(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Marcipánová bábovka
Potřebné ingredience
250ml šlehačka (já použila v krabičce Meglle), 150ml mléka, 2 vejce, 450g polohrubé mouky, 1 hrnek marcipánové hmoty, 100g cukru moučka, 1 kypřící prášek
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme do nádoby.
Já mám pekárnu Etu deliccu. Na program 8 jsem dala hnětení asi 10 minut - aby se všechny ingredience promíchaly. Pak jsem dala na program 10 - pečení 1 hodinu (to je max.programu) a pak přidala ještě 25minut. Celkový čas pečení 85minut. Kůrka střední.
Ale to poslední pečení jsem dělala na etapy a v průběhu propíchala špejlí, nevěděla jsem, ten přesný čas pečení. Vyzkoušejte, stejně každá pekárnička ten čas a teplotu má jinak. Takže posledních 10-15minut je orientačně .-)
MARCIPÁNOVÁ HMOTA--> když jsem vytvářela marcipán ze sušeného mléka,nespojila se mi, pořád jsem přidávalaa cukr a mléko a nepodařil se mi marcipá udělat. Takže mi zůstala taková marcipánová drobenka. Pokud se i Vám tohle nepovede, nevyhazujte!!!! Udělejte si z ní tuhle bábovku, je skvělá.
Já mám pekárnu Etu deliccu. Na program 8 jsem dala hnětení asi 10 minut - aby se všechny ingredience promíchaly. Pak jsem dala na program 10 - pečení 1 hodinu (to je max.programu) a pak přidala ještě 25minut. Celkový čas pečení 85minut. Kůrka střední.
Ale to poslední pečení jsem dělala na etapy a v průběhu propíchala špejlí, nevěděla jsem, ten přesný čas pečení. Vyzkoušejte, stejně každá pekárnička ten čas a teplotu má jinak. Takže posledních 10-15minut je orientačně .-)
MARCIPÁNOVÁ HMOTA--> když jsem vytvářela marcipán ze sušeného mléka,nespojila se mi, pořád jsem přidávalaa cukr a mléko a nepodařil se mi marcipá udělat. Takže mi zůstala taková marcipánová drobenka. Pokud se i Vám tohle nepovede, nevyhazujte!!!! Udělejte si z ní tuhle bábovku, je skvělá.
marcipánová hmota - drobenka
všechny ingredience pohromadě
v průběhu míchání
hotovo. Tak ať chutná!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jia
(upraveno)
15. 5. 2009, 13:29
Ahoj Blani , mám taky zbytky marcipánu, ale ty barevné koupené od každého kousek, asi by to šlo do těsta nastrouhat taky, co myslíš ?
Dermajetics
(upraveno)
15. 5. 2009, 14:01
@Jia
Jituš určitě... Já tak minule právě mi ztvrdnul marcipán tak co s ním, nastrouhala, něco pokrájela nakžtakž nožem... ono se to tou teplotou rozpustí, něco zůstane kousíčky, ale vůbec to nevadí, chuťově to je výborné. Pak písni zda se povedlo
Ilonáček
(upraveno)
15. 5. 2009, 13:18
Dermajetics
(upraveno)
15. 5. 2009, 13:23
@Ilonáček
Ilonko díky... no to víš, když se marcoš nepovede, nevyhodím a experimentuju
Jarah
(upraveno)
31. 3. 2009, 19:51
Tak to skusím marcipán miluji vypadá moc lakavě.
Dermajetics
(upraveno)
31. 3. 2009, 20:26
@Jarah
Jaruš zkuste a pak písněte zda se povedla
GREPIK
(upraveno)
23. 3. 2009, 18:42
to vypadá moc dobře
Dermajetics
(upraveno)
23. 3. 2009, 21:10
@GREPIK
a taky chutnáááá