Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

0.0
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Potřebné ingredience

190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.
V misce smíchat mouku + prášek do pečiva + citrónovou kůru.

K vejcím přidat olej + jogurt + citrónovou šťávu + mouku - dobře promíchat.
Vmíchat čokoládové flopy.

Těsto nalít do formy a péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí, po nějaké době pečení bube potřeba povrch koláče přikrýt, aby se nepřipaloval).

Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.

Vymačkat citrón.

V misce smíchat mouku + prášek do pečiva + citrónovou kůru.

K vejcím přidat olej + jogurt + citrónovou šťávu + mouku - dobře promíchat.
Vmíchat čokoládové flopy.

Těsto nalít do formy.

Péct v remosce 40-45 minut (zkoušet špejlí).

Upečeno.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie