Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Čistící den - tak jak jej uvádí Lenka Kořínková.

0.0
Čistící den - tak jak jej uvádí Lenka Kořínková.

Potřebné ingredience

Čistící den by měl dodržovat každý, kdo chce zůstat zdravý. I lékaři dnes radí : půst jeden den v týdnu a jeden týden v roce. Pro týdenní půst je nejvhodnější březen nebo listopad. Pozor, na týdenní půst musí být člověk náležitě připravený.

Postup přípravy

Snídaně: Citrusové ovoce K snídani si dáme jakékoli citrusové plody, nejlépe několik druhů. Citrusy jsou „tukožroutské" a diuretické (tj. močopudné), a kunzumujeme-li je ráno, pomohou tělu vyloučit všechno špatné, co jsme předešlý den snědli. Pozor - jíme i blány na jeho dílcích.
Přesnídávka: Zapečený banán Banán podélně rozkrojíme, položíme na rošt do rozehřáté, nicméně otevřené trouby ( to proto, aby se nám nepřepekl ) nebo na gril a necháme zapéct. Banán můžeme zapéct i v mikrovlnce, není však tak chutný.
Oběd: Zeleninová polévka Připravíme ji z jakékoli zeleniny
, např. kořenové, můžeme přidat i rajče, papriku, salátovou okurku, žampiony, zelí apod. Polévku mírně osolíme a dochutíme kečupem. Můžeme ji okořenit i kmínem. Pozor - polévku nezahušťujeme, nepřidáváme žádné nakrájené pečivo ani brambory, kukuřici nebo luštěniny!!
Svačina: Hroznové víno. Další skvělé „tukožroutské" ovoce. Hroznové víno navíc obsahuje bór, který pomáhá udržovat vyšší hladinu estrogenu v krvi, což zmírňuje vedlejší účinky antikoncepce, problémy v menopauze a je rovněž prevencí
proti osteoporóze.
Večeře: Pařený chřest K dočištění organismu není nic vhodnějšího než chřest. Obsahuje tzv. steroidní glykosidy, které mají protizánětlivé vlastnosti. Chřest rovněž obsahuje velké množství kyseliny listové, která je prevencí např. proti vzniku nádorů děložního čípku, tlustého střeva a konečníku. Dále je chřest ohromnou zásobárnou vitamínu
C, draslíku a rovněž beta-karotenu, který je účinnou prevencí proti vedlejším účinkům letního slunění. Nám chřest poslouží zejména jako přírodní diuretikum, které zabraňuje zadržování vody v těle a podporuje hubnutí. Pokud neseženeme čerstvý chřest, použijeme sterilovaný a připravíme si z něj salát. Pozor - salát ochutíme pouze nakrájenou cibulkou, v čistícím dnu nepřidáváme ani vlastnoručně připravený dresink!

Pokud neuděláme chybu, měl by být hubnoucí a čistící efekt patrný již druhý den. Pokud budete mít obtíže, např. průjem či bolest
hlavy, pamatujte, že je to v tomto případě dobré znamení - tělo se zbavuje nečistot. V žádném případě nejsou tyto projevy důvodem k přerušení čistícího dne! Nečistoty, tedy toxiny v organismu způsobují nejen zdravotní komplikace, ale také brzdí hubnutí, neboť se na ně v těle váže tuk.
Při čistícím dnu je nutné dodržovat zvláště přísný pitný režim. Množství vypitých tekutin by v letních měsících mělo dosahovat 3-4 litrů vody. Nepijte mléko, kávu ani žádní čaje. Kuřačky musí počítat s tím, že čistící den pro ně nebude mít žádný efekt, neboť nikotin zabraňuje detoxikaci organismu.
V tomto dnu je do jídelníčku zařazena i dopolední přesnídávka a odpolední svačina, a to proto, abyste nepociťovali příliš velký hlad. Čistící den absolvujeme jednou v týdnu, pokud však na hubnutí
spěcháte, můžete zařadit až 3 čistící dny po sobě. Výsledek bývá euforický

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michaela_ 7. 2. 2012, 22:55
ten chrest je opravdu nutny, nebo jde nahradit? mate vyzkouseno? dekuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie