(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
PUDINKOVÉ CUKROVÍ
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky, 1/4 kg moučkového cukru, 5 balíčků vanilkového pudinku (lze použít i jiný, třeba jahoda, malina, čoko), 1 kostku OMEGY, 1/2 kostky másla, 3 vejce
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto a na strojku děláme stejně dlouhé tyčinky nebo vykrajujeme různé tvary. Po upečení slepíme marmeládou a zdobíme čokoládovou polevou dle fantazie :-)
Foto dodám hned, jak je budu péct.
Foto dodám hned, jak je budu péct.
Těsto připravené 2 dny dopředu, vyndané z lednice. Pokud použijeme strojek, nemusí se nechat změknout, naopak - lepší je tužší....
....z těsta lisujeme stejně dlouhé tyčinky........
......skládáme na plech..........
.....a upečeme.
Pro porovnání upečený a neupečený.....
A NA ZÁVĚR BĚŽÍME VLOŽIT FOTKY NA MIMIBAZAR A POSLEDNÍ PLECH UKÁZKOVĚ PŘIPÁLÍME !!!!!!!!
Takže nedoporučuji odcházet :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
19. 4. 2011, 12:38
Szera
(upraveno)
8. 12. 2007, 18:46
kikaadla
(upraveno)
8. 12. 2007, 21:15
Dobrý den Gábino, tak jsem právě dopekla Vaše cukroví.Upřímně - tento recept je .Vůbec nic bych na něm neměnila, všeho je tam akorát .Krásně se zpracovávalo a strojkem"lezlo" samo . Já jsem po přečtení komentářů hlavně ohledně tuku, tohle prostě musela zkusit a opravdu DOPORUČUJI.Přeji KRÁSNÉ Kristýna http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=716949
Lennie
(upraveno)
8. 12. 2007, 18:39
@kikaadla
To jsem moc ráda, že vám chutná a že se povedlo. Těsto je opravdu super a cukrovíčko taky
majáčková
(upraveno)
3. 12. 2007, 19:36
Dobrý den na jak dlouho a na kolik stupnů se to má péct? díky
Lennie
(upraveno)
3. 12. 2007, 19:45
@majáčková
Ivo, stupně nevím, mám plynovou troubu a tam nejsou napsaný, ale né prudce, zhruba 8-12 minut, to poznáte, ony krásně nabydou a jak začnou chytat barvičku, tak jsou - ne jako já ten poslední plech dnes......
Lennie
(upraveno)
3. 12. 2007, 18:40
Tak maminky, vložila jsem i fotky, hned jak upeču - to jsem slíbila a dodržela Akorát jsem u toho zapomněla, že mám poslední plech v troubě. Jak dopadl --- shlédněte poslední foto
pavlinice
(upraveno)
3. 12. 2007, 14:29
Tak tohle je moje oblíbené cukroví a říká se tomu banánky.Mám ještě recept od mojí mámy a jediné co se na něm dělá jinak je to,že se dávají pouze 4pudingy a ještě navíc se dává půl prášku do pečiva.Podle mého je to trochu jinak a to tak,že ten prášek do pečiva ano,pudigy jenom 2vanilkové a místo 3vajec stačí 2žloutky. Jinak doporučuji.
Lennie
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:06
@pavlinice
Pokud nemusím, tak prášek do pečiva do cukroví nedávám, pálí nás potom žáha - tedy jen některé, přesněji manžela a tchýni. Ale tenhle recept mám takhle od mojí babičky, ten prdopeč tam vůbec nechybí a cukrovíčko je krásně nadýchané, o to se postarají právě ty pudinky, takže mi ten prdopeč přijde i zbytečný Ovšem je to opravdu jedno z nejoblíbenějších cukroví u nás doma
pavlinice
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:11
@Lennie
Teda teď mě zaskočil váš názor o pálení žáhy z prášku do pečiva.Já ho právě proti pálení žáhy používám,když není soda. A taky to,že se vám puding postará o nadýchané cukrovíčko. Vždyť je to jenom škrob a aroma co já vím.Místo pudingu třeba já používám klíďo jenom škrob. Ale jinak je to celkem fuk,ať si to každý dělá jak chce.
Lennie
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:17
@pavlinice
O tom pálení žáhy se s vámi přít nebudu, mě nepálí a tchyně s manžou to tvrdí, tak jim to vyvracet nebudu . Akorát k tomu pudinku přidám asi ještě tu omegu - myslím k tomu, že to pěkně nabyde. Nic jiného to být nemůže, protože prdopeč tam nedávám a cukrovíčko je po vyndání z trouby jednou tak veliké Nebo mi můžete poradit, po čem tedy jiném to je?
pavlinice
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:19
@Lennie
Protože máte kouzelné ruce. Koukala jsem na ty vaše perníčky.
helenasss
(upraveno)
3. 12. 2007, 13:56
Dobrý den, ty vejce celý , nebo jenom žloutky? Do těst na cukroví se dávají většinou jenom žloutky. Děkuji
Lennie
(upraveno)
3. 12. 2007, 14:17
@helenasss
Ty vejce celý
Lennie
(upraveno)
3. 12. 2007, 12:36
Mamči, všem, co se zdá, že je tam moc tuku Je tam 375 g tuku na víc než 750 g sypkých surovin (nezapomeňte ještě na těch 5 pudinků. Třeba do lineckého se dává většinou poměr 400 g sypkých a 200 g másla ---což je taky polovina tuku váhy sypkých surovin.
wertzuiop
(upraveno)
3. 12. 2007, 12:19
Tento recept znám,cukroví dělám pravidelně každý rok.také to velmi doporučuji,je to snad nejlepší,co znám Jen jsem zaskočená tím množstvím tuku,já to dělám z jedné kostky másla. Překvapila jste mě i,že lze dát i jiný pudink,to fakt vyskouším....
strip
(upraveno)
3. 12. 2007, 12:03
1 kostka Omegy a půl másla???? Není to moc?
Lennie
(upraveno)
3. 12. 2007, 12:06
@strip
Je to na půl kila mouky Je toho docela hodně, takže je tam i víc surovin
kuci
(upraveno)
3. 12. 2007, 12:00
Dobrý den Gábi, chci se jen zeptat jestli si těsto můžu udělat den předem? A jak dlouho před vánocemi můžu cukroví upéct Díky za odpověď,Jana
Lennie
(upraveno)
3. 12. 2007, 12:04
@kuci
Dobrý den,můžete si ho udělat předem. Pokud budete dělat cukrovíčko ze strojku (já dělám na masovém mlýnku přes nástavec) tak je dokonce lepší, když je pěkně ztuhlé z ledničky . Já ho budu péct dnes, vydrží - teda pokud nedopadne jako perníčky a děti mi to nesnědí