Pudinková bábovka z domácí pekárny
Potřebné ingredience
200ml oleje, 4 rozšlehaná vejce, 10lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 5 sáčků pudinků a 1 lžíce hladké mouky s 1 práškem do pečiva
Postup přípravy
Vše v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny, zapneme program Dort, kdy se hned začnou metly otáčet, nejprve pomalu a pak rychle. Toto necháme asi 5-8 minut, pak vypneme, vyjmeme…
Francouzská bageta
Potřebné ingredience
400ml vody, 1a1/2 pol.lž. medu, 1a1/2 čaj.lžičky soli, 1a1/2 čaj. lž. cukru, 800g hladké mouky, 1a1/2 balíčku suchého droždí
Postup přípravy
Jakmile je těsto hotové, rozdělíme na 2-4 díly, vymodelujeme je do tvaru dlouhých bochníků (baget) a necháme odležet po dobu 30-40 minut. Uděláme v horní části několik šikmých…
Mramorová bábovka z pekárny
Potřebné ingredience
Na těsto: 250ml šlehačky na šlehání (pokud máme šlehačku jen 200ml, tak zbytek dolijeme mlékem), 3 celá rozšlehaná vejce, 250ml cukru, 1 vanil. cukr, 500ml polohrubé mouky, 1 prdopeč. Na obarvení: 2PL mléka a 1,5 lžíce sypkého kakaa, cukr dle chuti.
Postup přípravy
Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program DORT, který okamžitě začne suroviny míchat. Necháme takto asi 5-10minut, pak vypneme. Do hrnečku…
Sekaná z pekárny
Potřebné ingredience
1kg mletého mix masa, 2vejce, hrst majoránky (doporučuji méně), pepř, sůl, 4 větší stroužky česneku, 1 střední usmaženou cibulku i s trochou oleje, 2-3 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky prdopeče, 2lžíce Bramboráku v prášku (nedávala jsem tam, bramborák v prášku nekupuji).
Postup přípravy
Vše v míse smícháme, když je řídké přidáme strouhanku. Když husté-trochu oleje. Dáme do pekárny a zapneme pečení. Peče se asi 1hod.20minut. Vyklopíme z formy a neotáčíme, krájíme.