(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vynikající obilné lečo podle našich prababiček

Potřebné ingredience
250 g pohanky nebo rýže či jahel, 200 g cibule nebo šalotky, 200 g paprik, 200 g rajčat, 1 malá cuketa, 4 žampiony (nemusí být) 4 - 6 stroužků česneku, olej nebo sádlo, mletý kmín, červená paprika, zkusila jsem přidat ještě Solčanku, Bruschettu a Grilovací byliny a výsledek byl vynikající.
Postup přípravy
propláchnutou pohanku uvaříme v půl litru vody - nesolíme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme polovinu nadrobno nasekaných stroužků česneku a pokrájené žampiony. Necháme chvilku podusit a přidáme lžičku červené papriky a pokrájenou zeleninu a podusíme - stačí 5 min. aby se zelenina nerozvařila. Chvilku před dokončením dochutíme bruschettou, solčankou a grilovacími bylinami. Do hotového leča vmícháme uvařenou pohanku a zbylou polovinu česneku.
Kdo se neobejde bez masa, může přidat domácí klobásku nebo krůtí maso.
Kdo se neobejde bez masa, může přidat domácí klobásku nebo krůtí maso.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
16. 6. 2013, 7:42








nahlásit