Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Kuře v marinádě s cibulkou a žampiony

0.0
Kuře v marinádě s cibulkou a žampiony

Potřebné ingredience

Kuřecí (krůtí) prsa, na marinádu: 1 dcl oleje, lžička soli, lžička cukru, mletý pepř dle chuti, půl lžičky kari, 3 stroužky česneku - prolisované, šťáva z půlky citronu, 2 lžíce medu (vím, zní to hrozně, ale nebojte, chuti se překvapivě dobře spojí a tyhle ingredience vám nikdo neuvěří). Dále cca 10-15 dkg žampionů nakrájených na plátky a sterilované stříbřité cibulky.

Postup přípravy

V zapékací misce smícháme všechny přísady do marinády. Pokud máme med cukernatý, trochu si ho rozehřejeme, ať se lépe smíchá. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a asi půl sklenice stříbřitých cibulek (nejlepší má Efko - drobné a stejnoměrné, ale dají se použít jakékoli) - nálev tam nedávám, někdy jen trochu na konci, když se mi to zdá celé husté.
Do připravené marinády naložíme nakrájené maso, promícháme a necháme 24hodiny, ale klidně i 48h, odležet v lednici. Poté pečeme v troubě asi hodinu při 150-170st.C.
Je skvělé zejména s rýží nebo bramborami.
Dobrou chuť!

naložené v marinádě

už upečené, nachystané k servírování

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelau 3. 4. 2011, 15:16
to musela být dobrota, hned bych si dala (hello)
PajaaMaja 3. 4. 2011, 15:47
@marcelau Taky že byla, všichni se olizovali, jen to zkuste... (jidlo)Pavla

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie