Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KUŘECÍ CIKÁNSKÉ PLACIČKY

0.0
KUŘECÍ CIKÁNSKÉ PLACIČKY

Potřebné ingredience

1 kg kuřecíh řízků 5 vajec 5 lžic oleje 1 lžička soli 2 lžičky sojové omáčky 1 lžička pepře 1 lžička sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 1 lžička chilli (nemusí být) 1 lžička kari 2 cibule 1 - 1,5 porku 5 lžic solamylu

Postup přípravy

Kuřecí maso (někdy přidám i kousek libového vepřového - úžasná je panenka) nakrájíme na tenké nudličky, dáme do mísy, kam na maso postupně přidáme všechny ingredience, kromě solamylu, ten přidáme až po pořádném promíchání masa.. Kdo nemá rád pálivé, vynechá pálivou papriku i chilli, vůbec to ničemu nebude vadit. Maso necháme min. 1 den odležet, já nechávám 2 dny,maso je pak krásně křehoučké.
Na pánvi necháme rozpálit olej a lžící dáváme maso na pánev, kde z masa uděláme placičky. Kdo má rád menší,udělá menší, někdo chce pořádné placky, tak je udělá. Pokud by se Vám to trhalo, tak se nic neděje, jen přidáte solamyl, který maso pospojuje dohromady.
My placičky podáváme s pečivem a s tzazikama - je to fakt výroborné. Dají se ale také podávat s bramborami, hranolky + tatarka nebo i s bramboráčky. Kdo má rád maso pikantní (tak jako my), tak ještě na talíři placičky potřu chilli omáčkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie