(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Mramorová bábovka z pekárny
Potřebné ingredience
Na těsto: 250ml šlehačky na šlehání (pokud máme šlehačku jen 200ml, tak zbytek dolijeme mlékem), 3 celá rozšlehaná vejce, 250ml cukru, 1 vanil. cukr, 500ml polohrubé mouky, 1 prdopeč. Na obarvení: 2PL mléka a 1,5 lžíce sypkého kakaa, cukr dle chuti.
Postup přípravy
Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program DORT, který okamžitě začne suroviny míchat. Necháme takto asi 5-10minut, pak vypneme. Do hrnečku dáme asi 1PL až 1,5 sypkého obyč. kakaa, trochu cukru, zalijeme mlékem, vymícháme, až se kakao v mléce rozpustí a naběračkou odebereme z nádoby pekárny světlé těsto, nalijeme do kakaa, promícháme do hladka a vlijeme zpět na světlé těsto do pekárny a lžičkou mírně zamícháme - zamramorujeme do světlého těsta.
Nastavíme program Pečení, barvu Střední a zapneme pekárnu.
Po ukončení programu, který u Ety Harmony trvá jednu hodinu, vypneme pekárnu, zkontrolujeme, zda je propečeno, pokud zjistíme, že ano, nádobu vyjmeme, necháme na prkénku asi 10minut vychladnout a pak vyklopíme na mřížku. Krájíme až vychladlé.
Pokud zjistíme, že není ještě propečeno a na špejli se nám přichytává těsto, tak ještě pár minutek v programu Pečení přidáme.
V Eta Harmony hodina stačí, buchta je měkkoučká a krásně nadýchaná.
Nastavíme program Pečení, barvu Střední a zapneme pekárnu.
Po ukončení programu, který u Ety Harmony trvá jednu hodinu, vypneme pekárnu, zkontrolujeme, zda je propečeno, pokud zjistíme, že ano, nádobu vyjmeme, necháme na prkénku asi 10minut vychladnout a pak vyklopíme na mřížku. Krájíme až vychladlé.
Pokud zjistíme, že není ještě propečeno a na špejli se nám přichytává těsto, tak ještě pár minutek v programu Pečení přidáme.
V Eta Harmony hodina stačí, buchta je měkkoučká a krásně nadýchaná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé