Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Ostružinové jogurtové řezy

0.0
Ostružinové jogurtové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 500 g vaničkového 20% tvarohu, 500 g selského jogurtu Hollandia, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, ostružiny, cukr moučka.

Postup přípravy

Upečeme piškot na plechu 30 x 40cm, na vychladlý korpus nalijeme krém, potřeseme plechem, aby se krém srovnal a necháme v ledničce ztuhnout. Druhý den pokrájíme a zdobíme.

Krém: Ostružiny buď rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko nebo povaříme se lžící cukru, přepasírujeme a necháme vychladnout. Tvarohy smícháme s jogurtem, přidáme cukr podle chuti a několik lžic ostružinové šťávy. Želatinový ztužovač metličkou vyšleháme ve 100 ml vlažné vody, vmícháme do něj 2 lžíce krému a vše nalijeme za stálého míchání do zbývajícího krému.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bylinka1 12. 8. 2013, 17:57
Mňam mňam (Y) (Y) (Y)
spero 12. 8. 2013, 21:50
@Bylinka1 Díky Janičko (F) (F) (F)
kellystova 12. 8. 2013, 15:17
(F)Úžasné (clamp), jako z cukrárny 8o| (Y) (Y) (Y) (L)
spero 12. 8. 2013, 21:49
@kellystova Vladěnko, k té cukrárně to má hooooodně daleko, ale díky. Takový komentář potěší. :-) (hello)
LUCKYBE 12. 8. 2013, 13:53
Ivanko, prosím Vás, kolik je asi tak potřeba těch ostružin (resp. šťávy z nich)? (hello)
spero 12. 8. 2013, 21:43
@LUCKYBE Vladěnko, záleží na Vás, jak moc to chcete mít tmavé. Dala jsem asi tak 2 až 4 lžíce šťávy. Více ve vzkazu. (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie