(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
ZÁZVORKY, KTERÉ SE NEMUSÍ PÉCT HODNĚ DOPŘEDU
Potřebné ingredience
35 dkg hl. mouky, 25 dkg cukr moučka, 3/4 balíčku zázvoru, 5 dkg tuku (já dávm kvalitní máslo), 2 vejce, 1 lžička spěšné soli (Cukrářské droždí - koupíte v drogerii, pozor, není to ta sůl, která se používá na maso!), pečící papír, min. tři plechy
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracujeme na vále těsto - pořádně, přece jen zázvor je asijské koření. Potom vyválíme po částech placky hrubé tak 2-3mm, vykrajujeme zázvorky a dáváme na plech asi 2cm od sebe. Necháme přes noc odpočívat na plechách a ráno upečeme - do růžova. Já peču v troubě na 200°C asi tak 10 min. Zázvorky vyskočí o několik mm nahoru, tak se nelekněte.
A co je super na tomto receptu?
No že nemusíte zázvorky péct v listopadu, abyste si je mohli dát ke stědrovečernímu stolu, tyhle se dají jíst ihned jakmile zchladnou.....
DOBROU CHUŤ !!!
A co je super na tomto receptu?
No že nemusíte zázvorky péct v listopadu, abyste si je mohli dát ke stědrovečernímu stolu, tyhle se dají jíst ihned jakmile zchladnou.....
DOBROU CHUŤ !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
micek
(upraveno)
8. 12. 2007, 23:16
Dobrý večer, moc prosím o radu... Dala jsem se do zadělání těsta, teď štafetu převzal manžel a už mě tady urguje, že to není možné zadělat, těsto vypadá jako drobenka - tedy při troše dobré vůle... Poraďte prosím, kde děláme chybu.... Zprvu jsem si myslela, že jsem si recept špatně opsala, ale teď vidím, že opsaný ho mám správně... Děkuji za odpověď, Lenka Zoulová
pauline
(upraveno)
16. 12. 2007, 0:10
@micek
..Dobrý večer, Leni, netuším kde je chyba , kontrolovala jsem zda mám vše napsané správně....nic jsem nevynechala U nás těsto zadělává vždy manžel a zatím se mu pokaždé povedlo... . Já sem zítra doplním těch zázvorek, ale práci mého muže můžu zdokumentovat až příští rok PS: zkuste přidat trošku másla, tak 2dkg, víc ale ne... ..a pak mi písněte