Rychlé jogurtové makovky z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 70 g vlažné vody, 1 lžíce cukru, 10 g čerstvého droždí; * TĚSTO: 250 g hladké mouky, 50 g bílého jogurtu, 30 g cukru, 15 g oleje, 30 g změklého másla, 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty, ½ vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením), ¼ lžičky soli; * NA DOKONČENÍ: ½ vejce na potření, celý mák na posypání, kousek másla na vymazání mísy
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Zadělat kvásek - vodu + cukr + droždí rozmíchat a nechat vzejít.
Ke kvásku přidat zbytek surovin a uhníst těsto.
Nechat 30 minut odpočívat.
Těsto propracovat, rozdělit na 8 dílů a z každého udělat malou bulku.
Bulky rozložit do máslem vymazané remosky a nechat nakynout (musí téměř zdvojnásobit objem).
Vykynuté potřít rozšlehaným zbytkem vejce a lehce posypat mákem.
Péct v remosce cca 30 minut.
Zadělat kvásek - vodu + cukr + droždí rozmíchat a nechat vzejít.
Ke kvásku přidat zbytek surovin a uhníst těsto. Nechat 30 minut odpočívat.
Těsto propracovat, rozdělit na 8 dílů a z každého udělat malou bulku. Bulky rozložit do máslem vymazané remosky a nechat nakynout (musí téměř zdvojnásobit objem).
Vykynuté potřít rozšlehaným zbytkem vejce a lehce posypat mákem. Péct v remosce cca 30 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé