(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kyselica
Potřebné ingredience
4 brambory, 1 sáček kyselého zelí, 2 klobásy, 33% smetana, 3 bobkové listy, 10 celých pepřů, 10 nových koření, sůl, mletý pepř, kmín
Postup přípravy
Ve větším hrnci uděláme zásmažku, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a dolijeme studenou vodou asi do poloviny hrnce, trochu usolíme, přidáme truchu kmínu a vaříme. Z kysaného zelí slijeme vodu, nakrájíme ho nadrobno a dáme do jiného kastrůlku. Zalijeme ho vodou, přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření a taky dvě celé klobásy a vaříme, dokud není zelí měkké. Jakmile změknou i brambory, přidáme k nim zelí i s kořením a klobásky, které ještě předtím nakrájíme na kolečka. Přidáme smetanu, dochutíme solí a ještě krátce povaříme a je hotovo! Na talíři můžeme ještě přidat trochu mletého pepře. Kyselice je nejlepší druhý a třetí den, až se trochu uleží, může se jíst i jako hlavní jídlo s chlebíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Monika11
(upraveno)
2. 9. 2007, 12:15
mnam mnam.kyselice-moje nejmilovanější jídlo-mohla bych to jíst pořád.
MarinkaCu
(upraveno)
2. 9. 2007, 9:48
Určitě zkuste, je to naše nejoblíbenější polévka, mohla bych ji dělat každý víkend
prdecek
(upraveno)
1. 9. 2007, 19:36
Děkuji moc,zítra dělám k obědu
B.Tumka
(upraveno)
1. 9. 2007, 19:15
Mňam jen čtu postup a už bych si dala hned porcičku určo zkusím