spolu s nakrájenou klobásou a nakrájenými bramborami vložíme do polévky. Ochutíme drceným česnekem, majoránkou, pepřem a solí, zjemníme smetanou a máslem.
Koleno okrájíme a spolu s nakrájenou klobásou a nakrájenými bramborami vložíme do polévky. Ochutíme drceným česnekem, majoránkou, pepřem a solí, zjemníme smetanou a máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Cylka
(upraveno)
30. 11. 2010, 11:35
Tuhle jsme dělávali doma po zabíjačce z vývaru z hlavy, tatínek pocházel z Valašska, tak proto. Recept jsem dávno zapomněla, dnes jsem ji dělala, je výborná. Už se na ni těším, nostalgie z dětství.....