(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Jablková bábovka v DP

Potřebné ingredience
100g rozpuštěného másla (hery nebo jiného tuku) - 50ml mléka - 2 rozkvedlaná vejce - 250-300g strouhaných jablek - 300g polohrubé mouky - 135g cukru - trochu skořice - 1 kypřící prášek
Postup přípravy
Vše naházíme do pekárny, klasicky nejdřív tekuté, pak sypké, zapneme program dort a necháme vymíchat hladké těsto (asi 10 - 15 min.) máme-li míň šťavnatá jablka a těsto se zdá husté přidáme mléko.
Pak můžeme (ale nemusíme) vyndat háky a přepneme na program pečení, nastavíme nejsvětlejší kůrku a pečeme asi 1hod. 10 min. zkusíme špejlí a kdyžtak pár minut přidáme.
Můžeme přidat podle chuti i třeba trochu mletých ořechů nebo kokosu.
Pak můžeme (ale nemusíme) vyndat háky a přepneme na program pečení, nastavíme nejsvětlejší kůrku a pečeme asi 1hod. 10 min. zkusíme špejlí a kdyžtak pár minut přidáme.
Můžeme přidat podle chuti i třeba trochu mletých ořechů nebo kokosu.

suroviny

těsto před pečením

výsledek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

1maru
(upraveno)
16. 10. 2008, 23:27
Moc dobré! Tak třetinu mouky jsem nahradila celozrnnou pšeničnou a taky myslím je buchta dobrá. Díky za recept

nahlásit