(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Šlehačkový dortík

Potřebné ingredience
vejce, pol. mouka, prdopeč, cukr, citron, máslo, vanilk. cukr, šlehačky, čokoláda na vaření, troška kakaa
Postup přípravy
8 vajec rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků vmícháme 25 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, a našleháme, přidáme 10 dkg rozpuštěného másla, 30 dkg pol. mouky do kterého dáme prdopeč, a přimícháme sníh z bílků... upečeme ve VELKÉ! formě průměr 30 cm (pokud máte menší formu uberte suroviny. Když máte korpus 2 x ho proříznete.
Svaříte si 2 šlehačky s trochou cukru - dáte do hrnce a pomalu přivedete k varu až začne perlit tak stáhneme.. necháme vychladnout a pak důkladně vychladíme nejlépe den dopředu v lednici.
3 šlehačky naliju do hrnce a přidám 1,5 čokolády na vaření a trošku kakaa - a též svařím - SVAŘUJÍ SE PROTOŽE POTOM PO UŠLEHÁNÍ NEŘÍDNOU A VYDRŽÍ NAŠLEHANÉ!
První plát polejeme lehce šťávou z třešňového či višňového kompotu. Poklademe vypeckované třešně a pomažeme našlehanou bílou šlehačkou. Druhou vrstvu uděláme stejně. Nahoru na celý dort natřeme pařížskou šlehačku a nazdobíme.
Svaříte si 2 šlehačky s trochou cukru - dáte do hrnce a pomalu přivedete k varu až začne perlit tak stáhneme.. necháme vychladnout a pak důkladně vychladíme nejlépe den dopředu v lednici.
3 šlehačky naliju do hrnce a přidám 1,5 čokolády na vaření a trošku kakaa - a též svařím - SVAŘUJÍ SE PROTOŽE POTOM PO UŠLEHÁNÍ NEŘÍDNOU A VYDRŽÍ NAŠLEHANÉ!
První plát polejeme lehce šťávou z třešňového či višňového kompotu. Poklademe vypeckované třešně a pomažeme našlehanou bílou šlehačkou. Druhou vrstvu uděláme stejně. Nahoru na celý dort natřeme pařížskou šlehačku a nazdobíme.

pečený korpus

promazaný plát bílou šlahačkou s vypeckovanýma třešněma
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé