Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Rychlé ořechové řezy

0.0
Rychlé ořechové řezy

Potřebné ingredience

Na piškot: 4 vejce, 15 dkg cukru krupice, 15 dkg polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, špetka prášku do pečiva. Na krém: 1 máslo, 3 lžíce cukru krupice, 1 čokoládový pudink, 1/4 l mléka. Dále 20 dkg mletých ořechu.5 lžic rybízové marmelády (nebo jiné), čokoládová poleva a sekané ořechy na posypání. Případně rum, ale není podmínkou.

Postup přípravy

Piškoty uděláme dva, uvedené suroviny jsou na jeden piškot.

Piškot:
Oddělíme bílky a s polovinou cukru vyšleháme do tuhého sněhu, pak do sněhu dáme žloutky, zbylý cukr a olej. Vše chvilenku zašleháme. Pak vařečkou opatrně vmícháme mouku smíchanou s pdp. Upečeme do zlatova. Totéž uděláme ještě na druhý plech.

Krém:
Uvaříme si sladký pudink. Po uvaříme zakryjeme potravinářskou folii, aby se nevytvořil škraloup. Folii přímo na pudink! Po vychladnutí vyšleháme pudink na hladký krém, stejně tak vyšleháme povolené máslo. Obojí pak vyšleháme dohromady.

Postup:
Jeden piškot překrojíme na polovinu a spojíme polovinou krému.
Druhý piškot rozdrobíme do mísy, přidáme marmeládu, mleté ořechy, zbytek krému a kdo má rád tak rum. Vytvoříme ze všeho punčovinu - nepečené těstíčko a navrstvíme na piškot. Necháme ztuhnout v ledničce a polijeme čokoládou, ještě horké posypeme sekanými ořechy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 11. 9. 2020, 8:33
(Y) (Y) (Y) to vypadá dobře
chalupnicka 27. 7. 2010, 10:58
Mňam tak ten určitě vyzkouším .Vypadá moc dobře (Y) (D) (Y)
Hnědovláska 26. 7. 2010, 17:40
|:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie