Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Kuřecí řízek s bramborovými pusinkami - slavnostní oběd

0.0
Kuřecí  řízek s bramborovými pusinkami - slavnostní oběd

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky,4 str.česneku,1 tavený sýr,pažitka,sůl,olej,asi 8 dkg Nivy,5 velkých brambor,sůl,máslo asi 2 lžíce,2 žloutky,trochu muškátového oříšku,zeleninu na oblohu

Postup přípravy

Brambory si oškrábeme-pokrájíme,osolíme a uvaříme doměka.Než se nám uvaří brambory,připravíme si maso-každé prso rozkrojíme napůl-jemně naklepeme,osolíme a zprudka opečeme na oleji.Takto opečené z obu stran dáme do vymazaného pekáčku.Do misky si nahrubo nastouháme Nivu-přidáme do ní kostku taveného sýra,utřený česnek a trochu posekané pažitky-touto směsí potřeme maso v pekáčku a zapečeme v troubě.Uvařené brambory slijeme,přidáme máslo,trochu muškátového oříšku,2 žloutky a šlehačem vyšleháme na kaši.Na 2 plechy si dáme pečící papír.Kaší si naplníme zdobičku nebo cukrářský sáček a nastříkáme na peč.papír pusinky-dáme do trouby zapéct-dokud nezrůžoví.Na talíři obložíme zeleninou-nebo podáváme s dušenou míchanou zeleninou.PZ je to trochu pracnější ale výsledek je naprosto skvělý a slavnosní oběd.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Šwabík 15. 2. 2011, 16:11
(Y) (Y) Tak jsem dělala dnes k obědu. Místo kuřecího masíčka jsem dala kotletu z vepřového a místo pusinek jsem jim udělala bram.kaši. (clamp) (clamp) I tak móóc chutnalo. Děkuji za inspiraci-poslední dobou mi nějak dochází nápady. *-) *-)
lidare 14. 2. 2011, 9:00
(Y) :-)to vypadá přímo božsky,jůůůůůůů paráda (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
chalupnicka 14. 2. 2011, 13:26
@lidare A je to úžasná mňamka. :-p (jidlo) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie