Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 229 návštěvníků)

Tvarohovo-jogurtová mlska - ihned pryč

0.0
Tvarohovo-jogurtová mlska - ihned pryč

Potřebné ingredience

Na velký plech: Těsto: 500 g tvarohu, 2 vajíčka, 1 pdp, 7 PL krystalového cukru, 7 PL polohrubé mouky, 7 PL oleje, 370 ml bílého jogurtu, 4 PL mléka. Poleva: 180 ml zakysané smetany, 1 vejce, vanilkový cukr, krystalový cukr podle chuti - cca 1 PL

Postup přípravy

Přísady na těsto vyšleháme, rozetřeme na plech - vyložený peč.papírem a dáme do trouby na 200°C na dobu 10 minut. Mezi tím si připravíme polevu: vyšleháme všechny určené suroviny. Po 10 minutách plech vyděláme, na těsto rovnoměrně natřeme polevu a opět dáme do trouby na 190 °C na 35 min.
Nakonec pocukrujeme.
Je to rychlovka a lehká vláčná buchta.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenule11111 1. 5. 2017, 19:32
Jaký tvaroh použít ve vaničče nebo v alobalu?? (hello)
P.A.V.L.A 30. 4. 2017, 19:09
(Y)
Nadys 29. 4. 2017, 20:45
(F)
ajinkaj (upraveno) 14. 9. 2012, 15:09
Dnes jsem upekla a teda na chuť výborné. Jen se přidávám, že těsto krásně vysoké v troubě, vůně nádherná, venku placka ani ne centimetr *-) ale na fotce taky nevypadá moc vysoký, kolik má výšku prosím? třeba to má tak být. Podobný jsem viděla v Lidlu :-)Jinak pekla jsem dle vašeho doporučení a řekla bych akorát. Já osobně jsem si pochutnala A. ,-)
VeruD 24. 10. 2012, 8:42
@ajinkaj Ano je to taková placka, ale nemáme rádi vysoké buchty, které mají i pět cenťáků :-). Děti mi radši jí nižší a ne suché buchty. (jidlo)Každý kdo co má rád. Ale jinak jsem ráda, ře chutná. Pokud by jste jí chtěla vyšší, zdvojnásobte dávku. (Y) (Y) (Y)
amam33 30. 12. 2011, 15:42
Právě jsem vytáhla z trouby a po první ochutnávce hodnotím jako velmi velká dobrůtka |:o) |:o) |:o) Je fajn že je tenounka, nemame rádi pul metru vysoke suché buchty (clamp)
KateřinaKi 10. 8. 2011, 14:16
Právě jsem upekla a obávám se ,že nestihne ani vystydnout. :-$ Je opravdu výborná (Y) (L)
VeruD 21. 9. 2011, 9:23
@KateřinaKi To je moc dobře, že chutná, dnes jdu vyzkoušet s jahodovým kefírem. (Y)
zdenulilinka 26. 3. 2011, 10:09
prosím ta zkratka PL znamená co?
VeruD 28. 3. 2011, 13:08
@zdenulilinka PL znamená polévková lžíce. (Y)
Gamika 23. 3. 2011, 10:27
Dnes jsem upekla a je vynikající! (zajic) Děkuji za recept. Gabča
Holy50 19. 3. 2011, 14:09
Protože máme rádi tvarohové buchty,pustila jsem se i do této - při pečení buchta nádherně vyskočila (tak jsem se zaradovala :-) ) a při chladnutí klesala a klesala,až z toho byla placka jak tu píší níž. No chuťově není špatná,plech se snědl,ale asi u nás recept taky nezakotví ,-) ,-) Petra
ja.limetka 18. 3. 2011, 19:23
Tak jsem upekla tuto buchtu a přesto, že nejsme vybíravé, tak tohle už nikdy víc!!!!!! Peču už mnoho let, a tenhle výtvor jsem pekla skoro o hodinu déle, než je v receptu a stejně je z toho hnusná řídká placka. Zespod spálená a uvnitř syrová. (N) (N) (6)
sarachl 18. 3. 2011, 15:49
Výborná, výborná, výborná |:o)
adulka06 16. 3. 2011, 9:43
tak jsem ji včera vyzkoušela,nevím kde jsem udělala chybu,ale měla jsem z toho placku asi 1cm vysoký,chutově není špatná,ale u nás se moc nechytla,ale jak se říká sto lidí sto chutí :-)
Lindsay25 13. 3. 2011, 15:53
Opravdu výborná (L) Já do ní vždy něco přidám, buď ovoce, vanilkový lusk, pudingový prášek nebo kokos a vždy vynikající! (Y) A někdy posypu ještě teplé nastrouhanými ledovými kaštany. Ano, musím jí péct každý víkend ,-)
VeruD 15. 3. 2011, 8:12
@Lindsay25 Jsem moc ráda, že Vám všem chutí (zajic). S ovocem musím také vyzkoušet. Díky za tip. (Y)
Jajka123 12. 3. 2011, 21:16
U nás měla taky velký úspěch,jen tu polevu jsem udělala z dvojité dávky,zdálo se mi toho jaksi málo.A navrch jsem ji posypala hrozinkama.Zítra budu péct znovu,je opravdu výborná. (zajic)
(piskle) 12. 3. 2011, 16:22
Taky mame upeceno a pul plechu pryc (Y),vyborna! (F)
mumlina 11. 3. 2011, 9:54
Zdravím Veru, je fantastická......... (Y)
VeruD 11. 3. 2011, 9:59
@mumlina To mě těší |:o)
s-arka 9. 3. 2011, 19:42
Tak jsem dnes upekla, nechala na lince vychladnout a než jsem přišla ze cvičení, koukal na mě skoro prázdný plech ,-) Myslím, že tohle je ta nejlepší pochvala za tuhle dobrotu (clamp) (clamp) (clamp) super rychlá záležitost (Y) (Y) (Y)Zítra MUSÍM upéct další |:o) |:o) |:o)
VeruD 10. 3. 2011, 7:40
@s-arka Děkuji za pochvalu [A]
Karla.C 9. 3. 2011, 16:31
Dík moc za supr recept. Dnes jsem buchtu udělala a i když jsem si dodala špaldovou mouku a místo klasiky cukru muscovado a .... prostě trochu zdravější verzi. Je to fakt super žravé (jidlo) Díky, díky.
VeruD 9. 3. 2011, 19:37
@Karla.C To je super, že chutná (clamp)
petazeli 8. 3. 2011, 14:14
No ta je úplně super!!!!!!Hrozně chválím!!! Takovou super vláčnou buchtu už jsem dlouho neměla. Manžel miluje tvaroh, takže ten se z ní zblázní.... A jaká je na druhý den? (Y) (Y)
VeruD 9. 3. 2011, 7:57
@petazeli Na druhý den je úplně stejná a také tak vláčná (L), akorát nám toho nikdy moc na druhý den nezůstane. :´(. Musím tady péct znova. :-|Ale jsem ráda že chutná.
MajkaMus 9. 3. 2011, 6:31
@petazeli No, u nás jí na druhý den moc nezbylo, ale byla stejná jako první.
Otrivin 7. 3. 2011, 19:11
Tak jsem udělala i já, a také jsme měla jakou si placku, která měla tak 1cm :-|. Ale zase se dá jíst, určitě zítra už nebude. Přidala jsem tam jahody :-). děkuji
MajkaMus 8. 3. 2011, 8:45
@Otrivin Já jsem zase do těsta přidala rozinky. Je pravda, že buchta je rychlá a jednoduchá, ale také rychle snězená. (Y)
VeruD 8. 3. 2011, 8:20
@Otrivin Buchta opravdu není moc vysoká, ale zasu chuťově vynikající. (Y) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie